Ectena

Hodgkinin tauti (imusolmuke syöpä)

Mikä on Hodgkinin tauti?

Hodgkinin tauti vaikuttaa imusolmukkeet ja voi olla piilotettu syvemmälle kehon osiin.

Hodgkinin tauti on yksi ryhmä sairauksia kutsutaan lymfoomat. Nämä ovat syövät tyyppi valkosolujen lymfosyyttien.

On olemassa monenlaisia ​​lymfosyyttien, ja ne ovat erottamaton osa immuunijärjestelmää ja vasta-aineita tuottavia järjestelmiä.

Lymfosyyttejä tehdään luuytimessä ja verenkierrossa.

Lymfosyyttejä liikkeeseen myös imusuonten, jotka ovat verkon mikroskooppisen alusten valua nestettä pois kudoksista ja palauttaa sen verenkiertoon.

Tämä imunestejärjestelmän myös pieniä elimiä kutsutaan imusolmukkeiden ja on klustereita nämä solmut ympäri kehoa erityisesti kaulan, nivusten ja kainaloihin. Perna on myös osa tätä järjestelmää.

Lymfosyytit ovat hallitseva solutyypiksi imukudoksessa - esim. luuydin, imusolmukkeet, maksa ja perna.

Lymfosyyttien ja imukudoksen esiintyy myös maha-suolikanavan, iho-, keuhko-ja keskushermostoon.

Todellakin, lymfosyyttien löytyy tahansa kehon osaa, ja syövät johdettu lymfosyyttejä samalla esiintyä missä tahansa kehon.

Lymfoomat jaetaan kahteen pääryhmään.

  • Hodgkinin tauti. Täällä syöpä lymfosyyttien on perheenjäsen B-lymfosyyttien, jotka ovat kypsiä soluja liittyvät tärkeimmät vasta-aineita tuottavia soluja elimistössä.
  • Non-Hodgkinin lymfooma. Tämä on erittäin monipuolinen ryhmä sairauksia, jotka voivat johtua mistä tahansa tyyppisiä lymfosyyttien - B-solujen, T-solujen ja harvinaisempia muotoja.

On noin 1500 uutta tapausta Hodgkinin tauti joka vuosi Euroopassa ja potilaat ovat yleensä diagnosoidaan vuotiaita 20 ja 40.

Taudin syytä ei tunneta. Se todennäköisesti liittyy vuorovaikutuksen geneettisten tekijöiden, joista osa voi olla perinnöllinen, ja ympäristö laukaisee. Viimeaikaiset todisteet osoittavat, että virus, joka aiheuttaa rauhas kuume voi olla merkitystä.

Mitkä ovat oireita Hodgkinin tauti?

Ensimmäinen merkki on yleensä yritys, mutta kivuton turvotus imusolmukkeet. Kun imusolmukkeet suuremmaksi vastauksena paikallisen infektion, ne ovat yleensä tuskallinen, kivuton laajentumisen ilmaisee häiriön puitteissa syntyvä lymfosyyttien rauhanen itse, kuten lymfooma.

Muita oireita ovat väsymys, laihtuminen, vaikea yöhikoilu, kuume ja yleistynyt kutiava iho. Harvinaisempia oire on kipu rauhaset aiheuttama alkoholin.

Miten Hodgkinin tauti diagnosoidaan?

Hodgkinin tauti vaikuttaa imusolmukkeet ja voi olla piilotettu syvemmälle kehon osiin. Lääkärisi haluaa tietää, ovatko imusolmukkeet tai solmut ovat mukana, koska tämä vaikuttaa sellaista hoitoa tarvitaan. Yhteinen testejä ovat seuraavat.

  • Poistaminen vaikuttaa rauhanen tutkittavaksi. Tätä kutsutaan "imusolmuke biopsia"
  • Luuytimen näyte - otetaan takaisin lantion luun.
  • Röntgenkuvat.
  • CT Scan - erityinen koko kehon skannauksen.
  • PET, joka on erityinen muoto koko kehon skannaus, joka havaitsee kudoksen aktiivisesti syöpä tai infektio.

Nämä tutkimukset kutsutaan "lavastus tutkimukset" Stage 1 tauti on lokalisoitu yhden klusterin imusolmukkeiden ja vaihe 2 viittaa kahden tai useamman klustereita, mutta molemmat samalla puolella pallean.

Kalvo on lihaksen yläosassa vatsan ja välittömästi keuhkoihin, ja sitä pidetään välistä rajaa ylä-ja alaosan elimistöön.

Vaihe 3 tauti liittyy imusolmuke kudos, joka on sekä ylä-ja alapuolella pallean ja esitystekniikka 4 tauti liittyy kudoksia, jotka ovat ulkopuolella imusolmukkeet ja perna - esim. joissa maksan tai luuytimen.

Aiheet, joilla ei ole yleisoireita luokitellaan Stage, että potilaalla on yleisoireita, kuten kuumetta tai laihtuminen luokitellaan B-vaiheen

Miten Hodgkinin tauti hoidetaan?

Hodgkinin tauti liittyy tavallisesti sädehoito, kemoterapia tai molemmat. Hoitomuoto riippuu vaiheessa - eli siltä osin kunnossa, ilmeni lavastus tutkimukset.

Sädehoito

Potilailla, jotka ovat paikallinen sairaus eikä yleisoireita - Stage 1A - tämä voi olla kaikki hoitoa he tarvitse parantaa. Potilas osallistuu erikoistunut keskus avohoidossa kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Kemoterapia

Kemoterapia ei ole tarpeen potilailla, joilla on yleisempää sairaus, varsinkin jos heillä on myös yleisoireita - esim. Stage 3B tai Vaihe 4.

Se on yleensä annettu avohoidossa potilaskohtaisesti klo viisikymmentäseitsemän yli kolme viikon välein aikana neljästä kuuteen kuukautta. Kemoterapia voi tehdä potilaiden menettää hiukset, mutta se kasvaa takaisin tulevina kuukausina. Kemoterapia voi aiheuttaa sairauden, mutta lääkärit antaa muuta lääkitystä estämään tämän.

Kemoterapia voi myös vähentää hedelmällisyyttä ja strategioita kiertää tätä voidaan tarvita joissakin olosuhteissa.

Miten hoito seurataan?

Hoidon tehokkuutta seurataan arvioimalla paraneminen yleisesti oireita ja koon pieneneminen laajentuneen rauhaset.

Lisäksi skannaukset suoritettiin osana pysähdyspaikan tutkimuksia voidaan toistaa osoittamaan parannusta.

Toistuminen PET voi olla erityisen informatiivinen jälkeen kaksi kurssia.

Jos skannaus näyttää pettymys vastaus, hoito voi olla tarpeen suurentaa intensiivisempää aikataulu. Useimmat potilaat tarvitsevat viisikymmentäkuusi yli viisi solunsalpaajajakson, vasteen.

Ennuste

Vaikka tämä on vakava sairaus on erinomainen mahdollisuus, että potilaat voidaan parantaa etenkin jos tauti havaitaan varhaisessa vaiheessa.

Tauti voi uusiutua jälkeen onnistuneen hoidon, tätä kutsutaan "uusiutumisen".

Potilaat, joilla on uusiutunut tyypillisesti tehdään uusi kierros pysähdyspaikan tutkimuksista, mukaan lukien toista koepala, ja kemoterapian otetaan uudelleen aloitettu.

Potilaita, jotka ovat uusiutunut voi silti olla onnistuneesti hoitaa ja parantaa, mutta ne voivat vaatia enemmän tehohoitoa myös kantasolujen siirto

Muut ihmiset myös lukea:

Krooninen lymfaattinen leukemia: miten on krooninen lymfaattinen leukemia diagnosoidaan?

Hodgkinin tauti (imusolmuke syöpä). Mikä on Hodgkinin tauti?
Hodgkinin tauti (imusolmuke syöpä). Mikä on Hodgkinin tauti?

Akuutti leukemia tai verisyöpä: mitkä ovat oireita akuutti leukemia?

Syöpä ja anemia: anemia.

Useita myelooma: miten voidaan kehittää myelooma?