Ectena

Liikalihavuus

Mitä lihavuus?

Olet omenanmuotoisia jos rasvaa on vatsaan.

Lihavuus on enemmän kuin vain muutama kilo.

Lihavuus on raskas rasvan kertymistä kehon siinä määrin, että se nopeasti lisää riskiä sairauksia, jotka voivat vahingoittaa terveyttä ja knock vuotta pois elämästäsi, kuten sydänsairauksiin ja diabetekseen.

Rasva voidaan tasaisesti ympäri kehoa tai keskittynyt vatsaan tai midrift (omena-muotoinen) tai lantion ja reisien (päärynän muotoinen).

Lääkinnällisiin tarkoituksiin, painoindeksi (BMI) käytetään määrittämään Jos painosi on terve alue.

Lääkärit käyttävät BMI koska se vertaa painoa vastaan ​​pituuteen.

Kuitenkin se on nyt tunnustettu, että keskivartalolihavuus (eli omena muotoinen lihavuus) on erityisen haitallista terveydelle. Niin, se on myös suositeltavaa, että vatsan vyötärö mittaukset tehdään arvioida ylipainoisia.

Lisäksi toimenpide suhde lonkan ja vyötärönympärys on hyödyllinen opas.

Treenaa BMI

Käytä BMI laskin.

BMI - Testaa itsesi

Merkitys BMI riippuu siitä, oletko omenan tai päärynän muotoinen.

Käytä mittanauha mitata vyötärön (yleensä navan tasolla) ja lonkat (leveimmästä lantion).

Jos nainen, ihanteellinen vyötärö on alle 80 cm (32 tuumaa), 80 cm ja 88 cm (32 tuumaa ja 35 tuumaa) on korkea, ja enemmän kuin 88 cm (35 tuumaa), on hyvin korkea.

Sillä mies, ihanne on alle 94 cm (37 tuumaa), korkea on 94cm ja 102cm (37 tuumaa 40 tuumaa) ja erittäin korkea on yli 102 cm (40 tuumaa).

Selvittää oman vyötärö-to-hip ratio, jakaa vyötärönympärys teidän hip mittaus.

Suhde 1,0 tai enemmän miehillä tai 0,85 tai enemmän naisia ​​osoittaa, että sinulla on liikaa rasvaa ympärille keskellä, asettaa sinut lisääntynyt riski sairauksia, jotka liittyvät lihavuuteen, kuten tyypin 2 diabetekseen ja sydänsairauksiin.

Käytä testi selvittää vyötärön-to-hip ratio.

 • Olet normaalitasolle, jos BMI on välillä 18,5 ja 25 (kg / m 2).
 • Olet ylipainoinen jos BMI on välillä 25 ja 30.
 • Olet lihavia, jos BMI on 30 tai suurempi.
 • Olet sairaalloisen lihavia, jos BMI on 40 tai suurempi.

Kuinka yleistä on lihavuus?

UK tilastot vuonna 2009 osoitti, että 44 prosenttia miehistä ja 33 prosenttia naisista luokiteltiin ylipainoisia vuonna 2009 (BMI 25 alle 30kg/m2) ja lähes neljännes aikuisista (22 prosenttia miehistä ja 24 prosenttia naiset olivat lihavia (BMI 30kg/m2 tai yli).

Tämä on yli 12 miljoonaa ihmistä, saattaa valtavia vaatimuksia terveydenhuollon liittyvien sairauksien lihavuus - kuten diabetes ja lihavuus, erityisesti keskus-tai omena-muotoinen lihavuus lisääntyy nopeasti, etenkin nuoret.

Ainakin joka kolmas lapsi vuotiaita 2 ja 15 ovat ylipainoisia.

Hallituksen tilastot osoittavat myös, että lapset ovat todennäköisemmin paino-ongelmia, jos toinen vanhemmista on ylipainoinen, ja tämä riski on suurempi, jos molemmat vanhemmat ovat ylipainoisia tai lihavia.

 • 14 prosenttia pojista on ylipainoisia.
 • +17 Prosenttia tytöistä on ylipainoisia.
 • 19 prosenttia pojista ovat lihavia.
 • 18 prosenttia tytöistä ovat lihavia.

Hallituksen tilastot osoittavat myös, että lapset ovat todennäköisemmin paino-ongelmia, jos toinen vanhemmista on ylipainoinen, ja tämä riski on suurempi, jos molemmat vanhemmat ovat ylipainoisia tai lihavia.

Mitä ongelmia voi lihavuus aiheuttaa?

Lapset ja BMI

BMI lukuja käytetään tässä artikkelissa sovelletaan vain aikuisille.

Lääkärit käyttävät erityisiä kaavioita treenata BMI lapsille ottaa huomioon erisuuruisten kasvua ja kehitystä.

Psykologisesti, ylipaino voi vaikuttaa kehon kuva ja vahingoittaa itsetuntoa. Joissakin tapauksissa tämä voi aiheuttaa sosiaalista ahdistuneisuutta ja masennusta.

Liikalihavuus. BMI andndash; testata itse.
Liikalihavuus. BMI - Testaa itsesi.

Yhteinen fyysiset ongelmat ovat:

 • hengitysvaikeuksia
 • vaikeuksia kävely tai juoksu
 • lisääntynyt hikoilu
 • kipua polvissa ja takana
 • ihon edellytykset, kuten akne
 • sappikivet.

Seuraavat sairaudet ovat yleisempiä lihavilla ihmisiä kuin ne normaalipainoinen:

Nämä ehdot ovat usein kutsutaan lihavuuteen liittyviä sairauksia ja ovat joitakin yleisimpiä kuolinsyitä ennen 75-vuotiaana. Siksi lihavuus lisää riskiä kuolleisuutta.

Mikä aiheuttaa lihavuutta?

Lihavuus voi olla perinnöllistä, niin jotkut ihmiset ovat lisääntynyt riski.

Geneettiset tekijät voivat vaikuttaa ruokahalua, millä nopeudella poltat energiaa (aineenvaihdunta kiihtyy) ja miten elimistö varastoi rasvaa.

Nämä geneettiset tekijät yksinkertaisesti laittaa sinut lisääntynyt ylipainon riskiä, ​​koska ne muuttaa oman syöminen tai energiaa polttamalla tottumuksia.

Mutta joitakin sairauksia, joilla on geneettinen komponentti voi myös johtaa lihavuuteen, kuten munasarjojen monirakkulatauti (PCOS) ja kilpirauhasen vajaatoiminta.

Mutta vaikka geenit tekevät painonnousu todennäköisempää, se ei ole väistämätöntä, että olet ylipainoinen.

Lihavuus kehittyy:

 • ylensyöntiä
 • epäsäännölliset ateriat
 • puute liikuntaa päivittäin.

Siksi lihavuus on kolminkertaistunut vuodesta 1980, kun vain 6 prosenttia miehistä ja 8 prosenttia naisista oli lihavia.

Tällä kertaa meidän elämäntavat ovat muuttuneet nopeasti, helppo saatavuus energiaa tiheä (rasva ja makeat) valmisruokiin ja automatkoja korvaa kävelee töihin ja kouluun.

Lifestyle on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka määrittää, kuinka pitkälle geneettinen alttius painonnousu kehittyy - Hyvä uutinen on se, että voimme tehdä valintoja elämäntapamme hallitsemaan painonnousua.

Lääkkeiden, kuten masennuslääkkeet, kortikosteroidit ja ehkäisypillerit voivat myös aiheuttaa painonnousua.

Kun lihavuus on vaarallista?

UK oikea koko

Naisilla vyötärön tavoite 80cm tarkoittaa sinun pitäisi mukavasti mahtua koko 16.

Mekko koko 14 16 18 20

Vyötärö (cm) 79 84 89 95

Mekko koko 22 24 26

Vyötärö (cm) 101 107 113

Jos sinulla on BMI yli 25, sinun pitäisi laihtua.

Sama pätee, jos kuljettaa liikaa rasvaa puolivälissä, koska tämä lisää riskiä sydänsairauksiin ja diabetekseen.

Vyötärön pitäisi olla enintään 102cm/40 tuumaa (miehet) tai 88cm/35 tuumaa (naiset), jossa on tiukemmat tavoitteet aasialaiset alle 90cm/35 tuumaa (miehet) ja 80cm/32 tuumaa (naiset) (koska ihmiset Aasian alkuperää kehittämään lihavuuteen liittyvien sairauksien, kuten diabeteksen paljon alhaisempi ylipainoinen).

Vähentää sydän-ja verisuonitautien lisäksi, sinun pitäisi katsella vyötärölinja ja varmista, että se on enintään 94cm/37 tuumaa (miehet) ja 80cm/32 tuumaa (naiset).

Miten lihavuus hoidetaan?

Aluksi lääkäri ehdottaa sinulle laihtua kautta ruokavalion muuttuminen ja kasvu liikuntaa.

Hoitosuositusten ovat pyrkiä laihtuminen välillä 5kg ja 10kg (11 22lb) yli kolme kuukautta. Tämä vastaa noin 0,5 kg tai 1lb viikossa.

Jos olet lihava, menettää tämä määrä on positiivinen vaikutus sydän-ja verisuonitautien ja diabeteksen vähentämällä verenpaine, verensokeri (glukoosi) ja kolesterolin tasoa.

Ravitsemusterapeutin voi auttaa sinua laihtua antamalla ravitsemuksellisia neuvoja osto ja valmistat ruokia ja suunnitella painonlasku suunnitelma.

Painonlasku suunnitelmat perustuvat yleensä vähärasvainen ruokavalio välillä 1500 ja 2000 kaloria päivässä, joka johtaa laihtuminen 5 10 kg yli 90 prosenttia lihavia ihmisiä.

Miten ruokavalion ja liikunnan avulla?

Kehosi tarvitsee tietyn määrän energiaa (kaloreita) joka päivä. Ylimääräinen energia varastoidaan rasvaa. Aktiivisempi olet, sitä enemmän kaloreita elimistö tarvitsee.

Syömällä vähemmän kuin elimistö tarvitsee ja käyttää enemmän, voit pakottaa kehon käyttämään nykyistä rasvavarastoja energiaksi.

Polttamalla liikaa rasvaa, voit laihtua. Vatsan tai keskivartalolihavuus (omena muodot) on herkkä käyttää.

Jokaisen ihmisen keho tarvitsee liikuntaa pysyäkseen terveenä.

Ihannetapauksessa meidän kaikkien olisi pyrittävä vähintään 150 minuuttia kohtalaisen intensiivistä liikuntaa viikossa (mieluiten 30 + minuuttia vähintään 5 päivää viikossa).

Tämä on harjoitus riittävän tehokasta olosi hengästynyt ja nostaa sykettä jopa 65-80 prosenttia maksimista.

Jos tämä yhdistetään määrä liikuntaa kanssa terveellisen ruokavalion, sinun pitäisi tasaisesti laihtua alas hyvällä tasolla.

Kun on sairaanhoidon tarpeen?

Lääkäri yleensä vain pitävät lääkkeet painonlasku, jos muutokset ruokavalion ja liikunnan eivät ole tehokkaita.

Lääke painonlasku on saatavilla HNFA: orlistaatti ( Xenical ).

Tulet vielä täytyy noudattaa vähäkalorista ruokavaliota ja aloittaa liikunta suunnitelma ottaen tämä huume.

Xenical-hoito vain jatketaan kolmen kuukauden kuluttua, jos olet kadottanut 5 prosenttia kehon painosta tuolloin.

Vaikka tämä lääke voi auttaa sinua laihtua, voi olla asteittaisen purkamisen mitään laihtuminen hoidon lopettamisen jälkeen. Voit ehkäistä tämän, sinun täytyy jatkaa muutoksia oman ruokavalion ja liikunnan tasoilla.

Lääkkeet lihavuus ei toistaiseksi suositella nuorille alle 18-vuotiaille, koska meillä ei ole tietoa mahdollisista kielteisistä vaikutuksista murrosikään ja myöhemmin vieheistä.

Orlistaatti (Xenical)

Xenical vähentää rasvan määrää, joka imeytyy suoliston.

Lääkäri voi määrätä tätä lääkettä, jos olet lihava, tai jos BMI on suurempi kuin 28 ja sinulla liittyvä riskitekijä - kuten korkea verenpaine, korkea kolesteroli tai diabetes.

Pienempi annos orlistaatti (Alli) voi ostaa ilman reseptiä apteekista.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, kiireellinen tai lisääntynyt tarve ulostamisen, ilmavaivat (tuuli) kanssa vastuuvapauden ja öljyiset tai rasvaiset ulosteet.

Entä laihdutus leikkausta?

Voit harkita painonlasku kirurgia, jos olet sairaalloisen lihavia, tai jos sinulla on BMI välillä 35 ja 40 ja on riskitekijä lihavuuteen liittyviä sairauksia.

Tämän tyyppinen kirurgia on tunnettu Laihdutusleikkaus.

Jotkin Laihdutusleikkaus voi olla dramaattinen vaikutus diabeteksen, nopeasti parantaa valvontaa tyypin 2 diabetes.

Mahalaukun sitominen

Mahalaukun sitominen tai "syliin juovia" rajoja kapasiteettia vatsaan niin tuntuu täysin syömisen jälkeen pieni määrä ruokaa.

Tähystyskirurgian käytetään sitomaan puhallettava puolin yläosan mahassa, luoda pieni pussi yläreunassa. Tämä rajoittaa määrä ruokaa vatsassa mahtuu.

Ruoka sitten hitaasti kulkee pussi alaosaan vatsassa ja osaksi ruoansulatuskanavan.

Toiminta on palautuva.

Mahalaukun ohitusleikkaus

Mahalaukun ohitusleikkaus on pysyvä leikkaus vatsan lyhentämään ruoansulatuskanavan ja lopettaa ruoan imeytymistä.

Pussukka on luotu yläosassa vatsaan.

Osa suoli on sitten oksastettu Tämän päälle pussi, joten ruoan ohittaa mahassa ja paljon suolistossa, eli se ei voi pilkottu.

Mahalaukun ilmapallo paikoilleen

Mahalaukun ilmapallo lisäys on vähemmän pysyvä kirurgian tyyppi. Se ei ole laajasti saatavilla HNFA.

Ilmapallo saatetaan loppuun ohut, joustava putki kutsutaan endoskooppia. Se työnnetään vatsaan kautta suuhun.

Neste-tai ilma pumpataan sitten ilmapallon niin se osittain täyttää vatsaan. Tämä luo kylläisyyden tunnetta.

Ilmapallo on yleensä poistettu kuuden kuukauden kuluttua.

Komplikaatioita painonlasku kirurgia ovat tavanomaisia ​​riskejä leikkauksen ja pitkän aikavälin ruoansulatuskanavan ongelmia, kuten pahoinvointi, närästys, oksentelu ja ripuli.

Leikkauksen jälkeen elimistö imee vähemmän ruokaa, mutta se myös imee vähemmän vitamiineja ja ravinteita. Tämä tarkoittaa olet suurempi riski aiheuttamien sairauksien vitamiineja ja kivennäisaineita puutos, kuten anemia ja osteoporoosi.

Pitkällä aikavälillä

Vaikka paljon ruokavalion ja laihtuminen tuotteet väittävät tarjota nopeita, lihavuus ei ole jotain, joka voi parantua tai saattaa kliinisessä valvontaa muutaman viikon tai kuukauden.

Käsittely kuten ruokavalio ja liikunta saattavat joutua edelleen vuosia.

Painonlasku suunnitelmat GP tai ravitsemusterapeutti ovat tehokas tapa laihtua, mutta suurempi haaste on saavuttaa elämäntapa, joka ylläpitää painoa ja vähentää mahdollisuuksia laitat sen takaisin.

Tämä voidaan saavuttaa pysyvästi muuttamalla syöminen ja liikuntatottumukset.

Lisätietoja

 • BOSPA (Euroopan Obesity Surgery Patient Association) on tietoa monista eri painonlasku kirurgia: www.bospa.org
 • Kansallinen Lihavuus Forum: www.nationalobesityforum.org.uk

Muut ihmiset myös lukea:

 • Kehon paino: Mikä määrittää kehon painon ja mikä on terveellistä painoa.
 • Miten laihtua terveellisesti: terveellisin tapa laihtua ei ole kaatua ruokavalioita eikä murtuu harjoituksen.
 • Tyypin 2 diabetes: jos olet ylipainoinen sinun merkittävästi lisätä riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.