Ectena

Myasthenia gravis

Mikä on myasthenia gravis?

Myasthenia gravis (MG) on krooninen sairaus ominaista vaihteleva taso lihasheikkoutta.

Se on harvinaista, vaikuttaa vain 15 prosenttia 100000 yksilöt Euroopassa, ja vaikka se voi olla hyvin vakava, 90 prosenttia potilaista elää lähes normaalia elämää jatkaen hoitoa.

Mikä aiheuttaa MG?

MG on seurausta valikoiva liikatoimintaa elimistön immuunijärjestelmä, jossa potilaat tuottavat vasta-aineita vastaan, erityisesti tavoite oman kehon.

Vasta-aineet ovat erikoistuneita tyyppejä proteiinin tekemät immuunijärjestelmän vasteena, tavallisesti, että tunkeutuminen roskan, kuten virus.

MG kuitenkin proteiinin hyökkää on normaali osa kehon, joka on siis hyökkää omaa immuunijärjestelmää. Tämä on mitä kutsutaan "autoimmuunisairaus".

Tavoitteena on proteiinin tiiniasetyylikoliinireseptoria (ACHR), joka löytyy osoitteesta väliseen liitokseen hermo-ja lihas (hermolihasliitoksen) (ks. kuva 1).

Google
Kuva 1 - hermolihasliitoksessa

Jotta hermoimpulssin päästä lihassyyrakenne ja aiheuttaa lihas sopimuksen minuutin paketti signalointi kemiallinen, asetyylikoliini, on vapautettava loppuun hermo ja ylittää raon lihaksen kalvo. Tässä asetyylikoliinin molekyyli sopii sisään reseptorin lihas kuin avain sopii lukkoon, ja signaali siirretään: prosessi tunnetaan neuromuscluar siirto.

Normaaleissa olosuhteissa tämä prosessi toimii erittäin tehokkaasti, mutta MG, vasta-aineita ACHR vähentää tehokkuutta hermolihasliitokseen, ja sen seurauksena henkilö kokee lihasheikkous erityisesti silloin, kun ne toistuvasti yrittää käyttää samaa lihas.

Vaikka olemme nyt ymmärtää, kuinka vasta ACHR aiheuttaa lihasheikkoutta, emme tiedä, miksi potilaat MG kehittää näitä autovasta.

Erittäin harvoin yksilö voi syntyä geneettinen poikkeavuus, joka aiheuttaa häiriön, joka muistuttaa MG (synnynnäinen lihasheikkous).

Kuka on vaarassa kehittää MG?

Ihmiset, jotka perivät taipumus kehittää autoimmuunisairaus on suurentunut riski sairastua MG, joten potilaan MG voi olla suhteellisen muiden autoimmuunisairauksien, kuten diabetes tai kilpirauhasen sairaus.

MG vaikuttaa kaikki rodut, ja voi kehittyä missä iässä tahansa lapsuudesta äärimmäisen vanhuuteen. Nuorille potilaille MG on yleisempää naisilla, kun taas potilaat yli 50 vuotta vanha MG on yleisempää miehillä.

Miten sairaus etenee?

Taudille vaihtelee valtavasti yksilöiden välillä, ja yhden henkilön oireet vaihtelevat kanssa pahenemisvaiheita ja peruutettuja.

MG voi joskus häviävät itsestään, mutta useimmille se on edellytys, joka jatkuu elämän. Nykyaikaisella hoitoja, mutta oireet voivat yleensä hyvin hallinnassa.

Mitkä ovat oireet MG?

Tunnusmerkki MG on heikkous vapaaehtoista lihaksia ilman kipua, joka pahenee toistuva tai jatkuva käyttö lihakseen (fatiguable lihasheikkous).

Oireet vaihtelevat ja ovat yleensä huonommin lopussa päivä, kuumalla säällä, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen infektio tai juuri ennen kauden naisilla.

Mukaan kaksi kolmasosaa potilaista MG, ensimmäinen lihakset vaikuttaa ovat määräysvallattomien silmän liikkeitä (aiheuttaen kahtena näkeminen) ja ne, silmäluomet ylös (aiheuttaa silmäluomien roikkuminen).

Lähes kaikki potilaat kokevat ongelmia näiden lihakset jossain vaiheessa.

Joillakin potilailla, MG aina vain liittyy silmän lihaksia (silmän MG), kun taas toisissa on myös ongelmia muiden lihasten (yleistynyt MG).

Silmän MG

 • Silmäluomien roikkuminen (ptoosi): ajoittainen, voi vaikuttaa yhdessä tai molemmissa silmissä.
 • Kahtena näkeminen (diplopia): voi olla ajoittaista, joskus tapahtuu vain, kun etsivät tiettyyn suuntaan.

Yleistynyt MG

Potilailla on yleensä oireita silmän MG mutta lisäksi lihasten muissa elimistön osissa tulee vaikuttaa.

 • Kasvojen ja niellä mekanismi: vaikuttavat hymyillen, puheen, pureskelua ja nielemistä.
 • Kaula: mikä aiheuttaa vaikeuksia pitämällä pää ylöspäin.
 • Limb: mikä aiheuttaa vaikeuksia kävely yläkerrassa ja pitämällä kädet ylhäällä (esim. harjata hiuksia).
 • Keuhkot ja pallean: aiheuttaa hengenahdistusta ja käyttäessään tai tasaisesti.

Kipu ei yleensä ominaisuus MG, vaikka jos kaulan lihakset ovat heikot, potilaat voivat kokea kipua niskassa alkaen vaivaa pitämällä päänsä ylös.

Miten MG diagnosoidaan?

Historia ja potilaiden tutkiminen voi ehdottaa diagnoosia, mutta tutkimukset tarvitaan vahvistusta.

 • Verikokeet voi havaita vasta ACHR, joita löytyy 85 prosenttia potilaista on yleistynyt MG, ja 50 prosenttia potilaista, joilla on silmissä MG.
 • Sähkönjohtavuuden (EMG) on erittäin herkkä testi, jossa poikkeavuus useimmilla potilailla MG. Sähköinen ärsyke sovelletaan hermo-ja vaste lihas on tallennettu.
 • Tensilon ® testi, jossa injektion edrofoniumkloridi on joskus annetaan joka johtaa nopeaan, mutta lyhytaikainen, parantaa oireita monilla potilailla.
 • Rinnassa CT tehdään tutkimaan kateenkorva kuin 10 prosenttia potilaista MG on kasvain kateenkorva (kateenkorvakasvain), joka on yleensä hyvänlaatuisia. Kateenkorva on osa immuunijärjestelmää ja on kudos sijaitsee keskellä rinnassa, takana rintalastan. Kateenkorvakasvain näkyy niin turvotusta yleensä näkyvissä rinnassa skannauksen.

Mitä muuta se voisi olla?

Keskeinen piirre, joka erottaa MG monista muista sairauksista on fatiguable luonne lihasheikkoutta ja vaihteleva luonne oireita.

Sairauksien lihakset itse (esim. mitokondrioiden cytopathies tai lihasdystrofiat) voi aiheuttaa useita oireisiin MG, ja silmäoireet voi esiintyä potilailla, joilla on kilpirauhasen sairaus.

Mitä lääkäri tekee?

Koska MG on harvinaista, GP tarkoitetaan yleensä potilaan erikoislääkärin neurologin edelleen arviointia ja testejä, ja hoidon aloittamiseen.

Kun diagnoosi on tehty GP on erittäin tärkeä rooli määrättäessä ja seurantaan lääkitys.

Miten voin auttaa itseäni?

Potilaiden tulee käyttää maalaisjärkeä ja välttää asioita, jotka laittaa ne vaarassa, jos niiden heikkous yhtäkkiä (esimerkiksi uinti omasta). Lääkitystä säännöllisesti on avain säilyttää alhaisimmalle mahdolliselle tasolle oireita.

Mikä on hoito?

Antikoliiniesteraasin lääkitys

Jotta hermolihasliitokseen työskennellä tehokkaasti yli acetycholine on poistettava nopeasti hermolihasliitoksessa.

Tämä normaali poisto prosessi suoritetaan entsyymejä hermolihasliitoksessa kutsutaan koliiniesteraaseista.

Drugs estää vaikutusta näiden entsyymien (kutsutaan antikolinesteraaseja ) ei näin ollen hidastaa poistamisen prosessia niin, että vaikutus on julkaissut pakettien kestää kauemmin. Tämä auttaa couteract että on vähemmän käytettävissä tiiniasetyylikoliinireseptoria sivustoja saatavilla MG ja siten lisää todennäköisyyttä onnistuneesti lähettää signaalin lihas.

Hyödyt pyridostigmiinin (Mestinon) (yleisin antikolinesteraasivaikutuksen) esiintyy 30-60 minuuttia, mutta kuluvat pois kolmesta neljään tuntiin, joten tabletit tulee ottaa säännöllisesti koko päivän.

Potilaille voi kehittyä colicky vatsakipu ja ripuli on pyridostigmiini, koska lääkitys myös lisää hermosolujen ja lihasten toimintaa suolistossa. Jos näin tapahtuu, annosta voidaan pienentää tai vaihtoehtoisesti propanteliini (Pro-Banthine) voidaan ottaa 30 minuuttia ennen pyridostigmiinin annoksen torjumaan vaikutuksia suoliston.

Joillakin potilailla MG oireet häviävät pyridostigmiinin yksin, mutta useimmat edellyttävät ylimääräisiä hoitoja, jotka vaihtelevat kullekin potilaalle.

Kateenkorvan poisto

Kirurginen poisto kateenkorva on yleensä suositella potilaille, joilla on kateenkorvakasvain koska kasvain voi vaikuttaa paikallisiin rakenteisiin, se ei yleensä johda parannusta MG.

Kateenkorvan poisto voi olla hyötyä myös potilaille, jotka kehittävät taudin alle 45-vuotiaita, sillä näillä potilailla kateenkorva on yksi niistä paikoista, joissa vasta-aineita ACHR tehdään.

 • Noin yksi neljästä kovetetaan kateenkorvan poisto.
 • Joka toinen on merkittävä parannus.
 • Yksi neljästä ei parane.

Parantaminen seuraava kateenkorvan poisto on yleensä näkyy ensimmäisenä vuonna, mutta voi kestää jopa kolme vuotta tapahtua. Jos potilas toipuu, tai parantaa merkittävästi seuraavan kateenkorvan poisto, niin ne eivät välttämättä tarvitse mitään ylimääräistä hoitoa, mutta monet potilaat tarvitsevat edelleen hoitoja.

Immunosupressio

Steroidit

Potilaat, jotka eivät reagoi kateenkorvan poisto, tai ei suoriteta kateenkorvan poisto, käsitellään usein steroideja. Potilaat ovat yleensä alkoi pieni annos steroideja, jota suurennetaan asteittain seuraavan kahden viikon päästä koko annoksen.

Tänä aikana potilaita pidetään usein sairaalan oireet joskus heikentyä ennen kuin ne paranevat. Kun oireet ovat hallinnassa, annos steroideja vähennetään asteittain löytää pienin annos, jolla oireet pysyvät hallinnassa. Tällöin potilaat jäävät kyseisen annos.

On olemassa useita sivuvaikutuksia steroideja, joista osa voidaan estää ottamalla ylimääräistä lääkitystä. Luukato ( osteoporoosi ) voi esiintyä ja niin potilaista on luun densitometria (DEXA) kartoittaa ja on lääkitys suojella luut tarvittaessa.

Potilaiden tulisi koskaan lopettaa steroidien äkillisesti, koska tämä voi johtaa vakava tila, koska elimistö on tottunut säännölliseen steroideja.

Kaikille potilaille tulee tehdä "steroidi-kortti", jotta hätätilanteessa muut lääkärit tietävät, että ne vaativat säännöllistä steroideja.

Steroidi säästäviä aineita

Vaikka steroidit ovat erittäin tehokkaita hallinnassa MG, koska mahdollisia haittavaikutuksia lisälääkkeitä käytetään usein, joiden avulla lääkärit vähentää annoksen steroideja tarvitaan ja saattaa jopa antaa potilas lopettaa steroideja kokonaan.

Nämä lääkkeet myös tukahduttaa immuunijärjestelmää, mutta ne toimivat vaihtoehtoisia tapoja steroideja ja niin kestää kauemmin työtä ja heillä on erilaisia ​​sivuvaikutuksia. Näin käyttämällä pieni annos steroideja ja pieni annos näitä muita lääkkeitä, haittavaikutukset minimiin, ja maksimoi immunosuppressiivinen vaikutus.

Atsatiopriini (esim. Imuran) on ainoa steroidi säästäviä aine, joka on testattu muodollisesti ja sen on todettu olevan hyödyllisiä hoidettaessa MG. Kuitenkin potilailla, jotka eivät voi ottaa atsatiopriini, muita vaihtoehtoja, kuten metotreksaattia (esim. Maxtrex) tai siklosporiinia (esim. Neoral) näyttävät olevan tehokkaita.

Potilaat, jotka käyttävät steroideja tai steroidi säästäviä lääkkeitä, on lisääntynyt infektioiden niin pitäisi mennä heidän GP on ensimmäinen merkki infektio, eikä sitä saa antaa eläviä rokotteita.

Emergency hoidot

Jos potilas on hyvin heikko tai on ongelmia hengitys-tai nielemisvaikeuksia niin ne ovat yleensä sairaalaan hoitoja kuten plasman vaihdon tai laskimonsisäinen immunoglobuliini. Nämä hoidot voivat aiheuttaa nopeaa paranemista oireita, mutta hyödyt kestävät vain noin kuusi viikkoa, joten ne on parasta vain sellaista tilannetta, kun oireita on valvottava nopeasti ja ne eivät ole asianmukaisia ​​pitkäaikaishoitoihin.

Mikä on ennuste?

Ennustetta MG on parantunut huomattavasti, kun käyttöön otetaan immunosuppressiivinen hoito. Suurin osa potilaista tulee oireeton, jos he ottavat riittävästi steroidiannoksia. Kuitenkin useimmat potilaat eivät tarvitse jäädä tabletit rajoittamattomaksi ajaksi oireet yleensä palaavat, jos he lopettavat lääkityksen.

Potilaat voivat saada lisäneuvoja ja tavata muita potilaita myasthenia gravis Association, First Floor, Southgate Liikekeskus, Normanton Road, Derby DE23 6UQ, puhelin 01332 290219.