Ectena

Salpingo - oophorectomy - kohdunulkoinen raskaus

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Lääkärit ajattelevat sinulla on raskauden munasarja (sinulla on kaksi munasarjat yksi kummallakin puolella kohdun) tai munanjohtimen (sinulla on taas kaksi tällaista putket yksi kummallakin puolella kohdun, joiden avulla munia matkustaa munasarjat kohtuun, jossa he voivat saada hedelmöittynyt).

Tätä kutsutaan kohdunulkoinen raskaus, joka tarkoittaa "ei oikeassa paikassa". Kohdunulkoinen raskaus ei elä. Se voi aiheuttaa hengenvaarallisia sisäistä verenvuotoa. Se on voinut tapahtua, koska arpia aikaisemmista infektio tai putkien ympärille.

Verikokeet ja skannaa olla apua selvittää, mitä on tekeillä. Ainoa varma tapa on tarkastella sisällä masu.

Erityinen kapea teleskooppi - laparoscope käytetään.

Kohdunulkoinen raskaus ehkä voida käsitellä laparoscope. Kohdunulkoinen raskaus ehkä otettava pois irrottamatta putkea ja munasarja. Tätä kutsutaan salpingostomy. Jos ei, putki on otettava pois ja mahdollisesti munasarja sekä - salpingectomy tai munanjohtimen ja munasarjojen.

Toiminta

Sinulla on nukutuksessa ja täysin unessa.

Pieni leikkaus tehdään ihon alapuolella vatsan painiketta. Laparoscope (erityisen hieno kaukoputki) työnnetään vatsa seinään, ja masu täyttyy joitakin hiilidioksidia kaasua. Tämä antaa kirurgi hyvä näkyvyys sisällä lantion (alaosa vatsan missä kohdussa, putket ja munasarjat sijoitetaan).

Hän voi myös siirtää muihin välineisiin osaksi vatsan kautta yhden tai kahden muun leikkauksia. Nämä auttavat häntä saamaan paremman kuvan ja tehköön toimintaa. Hän tarkistaa, että on itse asiassa kohdunulkoinen raskaus. Hän käsittelee ongelman poistamalla raskauden ja kaikki kudosten liitteenä.

Lopuksi, ommel on otettu kunkin ihoon haavan. Se kestää yleensä noin 45 minuuttia. Jos kirurgi ei voi hallita tehdä toiminnan kautta laparoscope, hän tarvitsee tehdä isompi leikkaus (4-6 tuumaa / 10-15 cm) ja vatsan.

Kumpi operaatio on tehty, vain 50 prosenttia naisista tulee raskaaksi uudelleen. Ja siellä on 1 10 mahdollisuus tulevien raskaus on kohdunulkoinen.

Muita vaihtoehtoja?

Jos jätät asiat sellaisina kuin ne ovat, sinun tulee olla suuressa vaarassa hengenvaarallisia verenhukasta. Huumeet ja lääkkeet eivät auta. Et saa viivyttää.

Ennen leikkausta

Salpingo-oophorectomy - kohdunulkoinen raskaus. jälkeen andndash; sairaalassa.
Salpingo-oophorectomy - kohdunulkoinen raskaus. Jälkeen - sairaalassa.

Kaikki valmistelut on tehtävä hyvin nopeasti. Tärkeintä on, että voit saada sairaalaan niin nopeasti kuin mahdollista.

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Mitkä tahansa tabletteja, lääkkeitä, inhalers että käytät. Pidä ne alkuperäiset laatikot ja paketit. Tuo heidät sairaalaan kanssasi.

On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä valmistautua niin, että sinulla on toimintaa mahdollisimman turvallisesti. Kerro lääkäreiden ja sairaanhoitajien allergioita tabletteja, lääkkeitä tai siteet.

Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta. Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Kaikki kudokset, jotka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Jäljelle jäävä kudos, joka jää yli, kun testit on hävitettävä.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen, joka on hyväksynyt sairaalassa. Se on täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, joissa käyt viikon tai niin ennen leikkausta, jos tarkastukset tehdään.

Jälkeen - Sairaalassa

Ei voi olla hieno muovi valua tulossa ulos vatsan. Tämä valua pois kaikki veri sisältä lantio. Tämä on yleensä poistettu 12-24 tuntia leikkauksen jälkeen.

Sinulla on pieni / ohut muoviputki (tiputus) vuonna käsivarsisuoni (pieni tyhjennys verta putkeen). Tämä antaa sinulle suolaa ja sokeria ja vettä, ja joskus verta, päivän tai niin muovipussi teline.

Sinulle voidaan antaa happea kasvonaamio muutaman tunnin, jos sinulla on ollut rinnassa ongelmia aiemmin tai jos ovat lihavia.

Sinulla on terveys pad paikallaan.

Sinulla voi olla epämiellyttävä tunne vatsan ja hartiat kaasun aiheuttamaa sisällä vatsaan. Injektionesteisiin auttaa. Monet sairaalat käyttävät nyt PCA (potilas ohjattu kivunlievitystä). Painamalla painiketta laitteen voit pistää särkylääkkeitä verenkiertoon kautta erittäin hieno muoviputki, joka menee yksi pienten verisuonten (suonet) käteen. Pieni tietokone ohjaa määrä kipulääke, joka vapautuu ja estää vahingossa yliannostuksen.

Vaihtoehtoisesti voi olla hieno putki selässä, jonka kautta kivunlievityksen voidaan antaa auttaa hallitsemaan kipua. Tämän jälkeen lieviä särkylääkkeitä pitäisi olla kaikki mitä tarvitset.

Ei voi olla vähäinen verenvuoto emättimestä tai tumma petsattu vastuuvapauden. Tämä pitäisi lopettaa muutaman päivän kuluttua. Seuraaviin kuukautisiin välttämättä näy ajoissa. Käytä vain ulkoista tyynyt verenvuodon. Älä käytä tamponeja kuusi viikkoa.

Verikokeita tehdään tarkistaa et ole aneeminen. Tämä voi tapahtua, koska kun sinulla on kohdunulkoinen raskaus saatat menettää paljon verta ennen tai toiminnan aikana. Jos olet aneeminen ehkä olla verensiirto (veren annetaan sinulle yhden kautta laskimoon).

Nukutuksessa tekee sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Älä tee tärkeitä päätöksiä tuona aikana. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit tehdä asioita itse.

Todennäköisesti joudut katetrin (hieno muoviputki) rakko, joka mahdollistaa virtsan valua vapaasti kerätä pussiin. Tämä katetri poistetaan 24 tuntia leikkauksen jälkeen.

Kun katetri on poistettu, epämukavuus toiminta voi vaikeuttaa virtsaamista ja tyhjentää rakon. Jos et voi saada virtsa virtaa kunnolla kuuden tunnin, ota sairaanhoitajat tai lääkärille.

Saatat tarvita katetrin (hieno muovinen tyhjennysputki) laittaa eteen kulku valua virtsaa rakko kunnes voit virtsaamista mukavasti itse.

Voit käydä kylvyssä tai suihkussa niin usein kuin haluat, mutta yrittää pitää haavan (t) kuiva yhden viikon.

Sinulle annetaan tapaamisen Out Potilaan tarkistaa viikon tai niin kun olet vasemmalla sairaalaan. Tulos tutkiminen kudos on valmis sitten. Sairaanhoitajat neuvoo noin lääkärintodistuksia, todistuksia jne.

Jälkeen - Kotona

Saatat tuntea hyvin väsynyt kahdesta kolmeen päivää. Sinun tulee takaisin normaaliksi kolmen viikon tai niin.

Varmista, että olet menossa autolla kotiin teidän sukulainen tai ystävä.

Kotona, mennä nukkumaan ja levätä vähintään kuusi tuntia. Voit yleensä palata normaaliin toimintaan ja toimi sen jälkeen viikon.

Vältä raskasta liikuntaa kolme viikkoa. Voit saada takaisin ajo kolmen päivän jälkeen.

Voit jatkaa yhdynnässä heti kun tunnet olosi mukavaksi tarpeeksi. Sinun tulee keskustella ehkäisyä ja tulevaisuudessa raskaus kumppanin kanssa ja lääkäri. Jos haluat, voit kokeilla raskauden kahden kuukauden kuluttua operaation.

Sinun pitäisi pystyä palaamaan valo työn jälkeen noin kaksi viikkoa, mutta et välttämättä pysty selviytymään hyvin kiireinen työtä jopa kuusi viikkoa.

Mahdolliset komplikaatiot

Kuten minkä tahansa toiminnan nukutuksessa on hyvin pieni komplikaatioiden riski liittyy sydämen tai et keuhkoihin. Tämä on hieman lisääntynyt toiminta näin, koska kaikki tapahtuu hyvin nopeasti ja myös siksi, jos sinulla on jatkuvaa verenvuotoa, koska kohdunulkoinen raskaus, et ole paras mahdollinen muoto ennen leikkausta.

Kuitenkin testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski tällaisten komplikaatioiden hyvin lähellä nollaa.

Kohdunulkoinen raskaus on vakava tila. Verensiirto on joskus tarpeen. Jos olet menettänyt paljon verta, saatat täytyy pysyä paljon kauemmin sairaalassa. Jos raskaus voidaan poistaa laparoscope, tulet takaisin nopeammin.

Mahdollisuudet leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita ovat yleisesti 3-4 prosenttia ja esiintyä useammin, kun on vaikea poistaa raskauden.

Minor komplikaatioita ovat pieniä mustelmia tai infektio haava, joka voi parantua antibioottien muutaman päivän. Vakavampia komplikaatioita ovat käynnissä verenvuoto tai vahinkoa yhden elinten vatsan ja tämä varmasti vaatia toista toimintaa käsitellä niitä.

Joissakin tapauksissa, vaikka harvinaisia, voit saada infektio, joka leviää kohdun ja munanjohtimet. Jos näin tapahtuu, sinun tulee antibiootteja annetaan kautta hyvin ohut muoviputki sijoitetaan johonkin käsivarren suonet (pieni tyhjennys verta putkeen) tartunnan hallitsemiseksi. Sinulla on yleensä sairaalassa, jos infektio on vakava ja leviää kohdun ulkopuolella.

Olet todennäköisesti erittäin surullinen menettämistä seuraavan raskauden. Tukea keskenmenon ryhmä voi auttaa sinua ja kumppani selviytyä.

Yleiset ohjeet

Toivomme, että muistiinpanot auttavat sinua kautta toimintaa. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea. Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.