Ectena

Antihistamiinit

Mitä niitä käytetään?

Monet ihmiset kokevat pahin oire niiden ekseema on voimakasta kutinaa.

Raapiminen lievittää kutinaa, mutta tekee myös tulehdusta ja kutinaa pahempi, koska se aiheuttaa lisää tulehdusta aineita vapautuu sisällä ihoa.

Tämä on usein nimitystä "kutina-scratch-kutka" sykli. Se johtaa paksuuntuminen ja itkien ihon ja yleensä tekee ekseema huonompi ja todennäköisesti saanut tartunnan, koska raapiminen taukoja ihoa.

Antihistamiinit ovat lääkkeitä, joita voidaan käyttää lievittämään voimakasta kutinaa ja auttaa katkaista.

Usein tulet huomaamaan, että kutina ihoa pienenee, kun käytät säännöllisesti kosteusvoiteet pitää ihon rauhoitti ja sammutettua, ja valvoa tulehdus paikallisten kortikosteroidien tai muiden uudempien lääkkeiden.

Jos kutina on edelleen ongelma lääkäri saattaa määrätä sinulle antihistamiini.

Miten ne toimivat?

Antihistamiinit. mihin niitä käytetään?
Antihistamiinit. Mitä niitä käytetään?

Antihistamiinit ovat yleisimmin käytetään ohjaamaan oireita allergiat, kuten heinänuha.

Näissä olosuhteissa ne toimivat estämällä histamiinin, joka on aine, jota keho tuottaa osana luonnollista puolustuskykyä.

Se on tallennettu soluja kutsutaan syöttösolut, lähes kaikissa elimistön kudoksissa, ja vapautuu, kun elimistö reagoi vierasta ainetta (tunnetaan allergeeni).

Julkaisi histamiini sitoutuu sen reseptoreihin (H-1 reseptorit) aiheuttaa ketjureaktion, joka sisältää veren virtauksen alueella, ja vapauttamaan muita kemikaaleja, jotka lisäävät allergisen reaktion. Kutina on yksi tuloksista.

Antihistamiinit toimivat estämällä histamiinireseptoreihin, mikä vähentää reaktioita, jotka aiheuttavat kutinaa.

Kuitenkin, histamiini on vain yksi monista aineita elimistössä, joka aiheuttaa kutinaa, ja nämä lääkkeet ovat pääasiassa hyödyllisiä, koska ne aiheuttavat väsymystä.

Mitä erilaista on olemassa?

On olemassa kaksi erilaista antihistamiini - vanhempi ryhmä, väsyttävät antihistamiinit, voivat tulla aivoihin ja aiheuttaa uneliaisuutta, kun taas uudempi ei-väsyttävät antihistamiinit eivät.

Kutina voi esiintyä päivän aikana, mutta on yleensä huonompi aikaisin illalla ja yöllä, niin väsyttävät antihistamiinit käytetään, koska ne auttavat sinut uneliaaksi, sekä vähentää kutinaa.

Yleisimmin käytetty niistä ovat promethazine (Phenergan), hydroksitsiini (Atarax), tai alimemazine (Vallergan).

Ei-väsyttävät antihistamiinit, kuten setiritsiini tai loratadiini eivät ole tehokkaita valvoa kutinaa ekseema.

Antihistamiinit ovat saatavilla myös voiteet, mutta nekin ovat tehottomia vähentämään kutinaa ekseema ja voi aiheuttaa allergisia reaktioita iholla.

Ovatko ne sopivat kaikille?

Antihistamiinit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka voivat pahentaa kuten glaukooma, eturauhasen, virtsaumpi tai Suolitukos, ja tästä syystä niitä tulisi käyttää varoen näissä olosuhteissa.

Lisäksi, jos sinulla on maksa-tai munuaissairaus saatat tarvita pienemmän näiden lääkkeiden annosta, vaikka tämä riippuu erityisesti määräämän lääkkeen.

Lääkkeet, jotka eivät ole täysin välttämättömiä olisi parasta välttää raskauden aikana, ja raskaana olevat naiset eivät ota antihistamiinit ellei lääkärin määräämiä.

Turvallisuutta antihistamiinit raskauden aikana ei ole täysin vahvistettu, ja ne tulisi käyttää vain, jos hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit lapselle.

Antihistamiinit voidaan käyttää lapsille vaikka ikärajat eivät koske: hydroksitsiinin ei suositella alle kuusi kuukautta ja promethazine ja alimemazine ei suositella alle kaksi vuotta.

Milloin ja kuinka kauan otat niitä?

Väsyttävät antihistamiinit määrää yleensä voidaan ottaa nukkumaan mennessä ja yleensä käytetään vain lyhyen aikaa, esimerkiksi silloin, kun vakava purkaus aiheuttaa kovaa kutinaa.

Mitä minun täytyy olla tietoinen ottaen tällaista lääkettä?

Väsyttävät antihistamiinit aiheuttaa uneliaisuutta ja voi siten vaikuttaa ajokykyyn tai koneiden turvallisesti. Tämän ei pitäisi olla ongelma, jos otat niitä ennen nukkumaan menoa, mutta olla tietoinen mahdollisesti vähentyvät kyky, jos aiot suorittaa vaarallisia tehtäviä.

Alkoholin kanssa rauhoittavaa antihistamiini voi lisätä uneliaisuutta se aiheuttaa ja sitä tulisi välttää.

Myös varoa "krapula" vaikutus aamulla, jos tabletit otetaan liian myöhään yöllä.

Onko sivuvaikutuksia?

Kaikki lääkkeet ovat mahdollisia sivuvaikutuksia, vaikka et välttämättä ilmene. Sivuvaikutuksia antihistamiinit ovat todennäköisempiä lapsilla ja vanhuksilla, ja joitakin yleisimpiä liittyvät tämäntyyppisiä lääkkeitä on lueteltu alla.

 • Uneliaisuus.
 • Päänsärkyä.
 • Näön hämärtyminen.
 • Ummetus.
 • Suun kuivuminen.
 • Huimausta.
 • Virtsaamisvaikeuksia.
 • Sekavuus.

Lisää tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista liittyvät kunkin tietty lääke löytyy pakkausselosteessa, että annetaan lääkettä.

Voinko ottaa ne samaan aikaan muiden lääkkeiden kanssa?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät, myös ilman reseptiä ja rohdosvalmisteita, ennen kuin aloitat uuden lääkkeen.

Koska väsyttävät antihistamiinit aiheuttaa uneliaisuutta on suurentunut uneliaisuutta, jos ne toteutetaan jotakin seuraavista lääkkeistä, jotka voivat myös aiheuttaa uneliaisuutta:

 • trisyklisiä masennuslääkkeitä, esim. amitriptyliini
 • voimakkaat kipulääkkeet sisältävät opioideja, esim. morfiini, kodeiini, dihydrokodeiini
 • bentsodiatsepiinit, esim. diatsepaami, tematsepaami, loratsepaami
 • muiden rauhoittavien antihistamiinit, esim. klorfenamiini
 • unilääkkeet, esim. tsopiklonia.

Ei voi olla lisääntynyt mahdollisuus sivuvaikutuksia, kuten suun kuivuminen ja ummetus jos väsyttävät antihistamiinit ovat muiden lääkkeiden kanssa, jotka voivat olla tällaisia ​​haittavaikutuksia, kuten:

 • kouristuksia lääkkeet, esim. hyoskiini
 • muut antihistamiinit, esim. meklotsiinin
 • antikolinergisiä lääkkeitä Parkinsonin tauti, esim. prosyklidiinin
 • antikolinergiset lääkkeet inkontinenssi, kuten oksibutyniinin, tolterodiinin
 • tietyt masennuslääkkeet
 • psykoosilääkkeet.

Muut ihmiset myös lukea:

Ihottuma: mikä on ekseema?

Kosteusvoiteet: selvittää, miten kosteusvoiteet työtä.

Uudemmat lääkkeet: mitkä ovat mahdolliset sivuvaikutukset?