Ectena

Pevaryl kerma (econazole)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Sieni-infektioita Ekonatsoli nitraatti Janssen-Cilag Oy

Miten se toimii?

Pevaryl voide sisältää vaikuttavana aineena econazole nitraattia. Econazole on sienilääke käytetään hoitoon tartuntojen sienet ja hiivat.

Econazole tappaa sienet ja hiivat häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii lopettamalla sieniä tuottaa ainetta nimeltä ergosterolia joka on olennainen osa sieni solukalvojen. Tuotantohäiriö ergosterolin häiritsee sienen solukalvon aiheuttaa reikiä mainitaan siinä.

Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Kuten Econazole aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet ja kohtelee infektio.

Econazole käytetään hoitoon sieni-infektiot kuten ihon silsa (tinea), urheilijan jalka, sieni vaippaihottumia ja sieni-infektioita sukuelinten alueella. Se myös tehoaa jonkin verran tiettyjä jännitteitä bakteeri-infektioita.

Mihin sitä käytetään?

Varoitus!

 • Pevaryl kerma on ulkoiseen käyttöön vain iholla.
 • Vältä kosketusta silmiin tai suuhun.
 • Hoito tulee jatkaa 7-14 päivää sen jälkeen, kun oireet ovat hävinneet varmistaa infektio on hoidettu ja täysin välttää tulossa takaisin.
 • Sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa, jos oireet jatkuvat tai palaavat hoidon jälkeen.

Käytä varoen

 • Ihottuma.

Ei saa käyttää

 • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä varten aikana raskauden aikana ei ole osoitettu ja valmistaja ilmoittaa, että sitä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana. Kuitenkin vain pieni määrä lääkettä imeytyy verenkiertoon levittämisen jälkeen on ehjä iho ja rajoitettu määrä raportteja ei havaittu haitallisia Tämän vaikutus sikiöön. Kysy lääkäriltä lisää neuvoja.
 • Tämä lääke ei merkittävästi imeydy verenkiertoon ihon ja on erittäin epätodennäköistä, että jokin lääke erittyvät äidinmaitoon. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos olet imettävät. Jos et käytä tätä lääkettä imetyksen sinun ei pitäisi soveltaa sitä rinnat ennen kuin antaa syötteen, jotta se ei vahingossa nautittavaksi imeväiseen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Polttava tunne.
 • Kutina (kutina).
 • Kipu alalla käytössä.

Melko harvinainen (harvemmalla 1 100 ja 1 potilaalla 1000)

 • Ihon punoitus laajenemisesta johtuva pienten verisuonten (punoitus).
 • Epämukavuutta ja turvotusta alalla käytössä.

Esiintyvyys tuntematon

 • Yliherkkyysreaktioita, kuten ihottumaa, kutinaa, nokkosihottumaa tai huulten ja kasvojen.
 • Vaikea ihon ärsytystä ja punoitusta.
 • Kuorinta ja rakkuloita iholle.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Kun sovelletaan suoraan Vahingoittuneen ihon econazole ei tiedetä vaikuttavan muita lääkkeitä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Gyno-Pevaryl kerma Gyno-Pevaryl emätinpuikot