Ectena

Daktarin kulta kerma (ketokonatsoli)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ihon sieni-infektiot Ketokonatsoli McNeil

Miten se toimii?

Daktarin kulta voide sisältää vaikuttavana aineena ketokonatsolia, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan sieni. Sitä käytetään hoitoon tartuntojen sienet ja hiivat.

Ketokonatsoli tappaa sienet ja hiivat häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii lopettamalla sieniä tuottaa ainetta nimeltä ergosterolia joka on olennainen osa sieni solukalvojen. Tuotantohäiriö ergosterolin häiritsee sienen solukalvon aiheuttaa reikiä mainitaan siinä.

Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Ketokonatsoli aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet ja kohtelee infektio.

Daktarin kulta kerma hoidetaan urheilijan jalka, hiki ihottuma ja Jock kutinaa, jotka kaikki ovat sieni-infektioiden iho.

Hoitoon urheilijan jalka kerma olisi sovellettava tuhoalueilla kahdesti päivässä, yleensä viikon lievissä tapauksissa. Ankarampi tai laajoja tapauksissa voi kestää kauemmin selvittää.

Hoitoon Jock kutinaa tai hiki ihottuma kerma olisi sovellettava teennäinen (t) iholle kerran tai kahdesti päivässä. Se voi kestää jopa kuusi viikkoa hoidon selvittää näitä infektioita. Jos ei ole oireidesi neljän viikon kuluttua hoidon sinun tulee neuvotella lääkärin neuvoa.

Kysy apteekista neuvoja hoitoon sinun infektio.

Mihin sitä käytetään?

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön. Sitä ei pidä ottanut tai käyttää suun sisällä. Vältä joutumista silmiin.
 • Pese ja kuivaa iho huolellisesti ennen kuin kerma. Ellei tartunnan iho on kädet, pese kädet levittämisen jälkeen leviämisen estämiseksi tartunnan muihin kehon alueille tai muille ihmisille.
 • On tärkeää pitää lääkkeen käyttämisen kaksi tai kolme päivää sen jälkeen, kun oireet infektio on selvitetty. Tämä on sen varmistamiseksi, että infektio on täysin käsitelty ja estää siten sen tulevan takaisin.
 • Jos oireet jatkuvat, hakeudu lääkäriin.

Ei saa käyttää

 • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin muulle.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke ei imeydy verenkiertoon ihon ja näin ei pitäisi olla haitallista, jos sitä käytetään raskauden aikana. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos olet raskaana.
 • Tämä lääke ei imeydy verenkiertoon ihon ja voidaan turvallisesti käyttää imetyksen aikana. Vältä kuitenkin soveltamalla kerma tai lähellä rinnat ennen syöttämistä estää hoitotyön vauvan vahingossa nauttiminen se. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Koska haittavaikutus on todettu täällä, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Polttava tunne.
 • Ärsyttää ihoa.
 • Ihottuma.
 • Allergisia ihoreaktioita kuten kosketusihottumaa.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei imeydy verenkiertoon eikä vaikuta muiden lääkkeiden kanssa.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Dandrazol hilseenestoshampoo Dandrazol shampoo Ketopine shampoo
Nizoral hilseenestoshampoo Nizoral kerma Nizoral hilse shampoo
Nizoral shampoo Nizoral tabletit