Ectena

Mikä on tekijä V Leiden?

Kysymys

Kerro minulle Leiden variantti tekijä V.

Minulla on mutaatio, samoin kaksi kolme lastani.

Vastata

Tekijä V Leiden on yleisin geneettinen alttius paksuuntuminen verta, esiintyy useammin kuin kaikki muut tunnetut muodot yhteensä.

Variantti on seurausta yhden muutoksen, tai mutaatio, rakenteen tekijä V-geenin. Tämä geeni koodaa aineen mukana valvoa veren paksuus.

Ihmiset, joilla on mutaatio on paksumpi verta kuin normaali, mikä tarkoittaa, että se hyytymistä helpommin.

Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että olet neljä kertaa todennäköisemmin kärsivät veritulppa syvä laskimotukos, kuten pienimmille vasikka ( syvä laskimotukos tai DVT), jos sinulla on mutaatio.

On olemassa useita tilanteita, joissa potilas on verikoe varten Leiden mutaatio. Ne ovat;

  • jos ne odottamatta on DVT ilman selkeää altistava tekijä, kuten tupakointi, suonikohjuja tai lihavuus, erityisesti jos alle 30-vuotiaita
  • jos heillä on suvussa mutaatio, kun mainita kysymyksesi
  • jos heillä on ollut enemmän kuin yksi episodi DVT

Voit kuljettaa kaksi kappaletta lähes jokainen geeni olet. Yksi kappale tulee äitisi, muut isäsi.

Tämä tarkoittaa, että voit olla kaksi kopiota mutantti (homozygoottinen), yksi normaali kopio ja yksi kopion geenistä (heterotsygoottinen), tai kaksi normaalia kopiota (normaali).

Potilaat, jotka ovat homotsygoottisia olisi saatava joiden hoito hepariini ja sen jälkeen kolmen kuukauden aikana varfariinin. Molemmat lääkkeet vähentävät todennäköisyyttä laskimotukoksen.

Koska heillä on yksi normaali kopio geenistä, heterotsygoottiset potilailla on pienempi todennäköisyys toistuva sairaus, joten ei tarvitse pitkäaikaista hoitoa varfariinin, ellei heillä ole toista hyytymistä.

Kaikille potilaille ennaltaehkäisevän hoidon hepariinin leikkauksen aikana tai loukkaantumisen jälkeen.

Potilaat, joilla on laskimotukoksen tai veritulppa keuhkoissa raskauden aikana tai kun käytät ehkäisypillereiden, on 30 prosenttia mahdollisuus kuljettaa mutaatio ja olisi todennäköisesti myös seuloa.

Naiset, jotka ovat homotsygoottisia olisi vältettävä ehkäisypillerit.

Joten yhteenvetona, teidän suhteellinen riski laskimotukoksen riippuu siitä, sinun ja perheesi jäsenet Heterotsygoottisesti tai homotsygootteja sekä heidän muun muuttujan riskitekijän edellä 1 kohdassa.