Ectena

Matala verenpaine (hypotensio)

Hypotensio on yleensä seurausta verenpaineen tilavuus.

Lääkärit mitata verenpaine kahdella numerot - ensimmäisen ja suurempi kahdesta kutsutaan systolinen verenpaine, ja se tapahtuu, kun sydän lyö ja täyttää valtimoiden ruumiin verta.

Pienempi numero on nimeltään diastolinen verenpaine, ja se on paine sydämen kun se lepää lyöntien välisen.

Normaali verenpaine on sanottu olevan alueella 120/80mmHg (systolinen / diastolinen) ja lääkärit viettävät paljon aikaa tekemisissä ihmisten kanssa korkea verenpaine.

Matala verenpaine (hypotensio) toisaalta usein vaadi hoitoa, mutta ikääntyneet voivat löytää sen ongelma, varsinkin kun seisomaan istuma-tai makuuasennosta.

Yleisesti lääkäriin on, että alhaisempi verenpaine paremmin, ja useimmat ihmiset niiden verenpaine laskee harvoin alle 90/60.

Matala verenpaine (hypotensio). vinkkejä hoitoon ja ehkäisyyn hypotensio.
Matala verenpaine (hypotensio). Vinkkejä hoitoon ja ehkäisyyn hypotensio.

Hypotensio on yleensä Heikentyneen verimäärä, kuten hikoilua harjoituksen jälkeen tai kuumalla ilmalla, sokki, ei juo tai syö säännöllisesti tai raskauden aikana.

Useimmat ihmiset, jotka kärsivät alhainen verenpaine on ohimenevä ongelma ja oireita ovat heikotus seisomaan tai sängystä. Tämä tunnetaan posturaalinen hypotensio ja on vaaraton, ellei pyörtyminen tapahtuu usein, ja tulee ongelma.

Syy hypotensio ei aina ole selvää, mutta se voi liittyä ottaen liian suuri annos korkean verenpaineen lääkitys, ikä, raskaus, kilpirauhasen ongelmia, diabetes ja sydämen vajaatoiminta.

Tulehdusten tai allergiat voivat myös laukaista lyhytaikainen verenpaineen laskusta.

Oireita matala verenpaine ovat tyypillisesti pyörrytystä ja horjumista - erityisesti yhtäkkiä seisomaan istuma-tai makuuasennosta - väsymys, sekavuus ja pyörryttää.

Vinkkejä hoitoon ja ehkäisyyn hypotensio

  1. Voit vähentää riskiä posturaalinen hypotensio, istua vuoteen reunalla ennen saada irti ja seistessä istuu laittaa kätesi esine vakaan itse.
  2. Yksinkertaisin tapa kerätä alhainen verenpaine, jos olet altis se on juoda runsaasti nestettä koko päivän lisätä veren määrä ja varsinkin aikana tai jälkeen harjoituksen, ja lämpimällä säällä.
  3. Alhainen verenpaine on joskus liittyy ehtoja, kuten diabetes, jossa hermovaurio voi vaikuttaa normaalia verenpaineen säätelyssä. Jos olet huolestunut tästä, lääkäri tai käytännön sairaanhoitaja voi helposti testata sinua diabetes.
  4. Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa verenpaineen laskua, joten se on aina kannattaa tarkistaa, jos tämä on mahdollista lääkärin kanssa. Esimerkkejä ovat beetasalpaajat, diureetit, jotkut masennuslääkkeet ja doksatsosiinia (usein hoitoon eturauhasen ongelmia).
  5. Jos epäilet, että olet alhainen verenpaine, on se mitataan joko lääkärin tai käytännön sairaanhoitaja, tai ostaa verenpainemittari. Mittaa sitä, kun olet makuulla ja seisten. Jos silloin kun seistä siellä on suuri verenpaineen laskua ja huimausta, kannattaa hakea lisätietoja.
  6. Harkitse ylentävä pään sängyn noin 5-15 astetta yöllä asettamalla korttelin alle. Lääkitys on vain harvoin huomioon hypotensio eikä yleisesti käytetty Euroopassa. Harvoissa tapauksissa, jotka saattavat vaatia hoitoa sitten lääkitys kuten midodriini ja fludrokortisonin voi olla tehokasta.

Muut ihmiset myös lukea:

Verikokeet: miten verikoe tehdään?

Lapsivesitutkimus: miten amniocentesis toteutetaan?

Epilepsia: mitkä ovat mahdollisuudet ihmisiä, joilla on epilepsia?