Ectena

Vieroitus

Jätteet tuotteita, jotka on poistettava kehosta.

Jätehuolto tuotteita kehosta

Prosessi muuntaa ruoan raaka-aineiden ja energian meidän täytyy elää yhdessä monimutkaisia ​​biokemiallisia reaktioita, jotka tapahtuvat jatkuvasti solujen sisällä, tuottavat jätteitä, jotka on poistettava kehosta.

Ympäristö sisältää myös haitallisia aineita, että me hengittää tai niellä ja täytyy päästä eroon ja lääkitys Saatamme tehdä meille hyvää täytyy tyhjentää järjestelmästämme, jos se ei ole kerätä ja tekee meille vahinkoa.

Yleisnimitys tämä prosessi on "vieroitus", ja se kehittää ja erittäin tehokas muoto puolustusmekanismi, jossa kaikki mutta yksinkertaisin elämänmuodot ovat kehittäneet auttaa heitä selviytymään.

Mitä vieroitus liittyy?

Cell vieroitus suoritetaan tuotettujen entsyymien tallennettua informaatiota sisällä geenejä.

Monet erilliset geenit ovat mukana, mutta on olemassa kaksi eri vaiheita koko prosessin ja tietoa niistä antaa meidän ymmärtää periaatteet työssä.

Niitä kutsutaan faasi I ja faasi II.

  • Vaihe I: osallistuvien entsyymien täällä kutsutaan "aktivaattorien". He muuttavat kemiallista elimistö tarvitsee poistaa, lisäämällä yhden typpeä tai happea. Tämä hyvin pieni muutos helpottaa seuraavaan vaiheeseen edetä.
  • Vaihe II: entsyymejä kutsutaan "excretors" nyt ottaa. Ne sitovat muuttunut kemikaalin pieni ainetta nimeltä glutathione. Tämä mahdollistaa kehon poistaa ainetta, kun se on vesiliukoinen.

Jotkut geenit kussakin vaiheessa on tunnistettu ja nimetty, kuten CYP1A1, NAT1 ja NAT2 vaiheen I ja GSTM1, GSTT1 ja GSTP1 vaiheen II.

Maksa on tärkein vieroitus elin ihmiskehossa vaikka myrkyllisiä hajoamistuotteita poistetaan joka toinen elämäämme yksittäisistä soluista.

Muutoksia DNA-sekvenssin jokin näistä geenit voivat vaikuttaa siihen, miten tehokkaasti vieroitus prosessi tapahtuu: jotkut entsyymit voivat toimia liian hitaasti, toiset liian nopeasti.

Jossain määrin se on mahdollista säätää oman ruokavalion majoittaa näitä eroja, vaikka taso, jolla tämä voidaan ohjata edelleen, tutkitaan ja keskustelua.

Koskevat vaiheen I entsyymien esimerkiksi punainen liha kypsennetään korkeassa lämpötilassa muodossa myrkyllisiä aineita kuten heterosyklisiä aromaattisia amiineja (Haas) ja polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä (PAH).

Vieroitus. jätehuolto tuotteita kehosta.
Vieroitus. Jätehuolto tuotteita kehosta.

Nämä voivat olla kielteinen vaikutus terveyteen ja korkea naisten ruokavalion on liitetty kasvun rintasyöpään.

Savustettu liha ja kala ovat toinen lähde myrkkyjä, kuten nitrosamiineja. Kaikki nämä kemikaalit voivat edelleen muuttunut entistä myrkyllisiä sivutuotteita overactive vieroitus entsyymejä.

Ruokavalio on myös tärkeä osa II vaiheen vieroitus prosessi.

"Cruciferous" kasvikset (kuten parsakaali ja kaali) ja "Allium" kasvikset (sipuli ja valkosipuli) ovat omiaan lisäämään näiden entsyymien aktiivisuus (prosessia kutsutaan entsyymi-induktion).

Lisääntynyt excretor entsyymin aktiivisuus on toivottavaa, koska se mahdollistaa huuhtele mahdollisia myrkkyjä kehosta nopeammin.

Kuitenkin liiallinen ruusukaali ja muita cruciferous vihannekset ovat sidoksissa kehitykseen kilpirauhasen struuma tietyille henkilöille niin kaikki asioita ihmiskehon kanssa, kaikki on paras syödään kohtuullisesti.

Suhteita komponenttien meidän ruokavalion ja vieroitus prosessi on kuvattu tarkemmin läpi tämän osion terveyteen ja ravitsemukseen.

Muut artikkeleita vieroitus