Ectena

Krooninen lymfaattinen leukemia

Mikä on leukemia?

Krooninen lymfaattinen leukemia (KLL) on yleisin leukemia vuonna Euroopassa.

Leukemia tarkoittaa kirjaimellisesti "paljon valkoisia verisoluja.

Valkoinen solut ovat osa kehon immuunijärjestelmää, ja on olemassa useita erilaisia ​​valkosoluja, jotka on erilaisia ​​rooleja suojella kehoa infektio, syöpä, vieraita proteiineja ja muita vammoja.

Kahteen pääryhmään valkosolujen ovat "lymfosyyttien" ja "myeloidisoluissa".

Lymfosyytit ovat olennainen osa immuuni-ja vasta-aineita tuottavia järjestelmiä.

Myeloidisoluissa tuhoaa tarttuvan organismit syömällä niitä ja sulattamaan ne sisältöä niiden rakeita. Nämä solut toimivat yhdessä siten, että myeloidisoluissa tulee nielemään materiaalia ja esittää vasta-aineita tuottavia lymfosyyttejä.

Myeloidisoluissa jotka sisältävät rakeita kutsutaan granulosyyttien, monosyyttien veressä on hallitseva rooli nauttiminen soluissa.

Vaikka valkosolujen tehdään luuytimessä ja kiertävät veren, ne ovat erittäin tärkeä rooli kudosten.

Siksi lymfosyytit ovat hallitseva solutyypiksi imukudoksessa - esim. imusolmukkeiden, maksan ja pernan, kun monosyyttien ovat läsnä lähes kaikissa kudoksissa "Kudosmakrofaageihin".

Kaikki verisolujen peräisin luuytimestä ja leukemia (veren syöpä ) on sairaus, jossa luuydin tuottaa suuria määriä poikkeavat valkosolut. Tämä jättää vähemmän tilaa normaalin luuytimen, mikä vähentää normaalit solut tuotetaan ja aiheuttaa joitakin oireita.

Leukemiat luokitellaan ensinnäkin sen mukaan, miten nopeasti ne rakentavaan yhteistyöhön niiden luonnon historiasta.

"Krooninen" leukemia on yksi, joka on kehittynyt pitkän ajan kuluessa - se on saattanut esiintyä kuukausia tai jopa vuosia ennen kuin se aiheuttaa oireita ja on yleensä hitaasti etenevä.

Se on hyvin erilainen "akuutti" leukemia, joka esittelee vakava sairaus lyhytkestoisia ja on tyypillisesti nopeasti etenevä.

Syöpäsoluja krooninen leukemia ovat yleensä kypsiä soluja, jotka jakavat hitaasti, jos ollenkaan. Syöpäsoluja akuutti leukemia ovat alkeellisia soluja ("räjäytykset"), jotka lisääntyvät nopeasti.

Leukemia on luokiteltu myös tarkka tyyppi valkosolujen, joka on tullut syöpä. Imukudoksen leukemiat ovat syöpiä lymfosyyttien; myelooinen leukemia ovat syöpiä granulosyyttien ja monosyyttien.

Syy leukemia ei tiedetä. On todennäköisesti geneettinen taipumus, koska monet näistä edellytyksistä ovat yleisempiä tietyissä perheissä. Kuitenkin leukemia ei ole suoraan perinnöllinen.

Leukemia laukeaa henkilöön, jonka ympäristö tapahtuma, esim. jotkut leukemiaa liittyvät viruksen, ja toiset ovat yleisesti saostetaan altistuminen myrkkyjä kuten bentseenijohdannaiset tai säteilyä. Syy Jonkin yksilö on hyvin vaikea selvittää.

Mikä on krooninen lymfaattinen leukemia?

Krooninen lymfaattinen leukemia (KLL) on yleisin tyyppi leukemia Euroopassa, 3000-4000 uutta tapausta diagnosoidaan vuosittain.

Se ominaista lisääntynyt määrä lymfosyyttejä, jotka ovat yksi tärkeimmistä tyyppisiä valkosoluja veressä.

Lisäyksestä huolimatta numeroita, nämä lymfosyytit ovat toiminnallisesti puutteellisia ja immuunijärjestelmän kyseinen henkilö on vaarassa.

Potilaat, joilla on krooninen lymfaattinen leukemia on lisääntynyt infektioiden ja pahanlaatuisten kasvainten.

KLL esiintyy harvoin alle 40-vuotiaana - huippu-ikä on 65 vuotta. Se on kaksi kertaa yleisempää miehillä kuin naisilla. Ei ole selvää syitä tunnetaan KLL.

Mitkä ovat oireita krooninen leukemia?

Useimmat potilaat KLL diagnosoidaan vahingossa, kun verikoe suorittaa jostakin muusta syystä.

Useimmat potilaat ovat oireettomia aikaan diagnoosi.

Kun oireet ovat läsnä, he ovat vaihtelevia ja sisältävät:

  • väsymys (anemian vuoksi)
  • mustelmaherkkyys (usein ilman ollut isku tai syksyllä)
  • toistuvia infektioita
  • laihtuminen
  • yöhikoilu
  • kuume
  • kivuton laajentumisen imusolmukkeiden erityisesti kaulan, kainaloihin ja nivusiin
  • joskus pernan (sijaitsee vasemmassa yläneljänneksen vatsa) saattaa aiheuttaa epämukavuutta tai kipua
  • imusolmukkeet syvemmälle ruumiinosat voivat tarvita erityistä skannaa diagnoosin
  • harvinaisempia esityksiä KLL ovat puhkeamista epätavallinen infektio, ihottuma, nivelkipu tai maksan laajentumisen.

Miten on krooninen lymfaattinen leukemia diagnosoidaan?

Usein ehto on diagnosoitu sattumalta, kun verikokeet suoritetaan muista syistä.

Vaikka verikoe voi antaa lääkäreille diagnoosi, luuytimen testi yleensä tehdään usein diagnoosin varmistamiseksi.

Special testit suoritetaan näiden näytteiden avulla luokitella leukemia, koska tämä vaikuttaa sellaista hoitoa tarvitaan.

Nämä erikoistuneet testit sisältävät analyysin merkkiaineiden pinnalla solujen ("virtaussytometrialla"), joka auttaa erottamaan leukemia-solut normaaleista soluista ja määritellä tarkka tyyppi lymfaattinen leukemia.

Geneettisen materiaalin pahanlaatuisia soluja tutkitaan myös - kromosomit ja DNA.

Nämä tutkimukset voivat tuottaa arvokasta tietoa tarkka vaiheessa kypsymisen leukeemiset esiaste.

Kaikki nämä testit voivat auttaa ennustamaan todennäköisesti kliinistä käyttäytymistä leukemia - eli antaa "ennusteen tietoja".

Ne voivat myös tarjota opas kohti hoitoa.

Skannaa ja X-säteet voidaan myös suorittaa, jotta voidaan määrittää taudin levinneisyys.

Niinpä useimmat potilaat ovat vatsan ja rinnan CT tehtävä ennen hoidon aloittamista. Jotkut potilaat voidaan pyytää käymään koepala on imusolmuke.

Miten on krooninen lymfaattinen leukemia lavastettu?

Vaiheessa KLL on ilmaus taudin levinneisyys.

Yksinkertaisin lavastus järjestelmä on "Binet", joka jakaa potilaat kolmeen ryhmään.

Stage potilailla on lisätä niiden valkosolujen mutta normaalin niiden muiden verenkuva (punasoluja mitattuna hemoglobiinin ja verihiutaleet).

Ne voivat olla laajentunut imusolmukkeet, mutta nämä ovat lokalisoitu yhden alueen elin.

Sitä vastoin, vaihe C potilaat ovat advanceed tauti - ne ovat vähentäneet hemoglobiini (alle 10 g / dl) ja / tai verihiutaleiden (<100 x 10 (9) / l), suurentunut maksa ja / tai perna ja yleisen laajentumisen imusolmukkeiden rauhaset.

Vaihe B potilaat ovat välituotteita. Toinen lavastus järjestelmä kutsutaan "Rai", joka jakaa potilaat viiteen ryhmään (vaiheet 1-4) mukaan taudin levinneisyys.

Miten on krooninen lymfaattinen leukemia hoitaa?

Varhaisvaiheen potilaiden sairaus ei vaadi hoitoa.

Niitä seurataan säännöllisesti ja taudin levinneisyys on peräkkäin dokumentoitu toimenpide taudin etenemisen. Jotkut potilaat eivät koskaan vaadi hoitoa. Nopeudella eteneminen on LSO indikaattori ennuste - potilaille, joiden taso valkosolujen määrä kaksinkertaistuu alle kolme vuotta ovat todennäköisesti tarvitsevat hoitoa. Potilaat, joilla on oireita ja on myöhemmin sairaus vaativat hoitoa.

Yhteinen merkkejä hoitoon ovat oireita, jotka johtuvat epänormaali verenkuva (anemia, mustelmia, toistuva infektioita tai tilaa vieviä, laajentunut imusolmukkeet).

Kemoterapia on käyttää lääkkeitä syövän hoitoon.

Hoidon valinta riippuu tasapainottaminen riskeistä ja sivuvaikutuksista hoitoa vastaan ​​sen mahdollisia etuja potilaalle parannettaessa oireita ja eliniän pitenemisestä.

Yhteistä järjestelmää yhdistelmä monoklonaalinen vasta-aine (rituksimabia) fludarabiinilla ja syklofosfamidi.

Rituksimabi (Mabthera) annetaan laskimoon, kun molemmat fludarabiinia (Fludara) ja syklofosfamidi voidaan antaa tabletteina tai suonensisäisesti.

Krooninen lymfaattinen leukemia. mikä on krooninen lymfaattinen leukemia?
Krooninen lymfaattinen leukemia. Mikä on krooninen lymfaattinen leukemia?

Hoito on yleisesti annetaan potilaan hoitava sairaala päivä potilas. bendamustiini (Levact) on uusi aine, joka on osoittautumassa antaa lupaavia tuloksia, ja sen käyttöön liittyy vähemmän sivuvaikutuksia.

Vanhemmat potilaat, jotka pidetään vähemmän kestettävä sivuvaikutuksia kemoterapiaa annetaan tabletti hoidon klorambusiili (Leukeran).

Tuotanto verisolujen luuydin on heikentynyt pitkälle KLL (luuytimen vajaatoiminta) ja steroidi hoito prednisolonilla (esim. Deltacortril) antaa tavallisesti luuytimen toipua.

Steroidit on myös suora vaikutus määrän vähentämiseen leukemia soluja.

X-ray (sädehoito) voidaan antaa paikallisesti, ja turvonneet imusolmukkeet, tai pieniä toistuvia annoksia koko kehon.

Joskus perna, joka on myös osa kehon immuunijärjestelmä turpoaa niin paljon KLL, että se aiheuttaa kipua, tai se aiheuttaa anemia kehittämiseksi, jossa punasolut veren (kuljettaa happea soluihin) tullut hauras, mikä johtaa edelleen anemia. Nämä ongelmat voidaan perustella kirurginen poisto perna.

Luuydinsiirtoa voidaan harkita niille potilaille, jotka ovat alle 45-vuotiaita ja joilla on aggressiivinen muodossa tauti, joka on osoittautunut resistenttejä muita lähestymistapoja.

Oireenmukainen hoito on tärkeää kaikille potilaille KLL. Infektiot ovat yleisempiä ihmisiä KLL ja on diagnosoitu ja hoidetaan varhain voimakkaasti.

Kemoterapiaan voi tilapäisesti lisätä alttiutta infektioille kuten vyöruusu ja antibioottien ennalta ehkäisevää ja viruslääkkeiden hoitoja annetaan aikana kemoterapiaa.

Rokotus - esimerkiksi influenssaa vastaan ​​on toinen tapa estää infektion.

Verensiirto voi olla tarpeen tietyissä tapauksissa.

Mikä on näkymät kroonisen lymfaattisen leukemian?

KLL on hyvin vaihteleva näkymät.

Elinajanodote potilaat yli 70 vuotta diagnoosin kanssa varhaisessa vaiheessa sairaus on erinomainen ja niiden elinikä ei vaikuta taudin.

Monet potilaat kuolevat liittymättömien syiden ottaa koskaan tarvinnut hoitoa heidän KLL. Potilaat, jotka eivät tarvitse hoitoa on huonompi ennuste, mutta jos ne hyvin hoidossa niiden elinikä voidaan palauttaa normaaliksi.

Osalla potilaista kuitenkin uudelleen ja vaativat toistuvan hoitojakson.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan KLL-potilailla?

Tekijöiden määrän ovat tutkimuksissa KLL ja tarjous lupaus.

Uudemmat monoklonaalisia vasta-aineita kehitetään aineet, jotka ovat onnistuneet hoitoon muiden verisyöpä pitää lupaus KLL ja täysin uusia lääkkeitä, jotka estävät siirto viestintä syöpäsolujen ("signaalin inhibiittorit) ovat myös kehityspolitiikassa.

Muut ihmiset myös lukea:

Polysytemia vera (PV): oireet PV.

Akuutti leukemia tai verisyöpä: mitkä ovat oireita akuutti leukemia?

Syöpä ja anemia: anemia.

Useita myelooma: miten voidaan kehittää myelooma?

Trombosytoosin ja olennaista trombosytemian: mikä aiheuttaa korkean verihiutaleiden?