Ectena

Migreeni

Mikä on migreeni?

Migreeni on ominaista sen yksipuolisuus.

Migreeni on jyskyttävä, voimakas päänsärky yhdellä puolella päätä. Se voi vaikuttaa kaikenikäisille. Syy migreeni ei ole tiedossa.

Aikana hyökkäys, verisuonia aivojen laajeta ja piirrä yhdessä kannustaminen hermopäätteitä lähellä vaikuttaa verisuonia.

Nämä muutokset verisuonet ovat luultavasti mitä aiheuttaa kipua. Mutta migreeni on vielä ehto, joka on huonosti.

Ovat migreenin perinnöllistä?

Siellä on usein taipumus migreeni perheen migreeni kärsiville. Mutta ei ole varmaa, kuinka suuri rooli perinnöllisyys soittaa.

Migreeni on melko yleinen sairaus, joka vaikuttaa noin 20 prosenttia naisista ja 6 prosenttia miehistä elinaikanaan.

Vaikka se voi tulla myöhemmin elämässä, tämä on epätavallista. Noin 90 prosenttia migreeni kärsiville on heidän ensimmäinen hyökkäys ennen kuin ne ovat 40.

Puhkeamista migreeni naisilla esiintyy usein noin murrosikä - siis yhdistää migreeni hormonaalista laukaisee (ks. alla).

Mikä voisi laukaista migreenin?

Useimmat ihmiset kärsivät migreeni ovat tietoisia siitä, että erilaisia ​​ruokia, kuten juustoa, suklaata, viiniä tai sitrushedelmien, voi aiheuttaa hyökkäyksiä.

Muita asioita, jotka voivat laukaista hyökkäyksen kuuluvat liikunta, ahdistus, stressi, kirkkaat valot, kovaa ääntä, ehkäisypillereitä ja matkustaa.

Nämä erityisesti syy-tekijät vaihtelevat potilaskohtaisesti. Jotkut naiset kokevat hyökkää useammin aikoihin kuukautiset.

Migreeni kärsiville tulisi välttää tekijät, kuten alkoholi, unen puute ja elintarvikkeita, jotka tiedetään aiheuttavan hyökkäyksiä.

Mitkä ovat tyypillisiä migreeni?

Ihmiset käyttävät usein sanaa "migreeni" viittaamaan päänsärkyä monia erilaisia. Niin kutsuttu "klassisen" migreenikohtausten on useita ominaisuuksia:

  • päänsärkyä, jotka esiintyvät jaksoja välillä noin 4-72 tuntia
  • päänsärkyä yleensä vaikuta toisella puolella päätä kerrallaan, vaikka molemmat osapuolet voivat vaikuttaa eri hyökkäyksiä
  • päänsärkyä ovat yleensä sykkivä ja pahentavat normaali liikunta
  • pahoinvointi ja / tai oksentelu
  • viittaavia oireita, nimeltään "aura", jotka useimmiten ovat visuaalisia, kuten siksak linjat tai vilkkuvia valoja poikki tai reunoilla näkökenttä
  • muita oireita voivat olla herkkyyttä valolle ja äänille, tai ei-visuaalinen aura kuten kihelmöinti kehossa.

Vain noin 15 prosenttia ihmisistä on näköön aura ennen hyökkäystä. "Yhteinen migreeni" tarkoitetaan enemmistön, jotka ovat kaikki muut oireet, mutta ei aura.

Harvoin jotkut migreeni kokemusta ohimenevä menetys valtaa raajan vakavia hyökkäyksiä, tai väliaikaisen puhevaikeus.

Lisäksi haastattelussa, lääkärin tulisi myös suorittaa lääkärintarkastus. Jos on epävarma diagnoosi, lääkäri antaa potilaalle asiantuntija aivosairaus (neurologi).

Diagnosoinnissa migreeni

Ensimmäistä kertaa migreenin voi näyttää monia muita ehtoja, kuten aivokalvontulehdus tai jopa aivohalvaus - niin suuri hoito voi olla tarpeen tehdä alustavan diagnoosin.

Kun useita hyökkäyksiä on tapahtunut, mutta kuvio muuttuu tunnistettavissa.

Olosuhteista riippuen voi olla tarpeen henkilö nähdä erikoislääkärin (neurologi) on tutkimuksia, kuten aivojen.

Muut testit, kuten niitä, "allergiat" tai jotka pyrkivät tunnistamaan laukaisee migreenin, ei ole juurikaan apua. Verikokeet ovat normaaleja migreeni.

Miten migreeni hoidetaan?

Ensimmäinen rivi hoito on aina yrittää tunnistaa laukaista tekijät, mikä tarkoittaa pitää huolellista kirjaa tapahtumista, lähinnä elintarvikkeita, jotka ovat ennen hyökkäystä.

Erityisesti elintarvikkeiden tunnistetaan migreenin laukaisee noin 20 prosenttia sairastuneille. Suuri nainen voittopuolisesti sisällä migreeni kärsiville korostaa, että on tärkeää hormonaaliset tekijät, kuten kuukautiskierto, jotka eivät ole muutettavissa.

Monet naiset myös huomata, että ehkäisypillereiden pahenee hyökkäyksiä, ja jos on, niin se on lopetettava. (Naiset, jotka saavat migreenin kanssa aura, vaikea migreeni säännöllisesti kestää yli 72 tuntia hoidosta huolimatta, tai migreeni, että hoidetaan ergot lääkkeitä ei ota ehkäisypillereitä.)

Ihmiset kärsivät migreeni pitäisi yrittää levätä pimeässä, hiljaisessa huoneessa.

Migreenin hoidossa on tehokkainta, jos annetaan alussa hyökkäyksen.

Hoidot sairastuneille alle 18-vuotiaita saattaa poiketa vanhemmilla potilailla, joten on tärkeää keskustella asiasta apteekista ennen kuin ostat mitään tiskin korjaustoimenpiteitä.

Yksinkertainen särkylääkkeet, kuten parasetamoli (esim. Panadol), aspiriini (esim. Aspro kirkas) tai tulehduskipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia (esim. Nurofen), voidaan tehokkaasti lievittää migreenin ja yleensä ensimmäinen käsittely kokeillut.

Ne on edullisesti toteutettu liukoinen tai nestemäisessä muodossa, koska nämä ovat imeytyy elimistöön nopeammin.

Pahoinvointia tai oksentelua ovat ongelma, perä voi olla parempi. Vaihtoehtoisesti antisickness lääkettä voidaan ottaa särkylääke. Migraleve sisältää co-codamol (parasetamoli ja kodeiini) yhdessä antisickness lääkettä buklitsiinin.

Vaihtoehtoisesti lääkäri voi määrätä anti-sairauden lääkkeet Domperidonin (esim. Motilium) tai metoklopramidi (esim. Maxolon); nämä myös nopeuttaa imeytymistä särkylääkkeitä. On tuotteita saatavilla, jotka yhdistää nämä kipulääke, esim. Paramax tai Migramax.

Jos yksinkertainen särkylääkkeitä ja anti-sairaus lääkkeitä toistuvasti lievittää migreenikohtauksen suosituin moderni korjaustoimenpiteitä ovat "triptan" ryhmä huumeita. Tällaisia ​​lääkkeitä ovat sumatriptaani (Imigran), ritsatriptaani (Maxalt) ja tsolmitriptaani (Zomig), mm.

Migreeni. ovat migreenin perinnöllistä?
Migreeni. Ovat migreenin perinnöllistä?

Ne ovat kaikki reseptilääkkeitä, lukuun ottamatta sumatriptaani, joita voidaan nyt saatavilla apteekeista kuin Imigran elpymistä. Nämä lääkkeet aiheuttavat verisuonten ympärillä aivot sopimuksen, siis torjua laajentuma, joka näyttää osan alkuperäisestä migreeni prosessi.

He tulevat eri muodoissa, kuten nenän sumutetta, injektioita ja tabletit jotka liukenevat kielen päälle, mikä voi olla hyödyllistä, jos pahoinvointi ja oksentelu ovat ongelma aikana migreeni.

Jos hyökkäykset ovat riittävän usein tai kestää pitkään, ennaltaehkäisevä hoito tai ennalta ehkäisevää hoitoa kuin lääkärit kutsuvat, voidaan suositella. Tämä edellyttää yleensä ottaen päivittäin lääkitystä, joten ei ehkä sovi ihmisille, jotka kärsivät vain satunnaisesti migreenin. Esimerkkejä lääkkeistä, joita voidaan käyttää tällä tavoin ovat: propranololi (esim. Inderal LA), pitsotifeenin (Sanomigran), topiramaatti (Topamax), amitriptyliini ja valproaatti (esim. Epilim) (kaksi viimeksi mainittua ei ole lupa tähän tarkoitukseen).

On syytä huomata, että jollakin särkylääkkeitä päänsärkyä tai migreeni liian usein tai liian pitkään voi itse tehdä päänsärkyä huonompi. Jos huomaat saatko usein migreeni ja usein särkylääkkeet, on tärkeää kuulla lääkäriltä neuvoa.

Usein useita erilaisia ​​lääkkeitä on yrittänyt ja ehkä yhdistää ennen tehokkain hoito kullekin yksittäiselle potilaalle löytyy.

Vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kuten homeopatiaa ja akupunktio, ovat suosittuja vaikka todiste niiden tehokkuus on heikko tai puuttuu.

Rohdosvalmiste feverfew on osoittanut jonkin verran tehoa estää migreeni ja on saatavilla over the counter kuin Migraherb.

Lifestyle ja ruokavalio-ohjeet ovat aina tärkeitä.