Ectena

MabThera (rituksimabi)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Non-Hodgkin-lymfooma Rituksimabi Roche

Miten se toimii?

Mabthera infuusio sisältää vaikuttavana aineena rituksimabia, joka on eräänlainen lääke, joka tunnetaan monoklonaalinen vasta-aine. Se toimii hyökkäämällä valkosolujen kutsutaan B-lymfosyyttejä. Tämä toiminta tarkoittaa sitä voidaan käyttää hoitoon kolmea eri sairauksien: syöpiä imukudos kutsutaan ei-Hodgkinin lymfoomat, krooninen lymfosyyttinen leukemia, ja tulehduksellinen nivelsairaus tunnetaan nivelreuma.

Lymfoomat ovat syöpiä valkosolujen kutsutaan lymfosyyttejä. Syöpä syntyy, kun nämä lymfosyytit, jostain syystä, alkavat lisääntyä hallitsemattomasti. Tämä voi aiheuttaa kiinteä tai kasvain imusolmukkeet. Lymfosyytit ovat yleensä mukana taistelussa infektioita ja ne kiertävät imunestejärjestelmän ja verenkiertoon tehdä tämän. Jos epänormaali syöpä lymfosyytit matka, syöpä voi levitä muihin imusolmukkeisiin ja muihin kehon alueille. Rituksimabi hoidetaan ei-Hodgkin-lymfoomat, joissa alaryhmä lymfosyyttien nimeltään B-lymfosyyttejä.

Leukemiat ovat myös syöpiä, joihin liittyy veren valkosolujen. Leukemia luuydin tuottaa liikaa epäkypsiä valkosoluja. Nämä epänormaalit solut vievät tilaa luuytimen ja aiheuttaa vähemmän tilaa tuotannossa normaalin terveitä verisoluja. Rituxumab hoidetaan leukemia nimeltään krooninen lymfaattinen leukemia, jossa liikaa poikkeavia B-lymfosyytit tuotetaan.

Molemmissa näissä olosuhteissa rituksimabille toimii hyökkäämällä epänormaali B-lymfosyyttejä.

Rituksimabi toimii samalla tavalla kuin luonnon tuottamat vasta-aineet immuunijärjestelmää. Meidän luonnollinen vasta-aineet tunnistavat ulkomaisten invadors ja sitoutuvat niihin, auttaa immuunijärjestelmää hyökkäämään niitä ja suojella meitä infektioita. Monoklonaalisia vasta-aineita kuten rituksimabilla tehdään laboratorioissa. Ne on suunniteltu hyökkäämään erityisesti kehon soluihin.

Rituksimabia tunnistaa spesifisesti ja sitoutuu proteiinin CD20, joka löytyy pinnalla syöpä B lymfosyyttisoluissa. Tämä laukaisee immuunijärjestelmä hyökkää syöpäsoluja, ja se voi myös joskus aiheuttaa solujen tuhoamaan itsensä. Näin kuinka rituksimabilla toimii hoitoon lymfooma ja leukemia.

Rituksimabi voidaan käyttää myös vaikean muotoja nivelreuma. Tämä sairaus on tunnettu autoimmuunisairaus, koska tulehdus ja nivelvaurioiden tulokset yliaktiivisuuden immuunijärjestelmää. B-lymfosyytit näyttävät avainasemassa tässä prosessissa. Rituksimabi toimii nivelreuma hyökkää B lymphoctyes samalla tavalla kuin edellä on kuvattu. Toiminto keskeytetään tulehdus ja vaurioita nivelissä. Se on osoitettu hidastavan nivelvaurioiden ja parantaa fyysistä toimintaa.

Mihin sitä käytetään?

 • Tyyppinen syöpä imunestejärjestelmän kutsutaan follikulaarinen non-Hodgkin- lymfooman (ensimmäisenä hoitona yhdistettynä kemoterapia).
 • Follikulaarinen non-Hodgkin-lymfooma, joka on vastustuskykyinen kemoterapiaa tai on uusiutunut kemoterapian jälkeen.
 • Tyyppinen syöpä imunestejärjestelmän nimeltään CD20-positiivinen diffuusi suuri B-solu non-Hodgkin-lymfooman (yhdessä CHOP kemoterapiaa).
 • Krooninen lymfaattinen leukemia (yhdessä kemoterapian, ihmisiä, jotka eivät ole vielä ollut mitään hoitoa, tai joiden sairaus on uusiutunut aikaisemman hoidon jälkeen).
 • Vaikean aktiivisen nivelreuman, yhdessä toisen lääkkeen, metotreksaatin, aikuisilla, joiden niveltulehdus ei ole vastannut tarpeeksi hyvin hoidon taudin modifioimiseksi reumalääkkeiden (reumalääkkeet, mukaan lukien infliksimabi, etanersepti tai adalimumabi), tai jotka eivät voi ottaa näitä lääkkeitä haittavaikutusten vuoksi.

Miten tämä hoito annetaan?

 • Rituksimabi annetaan tiputuksena (infuusiona laskimoon). Jotkut ihmiset voivat olla vakavan allergisen reaktion rituksimabille, niin vähentää mahdollisuutta tämän ensimmäisen tippua annetaan yleensä aikana muutaman tunnin. Voit myös yleensä annetaan särkylääkkeitä, antihistamiinia ja mahdollisesti steroideja ennen tippua auttaa estämään reaktion. Jos sinulla ei ole reaktio lääkettä, seuraavat annokset voidaan antaa yli lyhyempi kuin avohoidossa.
 • Hoitoon lymfooma, tämä lääke joko anneta sellaisenaan tai yhdessä muiden kemoterapia lääkkeitä. Jos käyttää yksin, se annetaan yleensä kerran viikossa neljän viikon ajan. Jos käytetään yhdessä muiden kemoterapeuttisten, se annetaan samana päivänä kuin muut lääkkeet, joita annetaan tavallisesti kahdeksan kertaa kolmen viikon välein. Kurssit voidaan toistaa. Jos syöpä reagoi intial hoito-, huolto-hoitoa voidaan antaa kerran kaksi tai kolme kuukautta jopa kaksi vuotta.
 • Hoitoon leukemia, tämä lääke annetaan yleensä ensimmäisenä päivänä jokaisen kemoterapiasyklin.
 • Nivelreuman hoitoon, kaksi annosta rituksimabin annetaan kahden viikon välein. Kurssi voidaan toistaa kuuden kuukauden kuluttua, jos lääkäri katsoo sen tarpeelliseksi oireiden hallitsemiseksi.

Varoitus!

 • Molekyylejä kutsutaan sytokiinien voi päästä elimistöön, kun B-lymfosyytit tuhoutuvat tätä lääkettä. Tämä voi aiheuttaa vakavia infuusioon liittyviä reaktioita, kuten kuume, vilunväristykset, hengitysvaikeuksia, kutina, rakkulat, kurkun tai kielen turvotus, pahoinvointi ja oksentelu, päänsärky, ihon punoitusta tai sydämentykytystä. Ihmiset, joiden keuhkojen toiminta on heikentynyt tai joilla on syöpä, joka on levinnyt keuhkoihin tai joilla on suuri määrä syöpäsoluja veressä tai suuri tuumorikuorma on suurempi riski tämän oireyhtymän. Kaikki potilaat on oltava hyvin tarkasti seurattava, erityisesti ne, joilla sydänsairaus tai ollut hengitysvaikeuksia. Lääkäri saattaa joutua keskeyttämään infuusio, jos näitä oireita. Nämä reaktiot ovat harvinaisempia jälkeen toinen infuusio.
 • Sinun täytyy käydä säännöllisesti verikokeissa tarkistaa tasoa eri verisolut, kun sinulla on tämän lääkkeen kanssa, varsinkin jos olet myös kemoterapiaa hoitoon.
 • Tämä lääke voi lisätä infektioriskiä. Sinun tulee kertoa lääkärille heti, jos saat merkkejä infektion tahansa infuusiosi, esimerkiksi korkea lämpötila (kuume), kurkkukipu, suun haavaumia tai imusolmukkeiden turpoaminen.
 • Hyvin harvoin jotkut käsitelty tätä lääkettä on ollut vakava aivoinfektio kutsutaan PML (PML). Tämä aiheuttaa yleensä vakava vamma ja voi olla hengenvaarallinen. Tämän vuoksi sinun tulee kertoa lääkärillesi välittömästi, jos koet mahdolliset oireet tämä häiriö, joka sisältää muistin menetys, ongelmia ajattelua, muutoksia käyttäytymisessä, vaikeuksia kävely, vaikea siirtää toiselle puolelle kehoa, pistely tuntemuksia tai tappio visio.
 • Ei tiedetä, jos rituksimabille voi vaikuttaa lisääntymiskykyyn, tai jos se voi vahingoittaa sikiöön, kun sitä annetaan raskauden aikana. Kuitenkin, koska se saattaisi läpäisevät istukan ja hyökätä B soluja sikiön kehitykselle, naiset, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä tehokasta ehkäisyä raskauden välttämiseksi sekä hoidon aikana ja 12 kuukautta hoidon lopettamisen jälkeen tätä lääkettä.

Käytä varoen

 • Ihmiset, joilla on suuri määrä syöpäsoluja veressä tai suuri tuumorikuorma.
 • Henkilöt, joilla on syöpä, joka on levinnyt keuhkoihin.
 • Ihmiset, joilla on ollut keuhkosairaus.
 • Ihmiset, joilla on ollut sydänsairaus.
 • Ihmiset, jotka ovat aiemmin kemoterapiaa, joka voi olla sivuvaikutuksia sydämeen.
 • Henkilöt, joilla on alhainen määrä verisoluja kutsutaan neutrofiilien ja verihiutaleiden veressä.
 • Ihmiset, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt kyky taistella infektioita ja sairauksia.
 • Ihmiset, joilla on ollut toistuvia tai kroonisia infektioita.
 • Ihmiset, joilla on ollut hepatiitti B.

Ei saa käyttää

 • Ihmiset, joilla on aktiivinen vaikea infektio.
 • Ihmiset, joilla erittäin huonosti toimiva immuunijärjestelmä, joka johtuu esimerkiksi aikaisempien kurssien kemoterapiaa tai sädehoitoa.
 • Ihmiset, jotka ovat allergisia hiiriproteiinipitoisia.
 • Kun nivelreuman hoitoon, tätä lääkettä ei saa antaa henkilöille, joilla on vaikea sydämen vajaatoiminta tai muu vaikea kontrolloimaton sydänsairaus.
 • Turvallisuutta ja tehoa MabThera lapsilla ei ole vahvistettu manufactuer. Sitä ei suositella lapsille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Ei tiedetä, jos rituksimabille voi vaikuttaa lisääntymiskykyyn, tai jos se voi vahingoittaa sikiötä, kun sitä annetaan raskauden aikana. Kuitenkin, koska se saattaisi läpäisevät istukan ja hyökätä B solujen sikiöön, sitä ei pidä antaa raskaana oleville naisille, ellei mahdollinen hyöty mahdollinen riski.
 • Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä tehokasta ehkäisyä raskauden ehkäisemiseksi sekä hoidon aikana tätä lääkettä ja 12 kuukautta sen jälkeen, kun viimeinen tippa. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon. Kuitenkin, koska se saattaa kulkeutua äidinmaitoon ja vahingoittaa hoitokodissa lapsessa, sitä ei pidä antaa imettäville naisille. Naiset, jotka on hoidettu Mabthera eivät imetä 12 kuukauden kuluttua niiden viimeinen tippa. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus. Haittavaikutukset ovat vähemmän todennäköisesti, jos sinua hoidetaan tällä lääkkeellä nivelreumaan.

 • Kuume (kuume) tai vilunväristyksiä.
 • Heikkoutta tai voimattomuutta (voimattomuus).
 • Päänsärky.
 • Laskua kävisi valkosolujen, verihiutaleiden tai punasolujen määrää veressä.
 • Lisääntynyt alttius infektioille - katso varoitus edellä.
 • Ihottuma tai kutina.
 • Hiustenlähtö.
 • Hikoilu.
 • Häiriöitä suolen kuten pahoinvointi ja oksentelu, ripuli, ummetus, vatsan turvotus tai kipu, ruoansulatushäiriöt.
 • Nenän vuotaminen tai kutina.
 • Voimakas turvotus huulten, kasvojen tai kielen (angioedeema).
 • Lisätä tai vähentää verenpainetta.
 • Huimausta.
 • Huuhtelu.
 • Pistely tai tunnottomuus tuntemuksia.
 • Univaikeudet (unettomuus).
 • Ahdistuneisuus, levottomuus, hermostuneisuus tai masennus.
 • Tunne soittoäänen tai muun soiminen (tinnitus).
 • Hengitysvaikeuksia koska hengitysteiden ahtautuminen (bronkospasmi) tai muita keuhko-ongelmia.
 • Kurkun ärsytys.
 • Kipu lihaksissa, nivelissä, selkä tai niska.
 • Lisääntynyt verensokeri (hyperglykemia).
 • Turvonneet nilkat johtuu nesteen kertyminen.
 • Kasvainkipu.
 • Sydänvaivoja, kuten sydämen lyöntiä (rytmihäiriöt), sydämen vajaatoiminta, rintakipu tai sydänkohtaus.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Kerro aina lääkärillesi, jos käytät muita lääkkeitä, mukaan lukien over-the-counter ja rohdosvalmisteita, ennen rituksimabihoidon. Samoin aina kysyä neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen minkään uusia lääkkeitä, kun saat rituksimabihoidon, jotta he voivat tarkistaa, että yhdistelmä on turvallinen.

Rituksimabi saattaa aiheuttaa verenpaineen ja voimistaa verenpainetta alentavat lääkkeet. Tästä syystä, jos käytät lääkkeitä korkean verenpaineen lääkäri saattaa kehottaa sinua lopettamaan ne 12 tuntia ennen MabThera tippua.

Jos sinulla on tätä lääkettä nivelreumaan, kerro lääkärillesi, jos olet todennäköisesti tarvitset rokotuksia, esimerkiksi matka-rokotukset, ennen kuin sinulla on tippua. Sillä tämä lääke hyökkää B-solut, jotka ovat osa immuunijärjestelmää, se voi vaikeuttavat kehon tuottamaan vasta-aineita. Tämä tarkoittaa sitä, että rokotteet saattavat olla vähemmän tehokkaita, jos annetaan hoidon aikana, ja eläviä rokotteita voi aiheuttaa vakavia infektioita. Tästä syystä, jos tarvitset jonkin rokotuksen, nämä olisi saatava päätökseen viimeistään neljä viikkoa ennen ensimmäistä MabThera tippua. Eläviä rokotteita ei suositella samalla kun B-solut ovat uhanalaisia ​​(muutaman kuukauden kuluttua tippua). Elävät rokotteet ovat tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, MPR, suullinen polio, suun lavantauti ja keltakuume.

Tämän lääkkeen käytöstä yhdessä muiden lääkkeiden nivelreuma ei ole tutkittu (poikkeuksena metotreksaatti). Jos sinulle on määrätty jokin muu sairaus modifioimiseksi reumalääkkeiden (DMARD, esim. infliksimabi, etanersepti, adalimumabi, kulta, penisillamiini, klorokiini, sulfasalazine) jälkeen Mabthera tippua, sinun pitäisi Kerro lääkärillesi, jos havaitset haittavaikutuksia, erityisesti merkkejä infektio, kuten kuumetta.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät rituksimabia vaikuttavana aineena.