Ectena

Sydänsairaus

Mikä on sydänsairaus?

Sydämen ongelmat ovat merkittävä syy ennenaikaiseen kuolemaan.

Kun puhutaan sydänvaivoihin, lääkärit käyttävät termejä sepelvaltimotauti (sepelvaltimotauti) ja laajemmin sydän-ja verisuonitautien (CVD).

 • CHD käytetään tahansa sairaus, joka vaikuttaa sydämen toimintaan.
 • CVD viittaa sekä sepelvaltimotaudin ja sairauksien liikkeeseen, kuten aivohalvaus, kun hyytymä estää verenkiertoa aivoihin. Aivohalvaus on maan kolmanneksi suurin tappaja, väittäen 70000 henkeä vuodessa.

Useimmat lääkärit nyt mieluummin käyttää termiä CVD, koska se on merkittävä ennenaikaisen kuoleman syy Euroopassa, aiheuttaa noin 32 prosenttia ennenaikaisia ​​kuolemia miehillä ja 28 prosenttia naisilla.

Yksi henkilö Britanniassa kuolee sydänsairaus kolmen minuutin välein - tekee meistä yhden maailman pahimmista maista tähän ongelmaan.

Sydänsairauksien

Rytmihäiriöihin (rytmihäiriö)

Sydämesi on luonnollinen sydämentahdistin kutsutaan sinoatrial tai sinussolmukkeen, joka laukaisee sähköisiä impulsseja levitä sydämen, aiheuttaa se sopimuksen (syke).

Epänormaali rytmi syke tunnetaan rytmihäiriö.

Yleisiä syitä ovat:

 • sähköisiä impulsseja, jotka ovat muista alueista sydämen sijasta sinussolmukkeelle joka säätelee syke
 • sähköisiä impulsseja tulevat sinussolmukkeelle vaan ottaa eri reitti läpi sydämen
 • erittäin nopea syke (joko säännöllinen tai epäsäännöllinen rytmi)
 • yhdistelmä säännöllisesti ja sydämen rytmihäiriöt.

Kardiomyopatia

Kardiomyopatia tarkoittaa sairaus sydänlihaksen eikä verenkierron tai sydämentahdistin.

On usein mitään selvää syytä siihen, vaikka sepelvaltimotauti ja korkea verenpaine, virusinfektiot, liiallinen alkoholin nauttiminen ja kilpirauhasen voivat kaikki olla aiheuttajia. On olemassa neljä päätyyppiä:

 • hypertrofinen kardiomyopatia (MCM), jossa sydänlihas paksunee (korkea verenpaine voi aiheuttaa tämän)
 • laajentuneet kardiomyopatia (DCM), kun sydänlihakseen dilates (tulee suuri) ja heikentää
 • rajoittava kardiomyopatia (RCM), kun kammiot sydämen jäykistyä ja rajoittaa veren virtausta sydämen läpi
 • rytmihäiriöitä kardiomyopatia (ARVC), kun rasvakudos korvaa lihaksen sydämen ja vaikuttaa sähköisiä impulsseja, jotka säätelevät sydämen syke.

Ottaa verran kardiomyopatia ei tarvitse aiheuttaa merkittäviä oireita.

Sydämen vajaatoiminta

Vaikka se kuulostaa pelottavalta, sydämen vajaatoiminta tarkoittaa yksinkertaisesti sitä sydän on tehottomampi pumppaamaan verta kehon kuin se oli ennen.

Yleisin syy on sydänkohtaus, mutta kaikki tuo ylimääräistä rasitusta sydämen voi johtaa määrin sydämen vajaatoiminta, kuten korkea verenpaine tai kardiomyopatia.

Oireita ovat vaikea hengenahdistus, väsymys ja turvotus nilkoissa ja jaloissa.

Synnynnäinen sydänvika

Synnynnäinen sydänvika on sydämen poikkeavuus, joka on ollut olemassa syntymästä alkaen. Esimerkkeinä laiminlyönti muodostaa normaalin sydämen rakenteen tai reikiä välillä sydämen kammiot.

Lähes jokaisessa 150 syntyneiden vauvojen Euroopassa on jonkinlainen synnynnäinen sydänvika, aina alaikäisen kuolemaan.

Useimmissa tapauksissa syy on tuntematon, mutta kromosomihäiriöiden, kuten Downin syndrooma, vihurirokko-ja virusinfektiot voivat kaikki lisäävät riskiä.

Jotkut synnynnäinen sydänsairaus ovat perinnöllisiä, on peri vauvan hänen vanhempansa.

Sydänkohtaus

Joka vuosi Euroopassa noin 275000 ihmistä on sydänkohtaus ja 120000 näistä ovat kohtalokkaita.

Useimmat sydänkohtauksia ovat seurausta sepelvaltimotauti.

Term katsella

Myös lääkärit käyttävät näitä termejä sydänkohtaus:

 • sepelvaltimotautikohtauksen
 • sepelvaltimotukos
 • sydäninfarkti tai akuutti MI ".

Sydänkohtaus tapahtuu, kun veren hyytymistä yhtäkkiä ja täysin estää yhden sydämen valtimot, nälkää osa sydänlihakseen happea. Tämä yleensä aiheuttaa pysyviä vaurioita sydänlihakseen.

Syynä sepelvaltimoiden tukkia johtuu niistä tulee kaventunut monien vuosien asteittainen kertyminen rasva kolesteroli-materiaali kutsutaan atheroma niiden seinät. Tämä prosessi tunnetaan ateroskleroosin (valtimoiden kovettuminen).

Tavallinen oire sydänkohtaus on kipu keskellä rinnassa, joka on raskas, murskaus tyyppi kipua usein leviää käsivarret, niska tai leuassa. Ei voi olla pahoinvointia ja oksentelua, hikoilu, hengenahdistus ja sydämentykytys.

Sydämen venttiili ongelmia

Sydän on jaettu neljään kammioihin, tunnetaan oikealle ja vasemmalle eteiseen ja oikean ja vasemman kammiot.

Kukin näistä kammioiden on venttiilit, jotka estävät veren virtauksen taaksepäin kammioon se on juuri tullut. Nämä venttiilit yleensä varmistaa veren liikkuu eteenpäin sydän.

Sairaat sydämen venttiilit, jotka ovat vaurioituneet ja ei avata ja sulkea oikein voi antaa verta vuotaa taaksepäin (pulauttelu tai vuoto) tai estää veren virtausta (ahtauma).

Riippumatta tyyppi venttiili ongelma, sydän on käynnistetty ylimääräistä rasitusta, mikä lisää todennäköisyyttä sydämen vajaatoiminta.

Infektio

Sekä virus-ja bakteeri-infektiot voivat vahingoittaa venttiilit sydän ja sydänlihakseen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sydämen rytmiä ja lisätä riskiä sydämen vajaatoiminta.

Mitä oireita sydänsairauksia?

Yksi ongelmista on se, että ihmisiä, joilla on melko pitkälle sydänsairaus voi olla vähän, jos lainkaan, oireita.

Ensimmäinen merkki siitä, että jotain on vialla tapahtuu, kun he ovat sydämen tapahtuma, kuten sydänkohtaus tai aivohalvaus.

Mutta useimmat ihmiset ensimmäisiä merkkejä ja oireita, jotka viittaavat tapa diagnoosin.

Hyviä neuvoja

Kylmä sää ja toimintaa laittaa ylimääräistä rasitusta sydämen.

Tämä tarkoittaa lapioi lunta voi olla erityisen vaarallista, kun joku on angina.

 • Rintakipu (angina). Ehkä yleisin oire, kipu tuntuu keskellä rintaa, joskus säteilee alas yhden tai molemmat kädet ja ylös kaulaan tai leuan. Kuvattu raskaus tai paineen tyyppi epämukavuutta, se useimmiten tuntui rasituksen aikana, stressi ja kylmällä säällä.
 • Hengenahdistus, joka voi myös tapahtua samanaikaisesti kuin angina. Tämä liittyy sydämen vajaatoiminta, tahdistimen ongelmat ja sydänsairauksia yleensä.
 • Turvonneet nilkat.
 • Väsymys ja väsymys.
 • Sydämentykytys (sydämen rytmihäiriöiden).
 • Oheislaitteiden syanoosia - sininen sävy huulissa tai raajojen kuin käden ulottuvilla.

Mitkä ovat riskitekijöitä?

 • Ikä: useimmat ihmiset, jotka kuolevat sydänsairauksiin ovat yli 65-vuotiaita.
 • Sukupuoli: miehet ovat suuremmassa vaarassa kuin naiset ja yleensä sydänkohtauksia varhaisemmassa iässä. Kuitenkin naisten määrä sydänsairaus kasvaa progressiivisesti jälkeen vaihdevuosien.
 • Suvussa sydänsairauksia: jos sinulla on vanhempia, joilla on sydänsairaus olet todennäköisesti on sydänsairaus itse.
 • Etninen alkuperä: jotkut rodut, kuten Afro-Caribbeans ja joissain Aasian yhteisöt ovat alttiimpia sepelvaltimotaudin ja aivohalvauksen.
 • Tupakointi: tupakoitsijat ovat kaksi kertaa niin todennäköisesti kärsivät sydänkohtauksia tupakoimattomien, ja ovat todennäköisesti kuolee. Se on nikotiinin ja hiilimonoksidin tupakansavussa, joka aiheuttaa vahinkoa sydän-järjestelmään.
 • Alkoholi: säännöllisesti juo enemmän kuin yhden juoman päivässä naisille tai yli kaksi juomia päivässä miesten lisää sydänsairauksien riskiä. Tämä liittyy verenpaineen nousua, lihavuus, ja vaikutus raskaan juomisen triglyseridipitoisuus veressä (tyyppi rasvaa). Humalahakuinen juominen näyttää olevan erityisen vaarallista täällä, vaikka nuoremmille.
 • Huumeiden väärinkäyttö: kokaiinin on tunnettu aiheuttaa sydänvaivoja - kuten kuolemaan sydämentahdistin väärinkäytöksiä, varsinkin jos alkoholi on otettu samaan aikaan.
 • Korkea kolesteroli: kolesteroli on tyyppi rasvaa. Korkeampi kolesteroli veressä, sitä suurempi riski sairastua sepelvaltimotautiin. Kun yhdessä muiden riskitekijöiden kuten tupakoinnin, riski kasvaa huomattavasti.
 • Korkea verenpaine (verenpainetauti): korkea verenpaine lisää sydämen työmäärää, aiheuttaa se laajentaa ja heikentää ajan. Kun yhdistetään lihavuus, tupakointi, korkea kolesteroli tai diabetes, riski kasvaa useita kertoja.
 • Liikunnan puute ja lihavuus: ihmiset, jotka ovat ylipainoisia ovat todennäköisesti kehittää sydänsairauksia. Ylipaino tuo ylimääräistä rasitusta sydämen, nostaa verenpainetta, nostaa kolesterolia ja lisää todennäköisyyttä sairastua diabetekseen - kaikki riskitekijöitä sydänsairauden. Harjoitus voi vähentää monet näistä riskitekijät, eli kolesteroli, korkea verenpaine ja paino.
 • Diabetes: ihmiset diabetes on paljon suurempi todennäköisyys sairastua sydän-ja verisuonitauteihin verrattuna muuhun väestöön, vaikka niiden sokeripitoisuus on hyvin hallinnassa. Yli 80 prosenttia diabeetikoista kuolee jonkinlainen sydän-tai verisuonisairaus.
 • Edellinen sairaushistoria: jokainen, joka on ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus aiemmin on paljon todennäköisempää on toinen kuin henkilöllä ei ole sydänsairaus.

Miten on sydänsairaus diagnosoidaan?

On olemassa useita yhteisiä testejä käytetään diagnosoida sydänsairauksia.

 • (EKG) mittaa rytmi ja sähköistä toimintaa sydämen. Rasitus-EKG (rasituskoe) on EKG otetaan liikuttaessa juoksumatolla tai kuntopyörä. Se on parempi näyttää, jos on ongelma sydän saa riittävästi verta ja happea. 24-tunnin EKG (kutsutaan Holter) tallentaa sähköistä toimintaa yli 24 tuntia ja on hyödyllinen, jos sydämentykytys ovat yleisin oire.
 • Sydämen ultraäänitutkimus (ECHO scan) on samanlainen ultraäänitutkimukset raskauden rutiininomaisesti. Scan näyttää, jos sydän venttiilit, sydänlihakseen ja kammiot toimivat normaalisti. Se vie suhteellisen vähän aikaa ja on kivuton. Se on joskus tehdään kun sydän on laittaa stressiä, joka tunnetaan stressiä sydämen ultraäänitutkimus.
 • Magneettikuvaus (MRI) käytetään magneettisia ja radioaaltojen tutkia sydämen ja antaa tarkemman kuvan ongelman. Vaikka ei rutiininomaisesti käyttää potilailla, joilla on mutkaton sydänsairaus, tämä tarkistus voi olla hyödyllistä häiriöt kuten kardiomyopatia, synnynnäinen sydänvika ja aivohalvaus.
 • Tietokonetomografia (TT) tai atk aksiaalinen tomografiseen (CAT) skannaus, on vaihtoehto magneettikuvaus. Sen sijaan yhden X-ray, se lähettää useita palkit kehon läpi antaa tarkempia kuvia, jotka voivat olla avuksi tarkistamalla heikkoudet aortta, suuri valtimo kehossa.
 • Sydämen verikokeita tunnistaa tasoja sydänentsyymit vapautuu vereen sydänkohtauksen jälkeen. Jos EKG-tulokset eivät ole ratkaisevia, nämä verinäytteitä voi vahvistaa, onko henkilö on ollut sydänkohtaus.
 • Sepelvaltimoiden varjoainekuvauksessa tehdään yleensä nähdä ovatko ihmiset angina vaatia leikkausta. Väri ruiskutetaan sydämen kautta katetri työnnetään nivusiin tai käsivarren paikallispuudutuksessa. Tämä antaa kuvan väriaine virtaa sydämen verisuonia. Se voi näyttää jopa vakavuus ja sijainti valtimo tukoksia tai ahtauma.
 • Nuclear kuvantaminen: pieni ja vaaraton määrä radioaktiivista isotooppia (yleensä teknetium tai tallium) ruiskutetaan vereen. Skanneri sitten poimii radioaktiivista gammasäteilyä tämän isotooppia. Nämä testit voivat osoittaa sisälle sydämen, koska se tyhjentää ja täyttää, ja veren virtausta lihasten seinät sydämen.

Miten on sydänsairaus hoidetaan?

Lääkehoitojen

On olemassa laaja valikoima moderneja lääkehoitojen sydänsairaus.

 • Angiotensiinikonvertaasin (ACE) estäjät kuten ramipriiliä ja lisinopriili verenpaine-ja suojaavat sydän.
 • Angiotensiini II-reseptorin salpaajat tai salpaajat (ARBs) myös alentaa verenpainetta. Jotkut tutkimukset ehdottaa nyt tämän tyyppinen lääke saattaa olla vähemmän sivuvaikutuksia kuin ACE: n estäjät, mutta tämä on vielä kesken.
 • Rytmihäiriölääkkeet auttavat hallitsemaan ongelmia sydämen rytmi. Ne ovat amiodaroni, flekainidi (käytetään pääasiassa vakavia sydämentahdistin ongelmia), propafenoni ja "vanhanaikainen" huumeiden digoksiinia, joka on edelleen tavallista hoitoa eteisvärinä.
 • Aspiriini ja verihiutaleiden toimintaa estävät lääkkeet kuten Clopidrogel vähentää "tahmeutta" verta ja siten estää veren hyytymistä valtimoissa.
 • Beetasalpaajat ovat yhteisesti määrätty hoitoon angina, korkea verenpaine ja sydämen vajaatoiminta. Niiden avulla sydämen hidastaa ja ei toimi niin kovasti. Nämä ovat joskus käytetään yhdessä diureettien tai diureetit hallitsemaan verenpainetta tai poistaa ylimääräistä nestettä kehosta.
 • Kalsiuminestäjillä vähentää kalsiumin syöttämällä lihassolujen verisuonia, jolloin ne rentoutua. Tämä lisää veren virtausta sydämeen ja vähentää työn sydän on tehtävä pumpata verta elimistöön. Esimerkkejä ovat nifedipiini ja diltiatseemi.
 • Nitraatit laajentavat sepelvaltimoiden ja parantaa siten veren virtaus sydänlihakseen, mikä lievittää angina. Otetaan tabletti kielen alle tai lyhytvaikutteinen spray, ne ovat hyödyllisiä lievittää angina kipua ja estää ennustettavissa hyökkäyksiä. Ne voidaan myös antaa hitaammin toimiva tabletin muodossa tai laastari iholla.
 • Statiinit ovat tottuneet auttaa alentamaan kolesterolia veressä. Korkea kolesteroli on merkittävä riskitekijä sydänsairauksia. Statiinit voivat vähentää riskiä kuolla sepelvaltimotautiin noin 25 prosenttia. Esimerkkejä ovat simvastatiini, atorvastatiini ja rosuvastatiini.
 • Kolesterolia alentavat lääkkeet: jos statiinit aiheuttavat sivuvaikutuksia, muita kolesterolia alentavia lääkkeitä on saatavilla, kuten fibraatit, huumeet sappihappoja sitovat (esim. kolestyramiini) ja lääkkeet, jotka estävät kolesterolin imeytymistä suolistosta, kuten etsetimibi.
 • Trombolyyttinen huumeita liuottaa verihyytymiä, jotka laukaisevat sydänkohtaus. Jos annetaan tunnin kuluessa sydänkohtaus, he voivat avata veren virtausta vaikuttaa valtimon välttäen pysyvää vahinkoa sydänlihakseen. Nämä "hyytymään Busters" ovat parantaneet hoidon ja eloonjäämislukuja sydänkohtauksia.

Sydämentahdistin

Potilaat, joilla on merkittävästi epäsäännöllinen syke tai rytmi ehkä sydämentahdistin.

Nykyaikaiset sydämentahdistin ovat yksinkertaisia ​​ja nopeita asentaa paikallispuudutuksessa, joka kestää enintään kymmenen vuotta.

Jotkut sydämentahdistin työskennellä kiinteä, mutta suurin osa työstä "on demand", ohjaamalla sykkeen vain tarvittaessa.

Sydänsiirtojen

Noin 300 Sydänsiirtojen tehdään Euroopassa vuosittain, yleensä ihmiset, joilla on vaikea sydämen vajaatoiminta aiheuttaa sepelvaltimotauti tai kardiomyopatia.

Koska luovuttajan pulaa, keskimäärin odottaa elinsiirtoa Euroopassa on kuudesta yhdeksään kuukautta. Valitettavasti noin 15 prosenttia ihmisistä kuolee jonotuslistalla.

Yli puolet kaikista sydänsiirrepotilailla ovat elossa 10 vuotta myöhemmin.

Sepelvaltimoiden pallolaajennus

Sepelvaltimoiden pallolaajennus on toimintaa, jota käytetään hoitoon angina.

Kirurgi lisää katetri nivusiin tai käsivarren valtimo paikallispuudutuksessa. Asennettu katetrin päässä on ilmapallo.

Käyttäen X-ray-näyttö, ne ohjaavat katetrin vaikuttaa sepelvaltimo.

Pallo sitten varovasti ilmalla halkaisija 2 4 mm, leikkaamalla rasva materiaali (atheroma), joka estää valtimon.

Nyt on yleinen käytäntö, että lyhyt putki ruostumatonta terästä kutsutaan stentti laitetaan sitten, että osa valtimo, jotta se kapenee uudelleen tulevaisuudessa.

Joka vuosi 24000 angioplasties suoritetaan Euroopassa, ja 90 prosenttia näistä toimista ovat onnistuneita.

Sepelvaltimoiden ohitusleikkaus

Sepelvaltimoiden ohitusleikkaus on toinen operaatio, jota käytetään hoitoon vaikeammissa tapauksissa angina ja useita tukoksia.

Se suoritetaan nukutuksessa.

Kirurgi tekee verisuonen toisesta osa kehosta. He sitten siirteen tämä välillä pääväylä sydämestä pois johtavan (aortta) ja sepelvaltimo ohittaa tukoksia ja palauttaa verenkierron sydänlihakseen.

Menettelyä kutsutaan myös sepelvaltimon ohitusleikkaus tai CABG - lausutaan "kaali".

Koska se voi tehdä millä tahansa neljästä suuresta sepelvaltimoiden, ehdot yhden, kahden, kolmen tai jopa neljän hengen köynnöksen voidaan käyttää.

Joka vuosi yli 20.000 ihmistä Euroopassa on sepelvaltimo leikkaus, ja 80 prosenttia raportti välitöntä helpotusta angina.

Toipumassa sydänkohtaukseen

Vaikka useimmat sydänkohtauksen potilaat sairaalasta jälkeen alle viikossa, se kestää 6 ja 12 viikkoa arpikudosta korvata vaurioitunut lihas.

Vähitellen lisääntyviä liikunta auttaa sydän saada takaisin kuntoon, mutta sinun pitäisi välttää liiallinen liikunta ensimmäisen viikon aikana.

Useimmat ihmiset pitäisi palata arkeen jälkeen 6-12 viikkoa, mutta työhönpaluun riippuu työtä tehnyt ja kuinka vakava sydänkohtaus oli.

Vältä ajamista pitkiä matkoja tai stressaavissa ajotilanteissa vuonna 12 ensimmäisen viikon aikana. Seksuaalinen aktiivisuus voidaan yleensä aloittaa uudelleen muutaman viikon kuluttua.

Mitä voin tehdä estää sydänsairauksia?

Paljon! Pidä verenpaine enintään 140 yli 90 Hg ja ohjata suolan saanti - suola nostaa verenpainetta.

Lopeta tupakointi ja pysyä hyväksyi alkoholin ohjeita enintään 21 yksikköä viikossa (miehet) ja 14 yksikköä viikossa (naiset).

Pudota painoa, jos olet ylipainoinen ja syödä vähintään viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä.

Sydänsairaus. suvussa sydänsairauksia.
Sydänsairaus. Suvussa sydänsairauksia.

Paras ruokavalio terve sydän on runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, kuitua ja puhdistamaton hiilihydraatteja, kuten täysjyväviljaa vilja. Se on alhainen rasva, makeat elintarvikkeet.

Doing kolme tai neljä kokousta kohtalaisia ​​käyttää viikoittain noin 30 minuuttia aikaa, joka merkittävästi vähentää sydänsairauksien riskiä. Uusi tutkimus osoittaa, toiminta on aivan yhtä tehokas, jos 30 minuuttia on jaettu kahteen tai kolmeen istuntoja päivässä.

Joten rakentaa toimintaa elämääsi kävellen töihin ja töistä tai bussista lopettaa aikaisin ja kävellä loppumatkan. Sinun ei tarvitse olla olympiaurheilija saada hyötyjä yksinkertainen käyttää.

Lisätietoja antaa