Ectena

Kloramfenikoli kapselit


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Vakava bakteeri-infektioita Kloramfenikoli Nimistön

Miten se toimii?

Kloramfenikoli tunnetaan laaja-antibiootti, mikä tarkoittaa, että se on tehokas aiheuttamia infektioita vastaan ​​erilaisia ​​bakteereja.

Kloramfenikoli toimii estämällä bakteerien tuottaa proteiineja, jotka ovat välttämättömiä niitä. Ilman näitä proteiineja bakteerit eivät pääse kasvamaan, kopioida ja kasvaa määrällisesti. Kloramfenikolille siis ohjaa infektio ja jäljellä bakteerit kuolevat tai kuolee kehon immuunijärjestelmää.

Kloramfenikoli voi mahdollisesti olla sivuvaikutuksia luuytimeen, jossa verisolut ovat. Tästä syystä kloramfenikolille käytetään vain hoitoon vakavia infektioita, joihin sovelletaan muita antibiootteja ei toimi tai ne eivät sovellu.

Mihin sitä käytetään?

 • Vaikea, mahdollisesti hengenvaarallinen infektioiden, kuten verenmyrkytyksen tai aivokalvontulehduksen, erityisesti haemophilus influenzae.
 • Lavantauti.

Miten otan sen?

 • Kloramfenikoli kapselit voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai ilman. Kapselit niellään veden kera.
 • Annos sekä kuinka usein lääkettä on otettava riippuu infektion vakavuudesta. Kloramfenikolille otetaan yleensä neljä kertaa päivässä. On tärkeää noudattaa ohjeita lääkäriltäsi. Nämä tulostetaan Apteekin etiketissä apteekista on saatettu paketti lääkettä.
 • On tärkeää ottaa tätä lääkettä säännöllisesti ja täydentää lääkärin määräämän ajan, ellei toisin.

Varoitus!

 • Tämä lääke voi mahdollisesti olla sivuvaikutuksia veren soluissa. Ennen hoidon aloittamista kloramfenikolilla kapselia sinun tulee olla verikokeita tarkistaa verisoluja. Nämä testit olisi suoritettava säännöllisesti samalla kun hoidon kloramfenikolilla.

Käytä varoen

 • Vanhukset.
 • Ihmiset, joilla munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Henkilöt, joilla on vähentynyt maksan toiminta.

Ei saa käyttää

 • Perinnöllinen veren häiriöt kutsutaan porphyrias.
 • Raskaus.
 • Imetys.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Valmistaja ilmoittaa, että tämä lääke ei yleensä tule käyttää raskauden aikana, koska se voi olla haitallista sikiöön. Se on todennäköisimmin aiheuttaa ongelmia vauva, jos käytetään kolmannen raskauskolmanneksen. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.
 • Tämä lääke saattaa kulkeutua äidinmaitoon. Sillä tämä saattaa olla haittavaikutuksia imeväiseen on suositeltavaa, että naiset, jotka tarvitsevat hoitoa tällä lääkkeellä ei pitäisi imettää. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Suun kuivuminen.
 • Kipeä suu.
 • Kielen tulehdus (glossiitti).
 • Pahoinvointi tai oksentelu.
 • Ripuli.
 • Päänsärky.
 • Masennus.
 • Kutiava ihottuma (nokkosihottuma).
 • Veren häiriöt, jotka voivat olla vakavia.
 • Tulehdus näköhermon (näköhermon tulehdus), joka voi aiheuttaa näköhäiriöitä, kuten hämärtymistä tai tilapäisen näön menetyksen.
 • Tulehdus ääreishermojen (perifeerinen neuriitti), jotka voivat aiheuttaa oireita, kuten pistely tuntemuksia.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Kloramfenikoli saattaa nostaa fenytoiinin, siklosporiinin ja takrolimuusin veressä. Jos käytät jotakin näistä lääkkeistä on tärkeää, että määrä lääkettä veressä on seurattava, kun sinulla on hoidon kloramfenikolilla.

Kloramfenikolille voi parantaa anti-veren hyytymistä ehkäisevää vaikutusta varfariinin. Tämä saattaa lisätä veren hyytymistä aikaa (INR) ja lisätä verenvuotoriskiä. Sinun INR tulee tarkistaa useammin, jos käytät kloramfenikolille kapseleita varfariinin kanssa. Sinun varfariinin annosta voidaan joutua vähentämään, kun käytät kloramfenikolille kapselia.

Kloramfenikolille voi myös voimistaa joidenkin diabeteslääkkeitä tunnetaan sulfonyyliureoita, kuten gliklatsidilla glipitsidiin ja tolbutamidin, ja aiheuttaa heille on suurempi vaikutus alentaa verensokeria (hypoglykemia). Verensokeri voi pitää tarkistaa useammin, jos käytät kloramfenikolille kapselit ja sulfonyyliurean.

Rifampisiinin ja fenobarbitaali voi vähentää määrää kloramfenikolia veressä, mikä on vähemmän tehokas infektioiden hoitoon.

Ei voi olla lisääntynyt riski haittavaikutuksia, jos tätä lääkettä käytetään yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka voivat vaikuttaa verisolujen, esimerkiksi antipsykoottinen klotsapiini.

Suun lavantautirokotteeseen (Vivotif) ei pitäisi ottaa vasta vähintään kolmen päivän kuluttua olet tietenkin tätä antibioottia, koska antibiootti voisi tehdä tätä rokotetta tehottomampia.

Aiemmin naiset käyttävät hormonaalista ehkäisymenetelmää, kuten pillerit tai laastari olisi suositeltavaa käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää (esim. kondomia) ottaen antibiootti kuin tämä yksi ja seitsemän päivää sen jälkeen viimeistely kurssin. Kuitenkin tämä neuvo on nyt muuttunut. Sinun ei enää tarvitse käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää kanssa pilleri, laastari tai emättimen rengas kun otat antibioottikuurin. Tämä muutos neuvoja tulee, koska tähän mennessä ei ole näyttöä siitä, että antibiootit (muut kuin rifampisiini tai rifabutiini) vaikuttaa näihin ehkäisyvälineitä. Tämä on uusin ohjausta tiedekunnan Seksuaalinen lisääntymisterveyspalveluihin.

Kuitenkin, jos käytät ehkäisypillereitä ja oksentelua tai ripulia seurauksena ottaa tätä antibioottia, sinun tulee noudattaa ohjeita oksentelua ja ripulia on kuvattu esitteessä kanssa pillereitä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Kloramfenikoli kapselit ovat saatavilla vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki).

Kloramfenikoli korvatipat ja silmätipat ovat myös saatavilla.