Ectena

Canesten iho jauhe (clotrimazole)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Sieni-infektiot ja ihon Clotrimazole 1% Bayer

Miten se toimii?

Canesten iho jauhe sisältää vaikuttavana aineena clotrimazole, joka on sienilääke käytetään hoitoon tartuntojen sienet ja hiivat.

Clotrimazole tappaa sienet ja hiivat häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii lopettamalla sieniä tuottaa ainetta nimeltä ergosterolia joka on olennainen osa sieni solukalvojen. Tuotantohäiriö ergosterolin aiheuttaa reikiä näkyvän sienen solukalvon.

Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Kuten klotrimatsolin aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet ja kohtelee infektio.

Canesten iho jauhe hoidetaan monenlaisia ​​iho-sienten aiheuttamat infektiot. Näitä ovat tartuntojen dermatophytes kuten tinea, esim. silsa (tinea corporis), urheilijan jalka (jalkasilsan), ja Jock kutinaa (tinea cruris) ja tartuntojen hiivat kuten Candida, esimerkiksi sieni vaippaihottumia tai hiki ihottuma.

Canesten iho jauhe tulee käyttää yhdessä Canesten 1% kermaa tai Canesten iho spray. Jauhe olisi sirotellaan teennäinen (s) ihon kaksi tai kolme kertaa päivässä käytön jälkeen kermaa tai spray. Jauhe voidaan myös pyyhkiä osaksi vaatteita tai kenkiä joutuessaan teennäinen.

Hoitoa jatketaan vähintään yksi kuukausi dermatophyte infektioita ja vähintään kaksi viikkoa candidal infektioita. Kysy apteekista neuvoja hoitoon sinun infektio.

Jauhe voidaan myös käyttää estämään tartunnan palaavat, erityisesti ihopoimuissa tai alueille, joissa hikoilu on ongelma, koska sieni-infektiot usein viihtyvät näissä ympäristöissä.

Mihin sitä käytetään?

Yhdessä Canesten 1% kermaa tai Canesten iho spray hoitoon ihon aiheuttamien infektioiden hiivat (esim. Candida), dermatofyytit (esim. Trichophyton), muotit ja muut sienet, kuten seuraavat:

Varoitus!

  • Keskustele lääkärisi kanssa ennen lääkkeen käyttöä, jos olet epävarma syy infektio, tai sinulla ei ole ollut sitä ennen.
  • Canesten iho jauhe on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön.
  • Jauhe ei tulisi käyttää yksinään infektion hoitoon. Sitä pitäisi käyttää yhdessä Canesten 1% kermaa tai Canesten iho spray selvittää infektion ylös. Kuitenkin sitä voidaan käyttää yksinään estää infektion tulossa takaisin, erityisesti urheilijan jalka.
  • Jos oireet jatkuvat hoidosta huolimatta, hakeuduttava lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

Ei saa käyttää

  • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Turvallisuutta tätä lääkettä käyttää raskauden aikana ei ole erikseen tutkittu. Kuitenkin, se on ollut käytössä useita raskauden aikana ilman mitään näennäisellä haitallisia vaikutuksia. Kuten kaikki lääkkeet, sinun tulee neuvotella lääkärin tai kätilön kanssa ennen tämän lääkkeen käyttöä raskauden aikana.
  • Tämä lääke ei merkittävästi imeydy verenkiertoon ihon ja on erittäin epätodennäköistä, että jokin lääke erittyvät äidinmaitoon. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät. Jos et käytä tätä lääkettä imetyksen sinun ei pitäisi soveltaa sitä rinnat ennen kuin antaa syötteen, jotta se ei vahingossa nautittavaksi imeväiseen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Ärsytystä käyttöalue.
  • Polttava tunne.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Hoitoon sieni ihotulehduksia:

Canesten 1% kermaa Canesten iho spray Canesten ratkaisu
Care Clotrimazole cream 1%

Hoitoon urheilijan jalka:

Canesten AF kerma Canesten AF jauhe Canesten AF spray

Hoitoon emättimen hiivatulehdus:

Canesten 10% VC Canesten 100mg/200mg emätinpuikot Canesten 500mg pessaari
Canesten combi pessaari ja kerma Canesten voide combi sisäiset ja ulkoiset voiteet Canesten sisäinen kerma
Canesten sammas kerma