Ectena

EKG (EKG)

Mikä on EKG?

EKG (EKG) on testi, joka mittaa sähköistä toimintaa sydämen. Sydän on lihaksikas elin, joka sykkii rytmi pumppaa verta kehon läpi.

Signaaleja, jotka tekevät sydämen lihassoluja sopimus tulevat sinoatrial solmu, joka on luonnollinen sydämentahdistin sydämen.

Vuonna EKG testi, sähköisiä impulsseja tehdä, kun sydän lyö kirjataan ja yleensä näkyy paperille.

Tätä kutsutaan EKG, ja kirjaa ongelmia sydämen rytmi ja johtuminen sydämen syke sydämen kautta, joka voi vaikuttaa taustalla sydänsairaus.

Mikä on lepo-EKG käytetään?

Saatuja tietoja EKG voidaan löytää erilaisia ​​sydänsairauksia. Se voi olla hyödyllistä nähdä, kuinka hyvin potilas reagoi hoitoon.

 • On hyvä olla EKG tapauksessa oireita, kuten hengenahdistusta (hengitysvaikeudet), rintakipu (angina pectoris), pyörtyminen, sydämentykytys tai kun joku voi tuntea, että oman sydämen syke on epänormaali.
 • Testin voi merkkejä taudin sepelvaltimoiden. Valitettavasti monet ihmiset, joilla on kaventunut merkittävästi sydänvaltimoita lihas, EKG tehdään levossa on usein normaali. Näin ollen, jos supistamaan epäillään, EKG on usein silloin, kun potilas on käyttäessään (rasituskoetta), koska tämä on todennäköisesti paljastaa ongelman.
 • EKG voidaan arvioida, jos potilaalla on ollut sydänkohtaus tai näyttöä aiemmin sydänkohtaus.
 • EKG voidaan seurata vaikutuksia käytettävät lääkkeet sepelvaltimotauti.
 • EKG paljastaa rytmihäiriöt kuten syy hidas tai nopea syke.
 • Osoittamaan paksuuntumista sydänlihaksen (vasemman kammion liikakasvu), joka johtuu esimerkiksi pitkäaikainen korkea verenpaine.
 • Jos haluat nähdä, jos on liian vähän mineraaleja veressä.

EKG voi esiintyä normaalia vielä läsnä merkittävä sydänsairaus. Näin ollen täydellistä arviointia sydän, muita testejä voidaan tarvita.

Miten EKG suoritetaan?

Se riippuu siitä, mitä on mitattu. Yleensä EKG otetaan, kun potilas lepää. Mutta jos on huoli siitä, että potilaan oireet voivat johtua sepelvaltimotauti, testi tehdään, kun potilas on kuntopyörällä tai juoksumatolla.

Se voi myös käyttää onnistumisen arviointiin lääkehoidon tai sepelvaltimotoimenpiteet, kuten sepelvaltimoiden tai ohitusleikkaus.

Se voi olla tarpeen täydentää EKG lisätestejä, kuten radioisotoopin perfuusion scan, joka käyttää alhaisen annoksen radioaktiivista väriaine osoittaa, millä alueilla sydänlihakseen saada paras ja huonoin verenkierron tai varjoainekuvaus (X-ray tarkastelu valtimoiden ), laajuuden määrittämiseksi sairauden ja aiheuttaa oireita.

Miten EKG suoritetaan?

 • Jopa 12 itseliimautuvat elektrodit kiinnitetään valita paikat iho kädet, jalat ja rinnassa. Alueilla, kuten rinta, jossa elektrodit sijoitetaan ehkä ajeltu. Ensimmäinen, iho puhdistetaan. Testi on täysin kivuton ja kestää alle minuutin tehdä, kun johdot ovat paikoillaan. Testin jälkeen elektrodit poistetaan.
 • Lääkäri tarkistaa paperin tuloste EKG.

Onko EKG vaarallista?

 • Kun potilas on levossa se on täysin vaaraton.
 • Jos harjoitus testi suoritetaan, potilas voi saada rintakipuja, jotka ratkaisevat harjoituksen jälkeen pysäytetään. Tämä tutkimus on valvottava lääkärin lisäksi EKG teknikot. Tarvittaessa testi on lopetettava sopivana ajankohtana esimerkiksi merkittävien rintakipu, muutokset EKG, verenpaineen lasku tai vain kun potilas saavuttaa niiden tavoite syke.

Muut ihmiset myös lukea:

Sydänsairaus: katsomme riskitekijöitä.

Rintakipu (angina): mitä oireita angina?

EKG (EKG). mikä on lepo-EKG käytetään?
EKG (EKG). Mikä on lepo-EKG käytetään?

Varjoainekuvaus: selvittää, jos varjoainekuvaus on vaarallista.

Pyörtyminen: miten välttää pyörtyminen.