Ectena

Miten voin parantaa tyttäreni puhetta?

Kysymys

Olen huolissani 32-kuukautta vanhan tyttärensä puhetta.

Lapset ikäisekseen puhuvat melko selvästi, mutta tyttäreni ei vieläkään puhu missään luettavissa lauseita.

Hän voi sanoa yksittäisiä sanoja, vaikka hänen ääntäminen on huono. Hän ei täydentää kaikkia sanoja, esimerkiksi "koira" on "tee", "kissa" on "noin".

Hänellä on kaikki hyvin kuulon tutkiminen. Pyydän häntä toistamaan yksittäisiä sanoja minulle ja hän kopioi minua yksittäisiä sanoja, pyydä häntä toistamaan koko lause ja sanat eivät ole samankaltaisia ​​lainkaan.

Mitä voin tehdä parantaakseni tyttäreni puhetta?

Hänen ymmärtäminen on aina ollut erinomainen ja hän seuraa kaikkia ohjeita.

Vastata

Ei voi olla monia eri syitä, miksi lapset osoittavat viivästyminen masterointi taitoja puheen ja kielen, mutta monet ongelmat ovat vain väliaikaisia ​​ja lopulta he pystyvät puhumaan normaalisti.

On rohkaisevaa, että tyttäresi on ollut kuulotesti ei havaittu ongelmia, kuten kuulon menetys voi aiheuttaa puheen viivettä.

Se, että luulet tyttäresi ymmärtää, mitä sanot, on myös hyvä merkki. Saadakseen tarkemman arvion tyttäresi puheen kehityksen voisit ottaa hänet nähdä terveydenhoitajalta tai GP.

Jos se niiden mielestä on tarpeen, lausuntopyyntö ja puheterapeutti voitaisiin tehdä.

Sillä välin voit auttaa tyttäresi altistamalla hänen selkeä puheen ja kielen mahdollisimman paljon.

Puhu hänelle, kuvata asioita ympärilläsi, pyydä häntä yksinkertaisia ​​kysymyksiä, lukea hänen paljon tarinoita ja pelata pelejä yhdessä, puhuu suoraan hänelle hyvän silmiin aina kun mahdollista.

Onko hän mennä lastentarha? Tämä saattaa auttaa kuten jotkut taimitarhat paikka painotetaan voimakkaasti kielellisiä virikkeitä.

Television katselu on pienten lasten tiedetään hidastaa kehitystä kielitaitoa, jotta yrittää pitää tyttärensä television katselu minimiin.

Kun hän tekee katsella, se auttaisi, jos voisit puhua hänelle ohjelmien sisältöön hän näkee.

Jos tyttäresi etenee normaalisti hänen yleistä kehitystä ja on yksinkertainen viive puheen hän käyttää, toimenpiteet olen hahmotellut voi hyvinkin auttaa saada hänet puhuu sujuvasti ensi vuonna tai niin.