Ectena

Korkea verenpaine

Kysymys

Olen hiljattain diagnosoitu korkea verenpaine ja olen siitä 10mg Ednyt tablettia.

Minun paine on edelleen korkea ja olen saanut mennä 20mg, mutta olen päättänyt tuoda ne kuriin, koska olen 49 vuotias ja se on vain neljä kuukautta, koska tämä tapahtuu.

Haluaisin tietää, onko menossa aerobic tai kuntosalilla ja laihduttaminen vähän auttaa.

Vastata

Lyhyt vastaus täällä, onko liikunta ja ruokavalio voi auttaa teidän korkea verenpaine on kyllä. Pidempi vastaus on kyllä, ehdottomasti!

Valtaosa kaikista tapauksista verenpainetauti (korkea verenpaine) kutsutaan olennaista, tai ensisijainen verenpaineesta - toisin sanoen ei ole mitään selvää syytä siihen. Se yksinkertaisesti vain tapahtuu.

Pieni osa, joka tunnetaan toissijainen verenpainetauti on syy, kuten munuais-tai hormonaalisia ongelmia, mutta ne ovat paljon harvinaisempia.

Elintapojen muutokset olisi ensimmäinen rivi kohtelu kaikissa tapauksissa välttämätöntä korkea verenpaine. Tällä tarkoitan järkevä paino laihduttamisen, runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ja vähärasvaisia.

Harjoitellut säännöllisesti 20-30 minuuttia kolme-neljä kertaa viikossa auttaa ja näin ei tarvitse olla kuntosalilla joko - reipas kävely tai uinti tekee hyvin täällä.

Jos myös lisätä tähän kuvaan ei tupakointi ja välttää lisäämällä suolaa ruoan, niin nämä eivät yksin voi riittää estämään muita verenpaineen nousu lääkitystä.