Ectena

Zovirax silmä voidetta (asikloviiri)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Herpes simplex-infektio silmässä Aciclovir GlaxoSmithKline

Miten se toimii?

Zovirax silmä voidetta sisältää vaikuttavana aineena asikloviiri, joka on viruslääke. Asikloviiri hoitoon tartuntojen herpes simplex-virus.

Asikloviiria toimii lopettamalla herpes simplex-viruksen lisääntymistä ja tarttuu enemmän soluja.

Asikloviiri muuttuu aktiivisempi muoto solujen sisällä kehon että ovat sairastuneet herpes simplex. Aktivoitu aciclovir sitten salpaa toimintaa virusentsyymin nimeltään DNA polymeraasi.

Herpesvirus tarvitsee DNA polymeraasientsyymi kopioida sen geneettistä materiaalia RNA DNA. Tämä prosessi on tarpeen viruksen lisääntymisen ja edelleen hengissä. Estämällä toimintaa DNA-polymeraasi, asikloviiri estää herpes viruksen lisääntymistä. Tämä ohjaa tartunnan ja auttaa immuunijärjestelmää käsitellä sitä.

Zovirax silmä voidetta on suunniteltu erityisesti tulehduksen hoitoon silmän etuosan (sarveiskalvo) aiheuttama infektio herpes simplex-virus. Tämä vakava infektio kutsutaan herpes simplex keratitis.

Voidetta levitetään viisi kertaa päivässä, noin neljän tunnin välein. Tämän lääkkeen pitäisi jatkaa vähintään kolmen päivän kuluttua silmä on parantunut varmistaa infektio on selvitetty kokonaan. Seuraa ohjeita lääkäriltä.

Mihin sitä käytetään?

 • Tulehdus silmän etuosan (sarveiskalvo) aiheuttama infektio herpes simplex-virus (herpes simplex keratitis).

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu vain käytettäväksi silmän.
 • Piilolinssit ei saa käyttää hoidon aikana tästä tuotteesta.
 • Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtää tilapäisesti, kun olet käyttänyt sitä silmään. Älä aja tai käytä koneita, ennen kuin näkösi on kirkastunut.
 • Jos käytät enemmän kuin yhden silmätippoja sinun pitäisi hoitaa ne vähintään viiden minuutin välein, jotta toinen lasku pesemällä pois ensin. Käytä silmän geelejä tai voiteita viimeinen.
 • Tämä silmä voidetta on steriili avaamiseen asti. Sitä ei pidä käyttää, jos enemmän kuin neljä viikkoa on kulunut, koska se avattiin ensimmäisen kerran, koska se voi olla viruksen saastuttamaa, jotka voivat tartuttaa silmiin. Sinun voi olla hyödyllistä kirjoittaa ensimmäisestä aukon paketin niin tiedät milloin hävitä se.

Ei saa käyttää

 • Allergia asikloviirille tai valasikloviirille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke ei tiedetä olevan haitallista käyttää raskauden aikana. Se imeytyy verenkiertoon vain hyvin pieniä määriä levittämisen jälkeen silmät. Kuitenkin valmistaja ilmoittaa, että se tulee käyttää varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit lapselle. Jos olet raskaana, kysy lääkäriltäsi neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
 • Tämä lääke imeytyy verenkiertoon vain hyvin pieniä määriä levittämisen jälkeen silmät. Tämän seurauksena määrät että kulkeutua äidinmaitoon odotetaan olevan merkityksetön ja todennäköisesti ole haitallisia vaikutuksia imeväiseen. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Hyvin yleinen (useammalla kuin 1 potilaalla 10: stä)

 • Silmiä.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Pistelyä hakemuksesta.
 • Limakalvon tulehdus silmän, aiheuttaen kipua ja punoitusta (sidekalvotulehdus).

Harvinaisia ​​(1 tapaus 1000 ja 1 10000 ihmistä)

 • Silmäluomien tulehdus (blefariitti).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Ei ole merkittäviä yhteisvaikutuksia raportoitu tämän lääkkeen. Kuitenkin, jos käytät muita käytät muita silmätippoja tai voiteita samaan aikaan kuin tämä silmä voidetta, sinun pitäisi jättää viiden minuutin väli soveltamista kunkin tuotteen silmään. Silmävoiteiden olisi sovellettava silmään viimeisenä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Huom. Mikään alla lueteltuja lääkkeitä soveltuvat hoitoon herpes infektio silmässä.

Cymex ultra Lypsyl huuliherpes kerma Soothelip
Virasorb huuliherpes kerma Zovirax huuliherpes kerma Zovirax voide
Zovirax tabletit / jousitus

Asikloviiria huuliherpes kerma, kerma, tabletit ja hajoavat tabletit ovat saatavana myös geneerinen lääke, eli ilman tuotemerkin.