Ectena

Sivuääniä

Kysymys

Poikani on 11-kuukautta vanha. Kolme kuukautta sitten hän oli diagnosoitu "suptatic sydämen sivuääni".

Hän on tarkistettu uudelleen ulos päivä ja on edelleen sitä. Hän on siirretty sairaalaan ja ilman lääkitystä on määrätty.

Haluaisin nyt, mitä "suptatic sydämen sivuääni" on, miten vakava se on ja mitä hoitoa on.

Vastata

Sivuääni kuvaa yksinkertaisesti melua, joka tehdään, kun veri syöksyy läpi sydämen, ja jonkinlaisen rakenteen tai poikkeavuus aiheuttaa turbulenssia verenkiertoa.

Tämä turbulenssi on kuulla melua - sivuääni - voidaan kuulla läpi stetoskooppi.

Systolinen sivuääni viittaa ajoitus sivuääni suhteessa syke, tässä tapauksessa, kun sydän supistuu.

Se, että poikasi on nyt 11 kuukautta vanha ja on havaittu tällä sivuääni on viimeisten kolmen kuukauden aikana viittaavat siihen, että syy ei ole vakava.

Vakavin syyt ovat poikkeavuuksia sydämen sisäkalvon tai suuria reikiä sydämessä, etenkin kahden kammiot tai pumppaa sydämen kammiot.

Mutta jos vakava ongelma on olemassa, niin sydän toimii tehottomasti, ja lapsi on yleensä pahoinvointia ei ole energiaa, saa hengästyneenä helposti, ja näyttää usein tumma väri, koska veri ei happipitoista keuhkoihin kunnolla.

Jos poikasi näyttää muuten hyvin, niin se on erittäin epätodennäköistä, että hänen sivuääni tarkoittaa mitään vakavaa.

Joten tässä tapauksessa, mitä se voisi tarkoittaa? Yleisin syy sivuääni on "virtaus sivuääni". Tämä tarkoittaa, että veri kulkee sydämen läpi tekee melua kuin se virtaa sydämen kammiot, mutta ei ole rakenteellista poikkeavuutta.

Toinen todennäköinen syy on "maladie de Roger", joka johtuu hyvin pieni kammion väliseinän vika.

Tämä on pieni reikä välillä sydämen kammiot. Se ei tarvitse hoitoa ja potilas viettää normaalia elämää, lukuun ottamatta muutamia yksinkertaisia ​​varotoimia.

Kun poikasi menee sairaalaan, hän on joitakin erityisiä tutkimuksia, luultavasti myös sydämen ultraäänitutkimus, joka on eräänlainen ultraääni sydämen.

Tämä usein antaa vastauksen ilman lisätestejä. Joskus väri ruiskutetaan liikkeeseen osoittamaan mitään poikkeavuuksia veren virtausta.

Päättyä rauhoittavaa huomata, on olemassa hyvin vähän sydämen tai venttiili ongelmia, jotka esittävät tässä vaiheessa lapsen elämää, jota ei voi korjata kirurgian erikoisalat, ja jotka mahdollistavat potilaan elää normaalia elämää sen jälkeen.