Ectena

Monoamiinioksidaasin

Monoamiinioksidaasin (MAO) ovat yksi vanhimmista depressiolääkkeet ja joita tyypillisesti käytetään, kun muut masennuslääkkeet eivät ole olleet tehokkaita. Niitä käytetään harvemmin, koska ne usein vuorovaikutuksessa tiettyjen elintarvikkeiden ja vaativat tiukkaa ruokavalion rajoituksia. MAO-estäjät voivat myös aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, jos se toteutetaan useiden muiden lääkkeiden kanssa, kuten jotkut over-the-counter yskä ja kylmä korjaustoimenpiteitä. MAO-estäjät ovat enimmäkseen käytetään epätyypillinen masennus.

Uudempi tyyppi MAOI nimeltään moklobemidi on hieman erilainen vanhemmat MAO. Sitä pidetään turvallisempi vaihtoehto kuin vanhemmat MAO, koska se vaatii vähemmän ruokavalion rajoituksia ja on vähemmän merkittäviä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Moclobemide pidetään toisen linjan hoito masennuksessa.

Miten MAO toimi?

Uskotaan, että masennus voi liittyä epätasapaino kemikaalien aivoissa.

Aivoissa on kemiallisia sanansaattajia tai välittäjäaineiden, kutsutaan monoamiineja. Esimerkkejä näistä ovat noradrenaliinin ja serotoniinin.

MAO-estäjät. kuinka kauan MAO alkaa vaikuttaa?
MAO-estäjät. Kuinka kauan MAO alkaa vaikuttaa?

Välittäjäaineet liittyvät valvontaan ja säännellä elintoimintojen, ja noradrenaliinin ja serotoniinin säätelyyn osallistuva ja sääntelyn tunnelma.

Kun masennusta esiintyy, voi olla vähentynyt määrä näitä monoamiinien vapautuu hermosoluja aivoissa. Monoamiineja jaotellaan kemiallisen (entsyymi), monoamiinioksidaasin.

MAO-estäjät estävät monoamiinioksidaasin pilkkomasta monoamiineja. Tämä johtaa lisääntynyt määrä aktiivista monoamiinien aivoissa.

Lisäämällä määrää monoamiinien aivoissa, epätasapaino kemikaalien, ajatellaan olevan tärkeitä aiheuttaa masennusta, on muuttunut. Tämä auttaa lievittämään masennuksen oireita.

Moclobemide on valikoivampi tyyppi MAOI, kutsutaan palautuva estäjä monoamiinioksidaasi (RIMA). Se toimii nimenomaan monoamiinioksidaasi, joka antaa sille sen hieman eri profiilia.

Kuinka kauan MAO alkaa vaikuttaa?

MAO-estäjät voivat kestää jonkin aikaa vaikuttaa niin et voi tuntea paremmin heti, kun aloitat hoidon yksi.

Saatat kokea vaikutusta mielentilaan kahden viikon kuluessa, mutta täysi hyöty hoidon MAO voi ilmetä kahdella neljään viikkoon. On tärkeää, että otat lääkettä, vaikka luulet se ei toimi aluksi.

Jos sinusta tuntuu masennus on pahentunut, tai jos sinulla on ahdistavia ajatuksia tai tunteita näiden ensimmäisten viikkojen aikana, sinun pitäisi puhua lääkärille.

Kuinka kauan minun täytyy ottaa ne?

MAO-estäjät auttavat yleensä mieliala paranee useita viikkoja tai kuukausia. Silloinkin kun asiat näyttävät takaisin normaaliksi, sinun tulee jatkaa niitä vielä kuusi kuukautta minimoida mahdollisuudet masennus tulossa takaisin.

Ovatko he riippuvuutta?

No On mahdollista, että MAO-estäjät tuottaa epämiellyttäviä vieroitusoireita (joskus kutsutaan lopettamisen oireyhtymä), kun ne pysäytetään. Mutta tämä on väliaikaista, ei liity himo lääkitystä, ja voidaan yleensä välttää, jos lääke on tasaantui sijaan lopettaa äkillisesti. Tämä ei ole riippuvuutta.

Vieroitusoireet voivat olla pahoinvointi, päänsärky, unettomuus, huimaus, vilkkaat unet, levottomuus ja ärtyneisyys. Nämä voivat joskus ilmetä, jos unohdat annoksen masennuslääke, minkä vuoksi on tärkeää ottaa niitä lääkärin ohjeen mukaan.

Kun hoito lopetetaan, vieroitusoireet voidaan minimoida tai välttää, jos annos MAO: n on asteittain ajan muutaman viikon. Lääkäri auttaa sinua tekemään tämän.

Kumpi sopii minulle parhaiten?

On kolme vanhempaa, ei-selektiivisiä MAO; isokarboksatsidi feneltsiinin ja tranyylisypromiini. Nämä ovat samanlaisia ​​varoituksia ja sivuvaikutus profiileja, vaikka tranylkypromiini käytetään ainakin usein kolmesta, koska se on piriste toimintaa, joka tekee siitä vaarallisen ja todennäköisimmin aiheuttaa vieroitusoireita lopettamisen hoitoa.

MAO-estäjät ei saa käyttää raskauden aikana eikä sitä saa antaa samaan aikaan muiden masennuslääkkeet, koska tämä voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia.

Ihmiset ottaen MAO on välttää kuluttavat elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti aminohappo tyramine, koska se voi aiheuttaa vaarallisen verenpaineen nousua. On enemmän tietoa tiedotteista noin yksilön MAO liittyy alla, mutta joitakin esimerkkejä elintarvikkeista, jotka on vältettävä ottaen nämä lääkkeet ovat kypsiä juustoja, silliä, härkäpapu palot käynyt soija, hiivauute, esim. Bovril, Oxo, Marmite ja useimmat alkoholisti tai vähän alkoholijuomia.

Tietyt lääkkeet, erityisesti over-the-counter yskä ja kylmä korjaustoimenpiteitä, on vältettävä, kun MAO-estäjän käytön, ja monia muita turvallisuuskysymyksiä sinun täytyy olla tietoinen liittyviä muita ehtoja saatat olla tai lääkkeiden saatat olla ottaen.

Tarkempia tietoja tietyistä MAO klikkaa linkkejä alla. Palautuva estäjä monoamiinioksidaasi, moklobemidi, on todennäköisemmin käyttää kuin nämä vanhemmat MAO, koska uskotaan aiheuttavan vähemmän ruokaa ja huumeiden vuorovaikutus ongelmia. Kuitenkin, kuten MAO joitakin varovaisuutta tarvitaan vielä tyramiinin sisältäviä ruokia ja tietyt lääkkeet, erityisesti over-the-counter yskä ja kylmä korjaustoimenpiteitä.

Moklobemidin käytetään toisen linjan hoitona masennuksen ja hoitoon sosiaalinen fobia. On yksityiskohtaisempia tietoja tiedotteista alla olevan linkin kautta.

MAO-estäjät

Rimas