Ectena

Imetys tai kaava?

Kumpi on parempi?

Rintamaito sisältää juuri oikean määrän ravintoaineita, että vauva tarvitsee.

Imetys on epäilemättä parasta ruokaa vastasyntynyt vauva.

Kuitenkin, etteivät kaikki naiset voivat imettää. Esimerkiksi jotkut naiset, joilla on ollut rintojen toiminta voi olla vaikeuksia imetyksen.

Onneksi on olemassa melkoinen joukko apuvälineitä imetyksen saatavilla markkinoilla. Keskustele imetyksen konsultti, kätilö, lääkäri tai terveydenhoitajalta siitä.

On myös naisia, joiden on eri syistä eivät halua imettää. Talking asiaa, jossa kätilö tai tulevaisuudessa terveydenhoitajalta, voi auttaa tukahduttamaan pelkoja tai vastaväitteitä, tai antaa mahdollisia vaihtoehtoja.

Äidit on oikeus valita mitä he ajattelevat on heille parasta ja heidän vauva. Mutta he kannustetaan etsimään mahdollisimman paljon tietoa kuin mahdollista, jotta ne tulevat päätöksen tosiasioiden perusteella.

Miksi imettää paras?

Imetys on luonnollinen tapa ruokkia vauva. Luonto on luonut näppärä tapa ottaa oikea määrä maitoa oikeaan paikkaan, oikeassa lämpötilassa ja oikeasta koostumuksesta.

Rintamaito sisältää juuri oikean määrän ravintoaineita, että vauva tarvitsee ja sellaisessa muodossa, että se voi sulattaa helposti. Tämä tarkoittaa sitä, että vauva ei kärsi ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten ummetus (rintaruokinnassa voi kakkaa 10 kertaa päivässä tai vain kerran muutaman päivän välein).

Rintamaito sisältää myös tärkeitä vasta-aineita - vastaan ​​taistelevat solut tauti - jotka auttavat suojaamaan vauvaa infektioita ensimmäisten kuukausien aikana sen elämää. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lapsi vilustua vähemmän helposti ja ovat paljon vähemmän todennäköisesti kiinni suolistotulehdus.

Jos on suvussa allergioita, imetys on toinen tärkeä tehtävä. Rintamaito harvoin kulkee allergia. Jos vauva rintamaitoa vähintään kuusi kuukautta ja mieluiten 12, se ei saa altistaa allergeeneille (asioita, jotka aiheuttavat allergioita) muista maitotuotteista. Siirtämällä käyttöönotto allergeeneja lapsen kehon kunnes ne ovat kypsiä, riski niiden kehittää allergia on merkittävästi vähentynyt.

Imetys ei ole vain tapa vauvan syödä, se on myös rentouttavaa ja nautinnollista aikaa äiti ja hänen lapsensa. Kun äidit imettää, he luoda ja ylläpitää läheisiä suhteita heidän lapsensa. Imetyksen aikana, äidit automaattisesti silmien ja ihon kanssa heidän vauva. Samaan aikaan, vauva kuuntelee äidin sydämen syke, hengitys ja tuttu, rauhoittava ääni.

Muista syödä hyvin tasapainoinen ruokavalio itse tehdä parasta laatua maitoa vauvalle. Hyvä lounas on erityisen tärkeää: vähärasvaista lihaa, täysjyvä leipää tai pastaa, hedelmiä ja vihanneksia, maitotuotteita ja paljon vettä ja paljon lepoa.

Imetys tai kaava? miksi imettää paras?
Imetys tai kaava? Miksi imettää paras?

Imetys on helppoa, käytännön ja oikeanlaista tukea. Se on uskomattoman käytännöllinen ja se on ilmainen. Sinun ei tarvitse tehdä maidon seosta, steriloinnilta tai murehtia lämpötila ja maidon koostumusta. Maito on käden - jopa yöllä.

Onko kaikki oikeus käyttää kaavaa?

On olemassa monia erilaisia ​​kaavan (maitojauhetta) saatavilla kaupoissa tänään.

Tutkimukset osoittavat, että ei ole suurta eroa ravitsemuksellinen tai elintarvikkeiden arvoa eri tuotteita. Jos äiti joko ei voi tai ei halua imettää - ei tarvitse huolehtia. Formula riittää.

On tärkeää ostaa oikea maitojauheen sopivaksi ikä vauva. On myös erittäin tärkeää, kun sekoittaa kaava käyttää oikea määrä jauhe paino vauva. Oikeat määrät etiketissä. Käytä vain lusikallista jotka tulevat tina. "Yksi lusikallinen" tarkoitetaan tasolla lusikka. Jos vaihtaa merkkejä kaava, älä oleta, että sinun täytyy käyttää saman määrän jauhetta. Eri merkit voivat vaatia eri määrä lusikallista ja voi myös tulla erikokoisia lusikoita. Varmista aina, että käytät lusikka, joka tulee tina ja seuraa ohjeita etiketissä. Jos käytät liian paljon tai liian vähän jauhetta vauva voi sairastua.

Jos käytät kaavaa, on tärkeää olla puhdas ja hygieeninen. Pese kädet aina ennen pullon. Tutit ja pullot on steriloitu ennen muodostuvat kunkin syötteen. On olemassa erilaisia ​​tapoja tehdä tämä - keittämällä kymmenen minuuttia, käyttäen mikroaaltouuni sterilointilaite, tai kylmällä vedellä sterilointi, kuten Milton. Kysy terveydenhoitajalta tai kätilö neuvoja.

Jauhettu kaavat eivät ole steriilejä ja voivat sisältää bakteereja, jotka voivat antaa lapselle vatsavaivoja, jos he eivät ole valmiita oikein. Jauheet täytyy sekoittaa veteen, joka on keitetty ja sitten jätetään jäähtymään noin 70 ° C: ssa Tämä lämpötila on mikä tahansa bakteeri, joka voi olla läsnä jauheena. Paras tapa tämän saavuttamiseksi on keittää vedenkeitin ja sitten odottaa enintään 30 minuuttia ennen syötteen. (Vettä ei saa käyttää kiehumispisteessä koska tämä voi hajottaa maidon proteiineja ja vitamiineja jauhe.) Mittaa oikea määrä vettä steriloitu pullo ja lisää sitten tarvittava määrä mitallista jauhetta. Laita steriloitu tutti ja kansi ja ravista voimakkaasti sekoittaa jauhetta. On sitten tärkeää jäähtyä pullo juoksevan kylmän veden alla heti kunnes maito nousee ruumiinlämpö. Voit testata tämän ravistamalla muutama tippa päälle käden selkäpuolella tai ranteeseen - jos sen oikean lämpötilan ei pitäisi tuntea kuuma tai kylmä iholle.

Jos vauva ei tyhjentää pullo, heittää loput pois. Jäännökset, jotka on pidetty huoneenlämmössä yli tunnin Lisäksi on heitetty pois.

Termospullo voidaan tallentaa kiehuvaan veteen, kun ruokinta vauva poissa kotoa. Vesi olisi vain sekoittaa mitattu jauhe ruokinta-aikaan ennalta steriloitu pullo. Älä unohda jäähtyä kaavan ennen kuin antaa sen vauvan.

Älä koskaan säilytä lämmin, valmis seos termospullo, koska bakteerit kasvavat nopeimmin klo lämpimiä, mikä voi antaa vauvan vatsavaivat.

Nykyään se on usein suositeltavaa, että sinulla on vain muodostavat syötteen kuin tarvitsee. Todellisuudessa tämä voi olla hankalaa, varsinkin jos joudut antamaan syötteitä lastenhoito tai menossa ulos päivä. Joten on mahdollista valmistaa useita pulloja kerralla. Mutta muista, että pullot on valmistettu etukäteen tarvitse jäähdyttää kylmässä juoksevassa vedessä heti ja sitten säilyttää jääkaapissa (varsinaiseen jääkaappi, ei ovea). Ne voidaan säilyttää jääkaapissa enintään 24 tuntia, mutta ei saa käyttää tämän jälkeen. Valmistetut pullot on kuljetettava kylmälaukussa.

On myös mahdollista ostaa yhden syötteen kokoinen kartonkien valmiiksi sekoitettua kaava käyttää, jos olet pois ja noin. Nämä ovat jo steriloitu ja täytyy vain kaadetaan steriloitu pullo ja lämmitettävä (jos se mitä vauva haluaa).

Jos käytät mikroaaltouuni lämmittää pulloa, olla tietoinen siitä, että maidon keskellä pullo on paljon lämpimämpi kuin maitoa pitkin puolin. Ravista pulloa huolellisesti ennen testausta lämpötila. Tarkista aina lämpötila huolellisesti, jotta vauva ei scald itse.

Muista, että vauva ruokitaan pullosta tarvitsee myös läheisyyttä ja yhteyttä. Niin, äidit ruokkivat vauva pullo pysyy aina heidän vauva ja jutella niitä, pitäen silmällä ja ihokosketus.

Jos vauva on juuri antanut pullo sen pinnasänky, hän missaa yhteystiedot, läheisyys ja kosketus, joka on niin tärkeä hyvinvoinnin ja kehityksen.