Ectena

Nystaform kerma (nystatiini klooriheksidiini)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Candida-infektioiden Nystatin, klooriheksidiini hydrokloridi Typharm

Miten se toimii?

Nystaform voide sisältää kahta vaikuttavaa ainetta, nystatiini ja klooriheksidiini hydrokloridi.

Nystatiini on sienilääke, joka tappaa sienet ja hiivat häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii sitoutumalla ainetta nimeltä ergosterolin, joka on osa sieni solukalvojen. Sitoutuminen ergosterolia häiritsee solukalvon ja aiheuttaa reikiä näkyviin. Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Kuten nystatiini aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet.

Klooriheksidiini hydrokloridi on antiseptinen aine, joka tehoaa eri bakteerit, bakteerien itiöitä, viruksia ja sieniä. Se tappaa mikro-organismit liittyy erilaisia ​​lieviä ihoinfektiot.

Nystaform kerma hoidetaan ihosairauksia, joissa sieni-tai bakteeri-infektio.

Mihin sitä käytetään?

  • Infektio välillä taittuu ihon johtuu umpeenkasvun Candida albicans, esim. tartunnan vaippaihottuma, kutinaa peräaukon ja emättimen tartunnan ihottuma ja ekseema.

Varoitus!

  • Tämä voide on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön vain iholla.
  • Voide pitää levittää ohuesti ja tasaisesti hoidettavalle alueelle (s). Sitä pitäisi käyttää kaksi tai kolme kertaa päivässä ja jatkoi vielä seitsemän päivää sen jälkeen, ihon infektio on parantunut. Jos parannuksia infektio nähdään käytön jälkeen kerma seitsemän päivää, sinun pitäisi nähdä lääkäri.
  • Pese kädet huolellisesti käytön jälkeen tämä kerma, ellei kädet ovat hoidettavan alueen.
  • Vältä kerma silmiin.
  • Jos luulet olet allerginen tälle lääkkeelle, tai jos uusi infektio kehittyy hoidon aikana, kysy neuvoa lääkäriltä.
  • Tämä lääke sisältää setostearyylialkoholi, jotka voivat aiheuttaa iho-oireita.

Ei saa käyttää

  • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Tämä lääke ei imeydy verenkiertoon merkittäviä määriä iholta. Tämän seurauksena ei ole odotettavissa olevan haitallista käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Kuten kaikki lääkkeet, sitä tulee käyttää varoen raskauden ja imetyksen aikana. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Ihoärsytystä työmaalla hakemuksen, kuten kirvely, kutina ja punoitus, ihmisiä, jotka ovat yliherkkiä jollekin aineelle.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät sekä nystatiinia ja klooriheksidiinipitoisuudet hydrokloridi kuin vaikuttavia aineita.