Ectena

Niveltulehdus

Mikä on niveltulehdus?

Nivelreuma (RA) alkaa usein kipua nivelissä käsissä, etenkin rannetta ja niveliä, ja usein molemmat kädet samanaikaisesti.

Niveltulehdus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä kivulias kunnon liitokset.

On olemassa erilaisia ​​taudin - monien tulehdusta, esimerkiksi nivelreuma (RA), ja toiset rappeuttavat luonnossa, esimerkiksi nivelrikko (OA).

Miltä tuntuu olla niveltulehdus?

Niveltulehdus voi edeltää tai liitettävä ajan väsymys ja tunne jäykkyys. Tämä näkyy enemmän nivelreuman kuin nivelrikko.

Nivelkipu nivelreuma lähes aina alkaa käsissä, erityisesti niveliä, ja usein molemmat kädet samanaikaisesti, yksi yleisimmistä tyyppisiä tulehduksellinen niveltulehdus.

  • Koska tulehdusreaktion, nivelet turvota ja muuttuu punaiseksi, jäykkä ja kipeä.
  • Ongelma on pahempi aamulla kuin päivällä.
  • Ei voi olla aikoja parannus, joka voi seurata uusiutumisen.

Niveltulehdus voi vaikuttaa kaikkiin nivelten elin, ja se on mahdotonta ennustaa, tai kuinka monta liitokset on hyökätty.

Kuka on erityinen riski?

Emme tiedä syy niveltulehdus. Nivelreuman hoidossa teoria, että se laukaisee infektio ei ole koskaan näytetty toteen. Se voi olla osittain perinnöllinen, ja sitä esiintyy kolme kertaa niin usein naisilla kuin miehillä.

Kaikissa ikäryhmissä voi kehittyä niveltulehdus - jopa lapsia - mutta yleensä nivelreuma näyttää vuotiaita 30 ja 35.

Miten niveltulehdus hoidetaan?

Tauti on arvaamaton ja hoito vaikeaa. Mutta on olemassa useita lääketieteellisiä korjaustoimenpiteitä, joka voi sekä helpottaa kipua ja hidastaa taudin leviämistä ja vahinkoa se aiheuttaa.

  • Lääketiede on säädettävä aika ajoin, mikä tarkoittaa, on tärkeää käydä lääkärissä säännöllisesti.
  • Hoitoon niveltulehdus vie hieno kokemus, koska se ei koskaan kehittyy samalla tavalla yhdestä henkilöstä toiseen. Se tarvitsee usein hoitaa erikoislääkärin (reumalääkäri).
  • Leikkaus voidaan tarjota, jos pysyvää muodonmuutosta nivelet kehittää, vaikka lääkitys ja fysioterapia hoitoa.

Tulevaisuuden näkymät

Jotkut lääkärit voivat suositella ruokavaliota, mutta ei ole todisteita siitä, että ruokavalion muutokset yksin voi helpottaa tai pysäyttää kehitystä niveltulehdus.

Yksinkertainen särkylääkkeet voivat auttaa. Kun käyttää varoen, steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) voivat tarjota helpotusta kipua sekä jäykkyyttä. Nämä ovat määrätty useammin nivelreumaan kuin nivelrikko.

Ylipainoisten potilaiden olisi pyrittävä vähentämään painoa asianmukaiset ruokavalion ja liikunnan.

On tärkeää, että potilaat, joilla on niveltulehdus saada apua pitää lihakset ja nivelet aktiivisia ja tuettava normaalia elämää.

Fysioterapeutit, jotka on koulutettu pitämään potilaan fyysistä kykyä ja lievittää kipua, ja toimintaterapeutti, jotka arvioivat fyysistä suorituskykyä ja tarjota apua ja neuvoja tuki mukaan lukien, pelaa suuri osa tekee elämän siedettäviä niveltulehdus sairastuneille.

Viime vuosien aikana on ollut suurta edistystä hoitoon niveltulehdus - erityisesti keinotekoisten nivelet. Jotkut ihmiset vielä elää epämukavuus sairaus, koska ei kaikki liitokset voidaan korvata kirurgisesti.

Tutkimus on ehdottanut, että luonnon hoito glukosamiinisulfaatti, otettu päivittäinen annos 1500mg, on lievitti tehokkaasti niveltulehduksen oireita - erityisesti polvinivelen nivelrikkopotilailla kuin nivelreuma.

Niveltulehdus. Miltä tuntuu olla niveltulehdus?
Niveltulehdus. Miltä tuntuu olla niveltulehdus?

Nivelreumapotilailla hyötyä taudin kulkuun lääkkeiden, kuten sulfasalatsiini ja metotreksaatin tai jopa uusin biologinen hoitoja niille, jotka eivät rutiini lääkkeiden (anti-TNF huumeita ym. ( rituksimabi ).

Lääketieteellinen kauppa

Tenscare i-käsine: Käytettäessä suositeltua kymmeniä tai EMS laite antaa kivunlievitystä koko kädessä parantaa liikkuvuutta. Suositeltava TEN yksiköt ovat i-Touch Helppo ja Plus tai Touch TENS. Yksi koko sopii kaikille. Sopii vasen ja oikea käsi. Kohtelee niveltulehdus kädessä, toistuvia rasitusvammoja, ja muut krooniset kiputilat.

Multi-avaaja: Multi Purpose avaaja on hyödyllinen keittiö tukea niille, joilla on rajoitettu näppäryyttä. Se on teräksiset bändi, joka kiinnikkeet ympäri jar tai pullon korkki ja sisältää myös pullon korkki avaaja ja rengas voi vetää.