Ectena

Nu - tiivisteet (aspiriinia 300 mg)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Lievää tai kohtalaista kipua Aspiriini (asetyylisalisyylihappo) Liitto

Miten se toimii?

Nu-tiivisteet suolisto-tabletit sisältävät vaikuttavana aineena asetyylisalisyylihappoa, joka tunnetaan myös aspiriinia. (Huom. Aspiriini on saatavana myös ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.)

Aspiriini kuuluu lääkeryhmään steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Se toimii estämällä toimintaa ainetta kehossa syklo-oksygenaasi.

Runkosarja oksigenaasia on mukana tuotannon eri kemikaaleja elimistöön. Näitä kutsutaan prostaglandiinien, prostasykliinejä ja tromboksaanisynteesiin. Estämällä toimintaa cylo-oksigenaasia aspiriini estää tuotannon näistä kemikaaleista.

Prostaglandiinien tuotetaan vastauksena vamman tai tiettyjen sairauksien ja siirry aiheuttaa kipua, turvotusta ja tulehdusta. Suuria annoksia aspiriinia (300 mg ja yli) vähentää prostaglandiinien tuotantoa ja 300mg annos aspiriinia nähdään kipua lievittävää annosta. Nu-tiivisteet 300mg tabletteja käytetään lievittää kipua ja tulehdusta. Tabletit on erityinen enteropäällyste joka on suunniteltu pysäyttämään aspiriinia ärsyttää mahassa. Kuitenkin, koska tämä pinnoite ei liukene kunnes tabletti saavuttaa ohutsuolen, imeytymistä aspiriini verenkiertoon viivästyy. Tämä tarkoittaa sitä, että Nu-tiivisteet tabletit eivät toimi niin nopeasti, että lyhyen aikavälin kivun yhden annoksen, esimerkiksi lievittää päänsärkyä tai hammassärky. Sen sijaan niitä käytetään ihmisille, jotka täytyy ottaa aspiriinia säännöllisesti, esimerkiksi lievittää jatkuvaa kipua ja tulehdusta niveltulehdus.

Aspiriini pieninä annoksina (75 mg ja 150 mg päivässä) ei ole tulehduksia ja on sen sijaan anti-hyytymistä tai verenohennuslääkettä ihmisiä, joilla on sydänsairaus tai joilla on jo ollut sydänkohtaus, sydämen ohitusleikkaus tai aivohalvaus. Pieniä annoksia aspiriinia estää tuotannon tromboksaanin veren verihiutaleiden määrän vähenemisen. Tromboksaani on yksi kemikaaleja, jotka aiheuttavat verihiutaleiden kasata yhteen ja alkaa hyytymistä prosessi. Lopetettu tuotanto vähentää mahdollisuutta hyytymän muodostumista veressä, joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen tai aivohalvauksen. Joissakin tilanteissa suurempi 300mg päiväannos aspiriini voidaan antaa myös estää veren hyytymistä. On tärkeää noudattaa ohjeita lääkäriltäsi.

Aspiriini käytetään myös hätätilanteessa saada sydänkohtaus. Jokainen, joka on oireita sydänkohtaus (rintakipu, mahdollisesti säteilee kohti käsivarteen tai kaulaan, hengenahdistus) pitäisi pureskella yksi 300mg aspiriinia tabletti mahdollisimman pian (elleivät ne ole allerginen aspiriinia), koska tämä on osoitettu lisätä mahdollisuuksia selvitä sydänkohtaus. Tämä johtuu siitä, että aspiriini estää veren hyytymistä, joka estää veren saanti sydämeen kasvamasta mitään isompaa. Jos käytetään Nu-tiivisteet aspiriinia tätä tarkoitusta varten se on erityisen tärkeää pureskella tabletti, koska enteropäällyste Näiden tablettien muutoin hidastaa imeytymistä aspiriinia. Vuonna hätätilanteessa saada sydänkohtaus aspiriini on imeytyy mahdollisimman nopeasti.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievittää jatkuvaa kipua, tulehdusta ja kuumetta, esimerkiksi reumasairauksien, kuten niveltulehdus. Nu-Seals aspiriini ei sovi lievittää lyhytaikaista kipua, kuten päänsärkyä.
 • Estää veritulppien verisuonia ja siten vähentää riskiä sydänkohtaus ja aivohalvaus, esimerkiksi ihmisiä, joilla angina, tai ihmisiä, joilla on jo ollut sydänkohtaus, sydämen ohitusleikkaus, aivohalvaus tai ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA).
 • Selviytymisen parantamiseksi hätätilanteissa ja sydänkohtaus.

Miten otan sen?

 • Lievittää kipua, tulehdusta ja kuumetta: aikuiset yli 16-vuotiaat voivat kestää jopa kolme Nu-tiivisteet 300mg tablettia jokainen kuudesta kahdeksaan tuntia tarvittaessa. Ihmiset reumaa ongelmia, kuten niveltulehdus voivat tarvita suuremman annoksen kuin tämä - kysy neuvoa lääkäriltä. Tabletit niellään kokonaisina veden kera ja ei ole rikki, murskata tai pureskella.
 • Estämään verihyytymiä, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia: aspiriini otetaan kerran päivässä. Kuitenkin, sinun pitäisi vain ottaa tätä lääkettä tähän tarkoitukseen saatuaan neuvoa lääkäriltäsi ensin. Lääkäri voi pyytää sinua ottamaan yhden Nu-tiivisteet 300mg tabletti joka päivä, tai voi pyytää sinua käyttämään tuotetta, joka sisältää pienemmän annoksen aspiriinia. Tabletit niellään kokonaisina veden kera ja ei ole rikki, murskata tai pureskella.
 • Hätätilanteessa epäillyn sydänkohtauksen: soita ambulanssi. Jos uhri ei ole allerginen aspiriinia, saada heidät hitaasti pureskella yksi Nu-tiivisteet 300mg tabletti kerta-annoksena. Pidä paketti näyttää ensihoitajat.

Varoitus!

 • Sinun pitäisi saada neuvoa lääkäriltä tai apteekista, jos olet harkitsee aspiriinia vähentää riskiä sairastua aivohalvauksen tai sydänkohtauksen, varmista, että se olisi sopiva asia voit tehdä. Aspiriini voi todella lisätä riskiä erityisesti aivohalvauksen tietyillä ihmisillä, ja se voi olla myös haittavaikutuksia, jotka ovat suuremmat kuin sen mahdolliset hyödyt joillekin ihmisille.
 • Alle 16-vuotiaat eivät saa käyttää aspiriinia, ellei lääkärin määräämiä. Tämä johtuu siitä, että aspiriinin käyttö lapsilla on liittynyt harvinainen sairaus nimeltä reye oireyhtymä. Tämä ehto vaikuttaa aivoihin ja maksaan ja vaikka erittäin harvinaisia, voi olla kohtalokas. Syyt reye oireyhtymän ei täysin tunneta, mutta aspiriinin käyttö hoitoon kuume lapsilla, joilla virus on ollut mukana. On monia parasetamolia ja ibuprofeenia tuotteita ei liittynyt Reyen oireyhtymä saatavilla kivun ja kuumeen tässä ikäryhmässä. Lisää ohjeita puhua apteekkiin.
 • Älä ylitä annosta suositellaan pakkausselosteessa mukana tätä lääkettä.
 • Aspiriini on yleensä hyvin siedetty ja useimmat ihmiset eivät koe mitään haittavaikutuksia. Yleisimmät haittavaikutukset liittyvät vatsan ärsytystä ja ovat vatsakipu, ruoansulatushäiriöt ja pahoinvointi. Harvoin vakavia sivuvaikutuksia kuten haavauma tai verenvuotoa mahalaukussa tai suolistossa voi esiintyä. Nämä ovat todennäköisempiä suurina annoksina ja vanhuksia. Jos koet merkkejä maha tai suoliston tämän lääkkeen ottamisen jälkeen, esimerkiksi veren oksentaminen ja / tai kulkee musta / tervamaiset / verinen uloste, lopeta lääkkeen käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin. Sinun tulisi myös lopettaa lääkkeen käyttö ja ota yhteys lääkäriin, jos koet jotakin muuta epätavallista verenvuotoa, esimerkiksi nenäverenvuotoa, pilkkujen tai mustelmia ihon alla, verta virtsassa tai veren yskiminen.

Käytä varoen

 • Vanhukset.
 • Munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Laskua maksan toimintaa.
 • Ihmiset, joilla on hallitsematon korkea verenpaine (verenpainetauti).
 • Ihmiset, jotka ovat kuivuneita.
 • Ihmiset, jotka kärsivät astmasta.
 • Ihmiset, joilla on ollut allergioita.
 • Henkilöt, joilla on puute entsyymiä nimeltä glukoosi-6-fosfaatti (G6PD) veressä.

Ei saa käyttää

 • Lapset ja nuoret alle 16-vuotiaat, ellei lääkärin määräämät (katso yllä oleva varoitus).
 • Ihmiset, joille asetyylisalisyylihappo tai muut tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni, aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten astmakohtauksia, kutiava ihottuma (nokkosihottuma), nenän tulehdus (nuha) tai huulten, kielen ja kurkun turpoaminen (angioedeema).
 • Henkilöt, joilla on aktiivinen mahahaava tai historiaan.
 • Ihmiset verenvuototautia kuten hemofilia.
 • Huomattavasti vähentynyt maksan toiminta.
 • Vakavasti munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Vaikea sydämen vajaatoiminta.
 • Akuutin iskujen kihti.
 • Viimeisen raskauskolmanneksen aikana.
 • Imetys.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Aspiriini ei pitäisi käyttää raskauden aikana, ellei siitä lääkärin. Korkea, painkilling aspiriinia olisi vältettävä mahdollisuuksien mukaan kolmen viimeisen kuukauden aikana, koska se voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​viive työvoiman lisäys pituus työvoiman ja aiheuttaa komplikaatioita vastasyntynyt vauva. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä tai kätilön kanssa ennen tämän lääkkeen käyttöä missään muussa vaiheessa raskauden.
 • Tämä lääke erittyy äidinmaitoon. Sitä ei pidä ottanut imettäville äideille, koska se voi olla haitallista hoitotyön vauvan. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä, ​​apteekista tai kätilö.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Ruoansulatushäiriöt.
 • Pahoinvointia tai oksentelua.
 • Mahalaukun tai suolen epämukavuutta.
 • Vatsakatarri (gastriitti).
 • Haavaumia tai verenvuotoa mahalaukussa tai suolistossa (ks. varoitus kohta edellä).
 • Tunne soittoäänen tai muita soiminen (tinnitus).
 • Astman pahenemista.
 • Allergiset reaktiot, kuten ihottuma, huulten, kielen ja kurkun turpoaminen (angioedeema) tai hengitysteiden ahtautuminen (bronkospasmi).
 • Lisääntynyt verenvuoto aikaa.
 • Vuotohäiriötä (ks. varoitus kohta edellä).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen tämän lääkkeen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Nu-tiivisteet tabletit on erityinen "enteropäällyste", joka on suunniteltu pysäyttämään aspiriinia ärsyttää mahassa. Antacids (ruoansulatushäiriöt korjaustoimenpiteet) ei pitäisi ottaa kaksi tuntia ennen tai jälkeen Nu-tiivisteet tabletteja, koska ne mahdollistavat tämän erityisen takki liueta liian alussa.

On lisääntynyt haittavaikutusten riski, erityisesti on gut, jos aspiriini otetaan yhdessä muiden steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), kuten ibuprofeeni, diklofenaakki, naprokseeni, indometasiini, tai selektiivisiä COX- 2 kuten selekoksibi tai etorikoksibi. Jos käytät jotakin näistä tyyppisiä lääkkeitä ei saa ottaa painkilling aspiriinia (300 mg tai enemmän per päivä) samoin.

Ei voi olla suurentunut verenvuodon riski, jos aspiriini on otettu jotakin seuraavista lääkkeistä:

 • antikoagulantti estävät lääkkeet veren hyytymistä, esim. varfariini (jos käytät varfariinia sinun pitäisi vain ottaa aspiriinia lääkärin)
 • muut "verenohennuslääkkeitä" (verihiutaleiden) lääkkeet kuten klopidogreeli tai dipyridamolin
 • hepariineilla
 • iloprostilla
 • SSRI masennuslääkkeet, esim. fluoksetiini, paroksetiini, sitalopraami
 • venlafaksiini.

Ei voi olla lisääntynyt riski haavauma tai verenvuoto vatsassa tai suolistossa, jos aspiriini otetaan kortikosteroidien, esim. prednisoloni, deksametasoni.

Aspiriini vähentää nopeutta, jolla elimistö voi poistaa lääke metotreksaatti ja siten voi lisätä riskiä sen haittavaikutuksia. Jos metotreksaattia sinun ei pitäisi ottaa aspiriinia ellet ole suositeltavaa lääkäri.

Ei voi olla lisääntynyt riski haittavaikutuksia, jos suuria annoksia aspiriinia ovat otettu asetatsoliamidi.

Säännöllinen käyttö aspiriinia kipulääke voi korottaa seuraavia lääkkeitä veressä:

 • valproaatti
 • zafirlukast.

Aspiriini voi vastustaa vaikutuksia seuraavista lääkkeistä:

 • probenecid
 • sulfinpyratsoni.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Angettes 75 Aspro selkeä Caprin (300 mg)
Caprin (75mg) Disprin Disprin suoraan
Suurin vahvuus aspro selkeä Micropirin Nu-tiivisteet (75mg)

Aspiriinitabletteja, hajoavat tabletit, suolisto-tabletteja ja peräpuikkoja saa myös ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.