Ectena

Allergia

Mikä on allergia?

Allergia tai yliherkkyys (tyypin 1 allergia) on epänormaali reaktio valkuaisaineet, joita esiintyy luonnostaan.

Jos allerginen henkilö altistuu näille aineille kutsutaan allergeeneja, elimistön immuunijärjestelmä saa valmis taistelemaan heitä.

Valkosolujen (B-lymfosyytit) tuottamaan vasta-ainetta (vasta) allergeenia vastaan. Vasta-aine tarttuu pintaan, allergia soluja. Nyt runko on valmis taistelemaan takaisin seuraavan kerran se altistuu allergeenille. Tätä prosessia kutsutaan herkistymistä.

Allergia. mitä muita asioita provosoida hyökkäyksiä?
Allergia. Mitkä muut asiat provosoida hyökkäyksiä?

Tämän muutoksen jälkeen, on allerginen reaktio, joka kerta, kun keho altistuu allergeenille.

Allergeeni tarttuu vasta-aineiden pinnalla allergia soluja. Tämä kytkentä aiheuttaa granula (pieni myymälää allergia solut) vapauttaa histamiinia, joka aiheuttaa allergiaoireita.

Riippuen koosta altistuminen allergeenille, ja jossa rungossa se ​​tapahtuu, tulee olla allerginen reaktio muodossa heinänuha, astma tai nokkosihottuma.

Histamiini laajentaa verisuonia, aiheuttaa limakalvojen (vuori kudosten nenän ja hengitysteiden) turvota koska neste vuotaa ja stimuloi rauhaset nenän ja hengitysteiden tuottaa limaa (limaa).

Aineet, jotka tekevät lihaksiin hengitysteitä sopimuksen vapautuu yhdessä histamiini. Siitä tulee vaikea hengittää ja astmakohtaus voi seurata.

Allergia on hyvin erilainen suvaitsemattomuutta tai herkkyys on kaiken kaikkiaan ole tieteellistä toistettavia kokeita elintarvikkeiden herkkyydet, vaikka se on nyt mahdollista testata keliakian (eikä gluteenia allergia tai keliakia) kanssa HNFA verikoe saatavilla kautta GP: n.

Mitä ovat allergeenit?

Allergeenit ovat mikroskooppisen proteiini aineita, jotka ovat yleisiä ja aiheuttavat allergisia ihmisiä tuottamaan vasta-aineet (vasta-aineita).

Yleisin allergiaa herättävä aineet ovat:

  • siitepölyä ruohon, kukkia ja puita
  • homeen ja homesienten
  • pölypunkit
  • turkista kissojen ja koirien
  • lääkkeitä.

Mitkä muut asiat provosoida hyökkäyksiä?

Allergiset ihmiset ovat hyvin herkkiä limakalvoja, joita voidaan ärsytti monia eri aineita kuten savu, saastuminen, käryä, hajuvesi ja voimakkaat hajut.

Lapset, jotka altistuvat usein passiiviselle tupakoinnille ovat suuremmassa vaarassa sairastua allergisia reaktioita.

Onko yliherkkyydestä usein?

Alttius yliherkkyys on perinnöllinen.

Jos toinen tai molemmat vanhemmista tai lähiomaisten kärsivät yliherkkyys, se kannattaa puhua lääkärisi kanssa, miten alentaa riskiä lasten kehittää sitä.

Miten lääkäri diagnosoida yliherkkyyttä?

Se on usein riitä kertomaan lääkärille, milloin, missä ja miten saat oireita. Sitten he voivat tehdä tutkimusta, joka liittyy ihon testejä ja eri verikokeita. Jos astma epäillään, hengitys testit tehdään.

Allergian

Allergia on laaja aihe ja tietyt tyypit ja niiden hoidoista käsitellään erillisessä tiedotetta heinänuha ja nuha, astma, ekseema, lemmikkieläinten allergiat ja ruoka-aineallergiat.

Minor allergiat voidaan usein hoitaa over-the-counter korjaustoimenpiteitä, kuten antihistamiinit, joista esimerkkejä ovat setiritsiinin (esim. Zirtek allergia tabletit) tai loratadiinin (esim. Clarityn allergia tabletit), jotka vähentävät allergisen reaktion.

Muut korjaustoimenpiteet on lueteltu alla.

  • Nenän tuotteet: natriumkromoglikaatti (esim. Rynacrom nenäsumute), antihistamiinit, kuten levokabastiinia (esim. Livostin nenäsumute), tukkoisuutta ja kortikosteroidit, kuten beklometasoni (esim. Beconase nenäsumute) - yksin tai yhdessä muiden tuotteiden kanssa.
  • Silmätipat: natriumkromoglikaatti (esim. Opticrom silmätipat), nedokromiilinatrium (esim. Rapitil silmätipat), antihistamiinit, kuten levokabastiini (esim. Livostin suora silmätipat) - yksin tai yhdessä muiden tuotteiden kanssa. Kortikosteroideja käytetään vain vakavissa tapauksissa.
  • Injektiot pieniä määriä allergiaa aiheuttavien agentti luoda toleranssi (siedätyshoito) vastaan ​​tunnettuja allergiaa aiheuttavia aineita. Tämä voi estää immuunijärjestelmää tuottaa liian paljon histamiinia. Tällainen kohtelu on tapahduttava pitkän aikaa ja vaatii tiukkaa noudattamista.
  • Harvoin, ja ainoastaan ​​vakavissa tapauksissa, lihakseen pitkävaikutteista steroidit voidaan antaa, jotka toimivat viikkoja tai kuukausia lievittää vakavia oireita. Nämä injektiot voidaan kuljettaa merkittävä riski vakavia sivuvaikutuksia, joten niitä ei nyt annetaan rutiininomaisesti.