Ectena

Veren glukoosipitoisuus

Mikä on verensokeri?

Verensokerin taso on määrä glukoosia (sokeria) veressä. Se tunnetaan myös plasman glukoositaso. Se ilmaistaan ​​millimoolia litraa kohden (mmol / l).

Normaalisti veren glukoosipitoisuus pysyä tiukoissa rajoissa koko päivän: 4 8 mmol / l. Mutta ne ovat korkeammat aterioiden jälkeen ja yleensä pienin aamulla.

Vuonna diabetes verensokerin liikkuu näiden rajojen ulkopuolella asti kunnes ne käsitellään. Vaikka hyvä ohjaus diabetes, verensokerin edelleen ajoittain drift ulkopuolella normaalitasolle.

Miksi verensokeriarvot hallinnassa?

Kun erittäin korkea veren glukoosi ovat läsnä vuosia, se johtaa vahinkoja pieniä verisuonia.

Tämä puolestaan ​​lisää riskiä sairastua loppuvaiheen diabeteksen komplikaatioita, kuten:

Kun tyypin 1 diabetes, nämä komplikaatiot saattavat alkaa näkyä 10-15 vuosi diagnoosin jälkeen.

Ne ilmestyvät usein alle 10 vuotta diagnoosin jälkeen tyypin 2 diabetes, koska tyypin diabetes on usein läsnä vuosia ennen kuin se on hyväksytty.

Pitämällä verensokerin vakaana, voit merkittävästi vähentää riskiä näiden komplikaatioiden.

Miten voin mitata verensokeri?

Hyviä neuvoja

Veren glukoosipitoisuutta. mikä on verensokeri?
Veren glukoosipitoisuutta. Mikä on verensokeri?

Voit oppia mitata verensokeri yksinkertaisesti ja nopeasti kotiin verensokerin testaus pakki. Kaikki sarjat on ainakin kaksi asiaa: mittauslaite ja nauhat.

Voit tarkistaa verensokeri, laita pieni määrä verta nauhat. Nyt paikka liuska laitteeseen. Noin 30 sekunnin kuluttua se näyttää verensokerin taso.

Paras tapa ottaa verinäyte on pricking sormella terävällä Lancet joka on suunniteltu tunkeutumaan ihon vain siltä osin kuin on tarpeen kiinnittää pisara verta.

Mitä pitäisi glukoosipitoisuus on?

Ihanteellinen arvot ovat:

  • 4 7 mmol / l ennen aterioita
  • alle 10 mmol / l 90 minuutin kuluttua aterian
  • noin 8 mmol / l nukkumaan mennessä.

Kuinka usein veren glukoosipitoisuus mitataan?

Se riippuu sinun elämäntapa - tarpeet jonkun diabeetikon on myös PE ohjaaja ovat aivan erilaiset joku istuu tietokoneella koko päivän.

Jos käytät insuliinia

Yleisesti ottaen ihmiset, joilla on tyypin 1 diabetes pitäisi mitata verensokeria päivässä ennen aterioita. Joitakin päiviä yksi tai kaksi testejä voidaan tehdä, kun taas toiset neljä tai viisi saatetaan tarvita.

Mittaus verensokeri aamulla ennen mitään ruokaa antaa viitteitä määrä insuliinia tarvitaan yön yli.

Jos sinulla on tyypin 2 diabetes jota hoidetaan insuliinilla, sinun pitäisi myös noudattaa tätä aikataulua.

Jos otat suun hoitoja

Jos diabetes käsitellään tablettia tai erikoisruokavaliota (tyyppi 2), tulee sinun mitata veren glukoosipitoisuus kerran tai kahdesti viikossa - joko ennen ateriaa tai 90 minuuttia ruokailun jälkeen.

Sinun tulisi myös tehdä 24 tunnin profiilin kerran tai kahdesti kuukaudessa. Tämä tarkoittaa mittaamalla verensokeri ennen jokaista ateriaa.

Kaikki eivät tyypin 2 diabetes on tehtävä säännöllisiä verensokerin tarkastuksia.

Vanhuksille ja niille, joilla on muita lääketieteellisiä ongelmia, se on riittävän usein tarkistaa virtsan glukoosi - tavallisesti ennen aamiaista ja ilta-ateriaa.

Tämä johtuu siitä, kun hyvä valvonta diabetes on tärkeää, komplikaatioita (sydänkohtauksen, aivohalvauksen, angina) ovat suurin syy vakavan sairauden ja kuoleman ihmisiä tämän tyypin diabetes.

Joten ihmiset, joilla on tyypin 2 diabetes hyötyvät puuttumalla tekijät, jotka vaikuttavat heidän sydän by:

  • valvoa verenpaine tiukemmin
  • alentaa kolesterolia kanssa lääkitys
  • lisäämällä tai alkaa käyttää
  • tupakoinnin lopettamista.

Veren glukoosipitoisuus ennen nukkumaanmenoa

Verensokeri nukkumaan mennessä pitäisi olla välillä 7 ja 10 mmol / l.

Jos verensokeri on hyvin alhainen tai hyvin korkea nukkumaan mennessä, saatat joutua säätämään ravinnon tai insuliinin annosta. Varmista, että olet keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Millä Muina aikoina pitäisi verensokeria mitataan?

Verensokeri tulisi mitata tahansa voit huonosti tai ajatella verensokerisi on liian korkea tai matala.

Jos sinulla on tyypin 1 diabetes ja yli 20 mmol / l glukoosia veressä, sinun tulee käyttää virtsan nauhat tarkistaa läsnäolo ketoaineita.

Yksi verensokerimittarilla saatavilla myös avulla voit tarkistaa veren ketoaineet.

Jos ketoaineita ovat läsnä virtsassa tai veressä, se on varoitusmerkki diabeettisen asidoosin. Jos näin on, sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa heti.

Miten verensokerin tarkastettu yli ajan?

Testi tunnetaan HbA1c testi voi näyttää keskimääräisen verensokerin edellisestä kuusi-kahdeksanviikkoa.

Testi tarkastellaan HbA1c-pitoisuuksia verinäytteestä.

Term katsella

Hemoglobiini

Aine punasoluja, joka sitoutuu happea ja kuljettaa sen ympärille verenkiertoon.

HbA1c on tuotettu yhdiste, jonka kemiallinen reaktio hemoglobiinin ja glukoosin veressä. HbA1c kutsutaan myös hemoglobiinia.

Korkea verensokeri tuottaa enemmän HbA1c. Mutta koska prosessi tapahtuu usean viikon ajan, satunnaisesti blip korkea verensokeri ei riitä vaikuttamaan HbA1c tasolla.

Tämä tarkoittaa vain jatkuvasti korkea verensokeri aiheuttaa HbA1c nousee - ja miksi HbA1c käytetään mittarina diabeteksen hallinnassa.

  • HbA1c on noin 6 prosenttia kokonaismäärästä hemoglobiinin ihmisiä, joilla ei ole diabetesta. Tavoite pyrkiä on HbA1c alle 6,5 prosenttia, jos mahdollista - joskin 7 prosenttia tai vähemmän on erittäin hyvä.
  • HbA1c-arvo 7,5 prosentin näyttää vain oikeudenmukaista valvontaa diabetes.
  • HbA1c yli 8,5 prosenttia osoittaa huonoa valvontaa diabetes.

Piteneminen HbA1c osoittaa huonompi valvonta diabetes.

Yhdistynyt kuningaskunta tulevaisuudentutkimuksen Diabetes Study Group (UKPDS) oli 20 vuotta kestäneen tutkimuksen oikeudenkäyntiä diabetes.

Se osoitti, että jokaista 1 prosentin nousu HbA1c, henkilö tyypin 2 diabetes on 30 prosenttia suurempi todennäköisyys sairastua loppuvaiheen johtuvia komplikaatioita vahinkoa pieniä verisuonia.

Tyypin 1 diabetes, sama suhde korkea HbA1c ja lisääntynyt komplikaatioiden osoitettiin Diabetes Ohjaus ja komplikaatiot Trial Yhdysvalloissa.